• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-37.forduló-Beharangozó!



    Az angol első osztály idei utolsó előtti fordulójában számos érdekes meccsre van kilátás, ezek közül viszont kiemelkedik a MU és az Arsenal csatája.premier league

    Southampton-Aston Villa
    X2. A Soton a 7.helyen áll, és bízhat abban, hogy az Arsenal nyerni tud majd a kupa döntőjében, mert akkor megvan az EL hely nekik, másképp nehezebb dolguk lesz, lévén, hogy pocsék formájuk ellenére meg kellene valahogy előzzék a Tottenhamet, bár a sarkantyúsok se nyertek 2 meccs óta.
    A Villa számára viszont létkérdés ez a meccs, mivel a bennmaradásra hajtanaka. Jelenleg 4 pont az előnyük, és ha nyernek ma, akkor már biztos, hogy a következő szezont is a PL-ben kezdhetik.Csak egy bökkenő van: ha megint veeszít a Soton, akkor aká a 7.hely is veszélybe kerülhet, így megint oda kell tegye magát a csapat, kérdés az, hogy mennyire sikerül ez majd nekik.
    Sokkal jobban motivált a Villa, és Sherwooddal másképp mutat a pályán is, így legalább 1 pontot elvisznek majd.

    Burnley-Stoke
    A hazaiak már matematikailag is kiestek,lévén, hogy 7 pontra van tőlük a Newcastle, így az utolsó 2 meccsükön leginkább csak a becsületükért harcolhatnak.
    A Stoke jelenleg a 9.helyen áll, és a 8.ra már nem nagyon van esélye, lévén, hogy 6 pont a lemaradása, viszont a West Ham csak 3 ponttal van lemaradva tőlük, így talán valamivel jobb játékot láthatunk a vendégektől.
    Nagy meccsre nem érdemes számítani, éppen ezért jó lehet egy 2,5 gól alatti tipp.

    QPR-Newcastle
    X2
    A szarkák benn akarnak maradni, ehhez viszont legalább annyi pontot kell szerezzenek, mint a Hull. 2 pontra van tőlük a Hull, viszont a tigrisek a Tottenhammel meccselnek, tehát nem túl biztos a győzelem, vagy akár a pontszerzés is Londonban.
    A Newcastle, ha nyerni tud, akkor elléphet több, mint 3 pontra a 18.helytől, így kis szerencsével már most meglesz nekik a bennmaradás.
    A QPR egy vagyont költ fizetésekre, viszont az eredményeken ez nem látszik. A pénzügyi fair play megsértése miatt is büntetést kaphatnak, nem túl rózsás tehát a helyzet a londoniaknál.
    A QPR-nál tehát nincs az egekben a jókedv, míg a Newcastlenél tudják azt, hogy mennyire fontos ez a meccs.
    Legalább 1 pontot hazavisznek a szarkák, de simán benne van egy győzelem is.

    Sunderland-Leicester
    Még egy kiesési rangadó: aki nyer az várhatóan bennmarad a szezon végén, de a vesztesnek is simán lehet még esélye.
    A Sunderland és a Leicester is elég jó formában van, 10 pontot legalább elértek legutóbbi 5 meccsükön, így meglehetősen kiegyenlített meccsre van kilátás a Stadium of Lightsban.
    3 esélyes meccs ez, ahol talán a vendégek győzelme sanszosabb.

    West Ham-Everton
    Jó kis tét nélküli meccs, ahol a 10. és a 11.mérkőzik meg egymással, és egy vendég győzelem esetén akár helycseréről is szó lehet.
    Az Everton a MU legyőzése óta nem nagyon tudott újra formába lendülni, míg a West Ham a legutóbbi körben a Villa ellen kapott ki.
    Felszabadult meccsre van kilátás tehát, ahol túl nagy célja egyik csapatnak sincs.
    Túl sok gólra nem érdemes számítani, látván azt, hogy milyen meccseket játszottak a csapatok a legutóbbi körökben.

    Liverpool-Crystal Palace
    A szombat esti utolsó meccsen a Pool a már rég bennmaradó, és 4 meccs óta pontot sem szerző Palace gárdáját fogadja.
    Ami miatt viszont érdekes ez a meccs az az, hogy Steven Gerrard utolsó hazai bajnokija ez, így hazai pályán mindenképpen nyerni akar majd a hazai alakulat.
    A vörösök amúgy is jobb formában vannak, így elég meglepő lenne az, ha nem kapna ki idegenben a Palace.

    Swansea-Manchester City
    Az első vasárnapi meccsen a City látogat el a 8.helyezett Swansea gárdájához.
    Mindkét csapat számára meglehetősen nagy a tét, így nem beszélhetünk itt arról, amiről a forduló meccseinek nagy részén.
    A City ha nyer, akkor a legrosszabb esetben is legalább a 3.helyen végez, ha a Swansea nyer, akkor versenyben maradhat a 7.helyért, ami akár Európa Ligát is érhet számukra a szezon végén. A hattyúk jelenleg 1 pontra vannak a Sotontól, amelyik elég pocsék formában van, így nem lenne túlzottan meglepő az, ha most se nyernének.
    Erősebb a City, amelyet a pályán is bizonyítani fog most. Nem volt túl tökéletes a City szezonja, viszont simán meglehet nekik a szezon végén a 2.hely, ami legalább egy kis elégtételt jelenthetne. 2esre, és sok gólra érdemes számítani.

    Manchester United-Arsenal
    A vasárnap esti meccsen a 4.fogadja a 3.helyezettet, úgy, hogy a 2.helyre reálisan már csak a vendégeknek van esélye.
    A United nagyon sokat költött a szezon kezdete előtt, viszont ez eddig csak a 4.helyre volt elég. Kis szerencsével a 3.hely is meglehet neki a szezon végén, a 2. már nem valószínű, lévén, hogy 5 pontra van tőlük a City, és nem várható az, hogy 1 pontot se szerezzen a címvédő az elkövetkező 2 meccsén.
    Az Arsenal 1 meccsel kevesebbet játszott eddig, mint a City, így még bejöhet a 2.helyre, viszont mind a 3 meccsét meg kell, hogy nyerje ezután, ezt is beleértve.
    Nem volt valami stabil a United védelme ebben a szezonban, bár kapott gólok számában még mindig nem áll annyira rosszul a csapat.
    Az ágyúsok az előző körben a Swanseatől kaptak ki, nagy meglepetésre, így most még nem biztos számukra az, hogy direkt a BL csoportkörbe jutnak.
    A lényeg az Arsenal számára az, hogy ne kapjon ki ezen a meccsen, utána pedig mindössze az a dolguk, hogy megnyerjenek egyet 2 fennmaradó meccsükből.
    Mit érdemes erre a meccsre próbálni? 2.5 gól fölötti tippet. Mindkét csapat támadó szekciója jó, a védelmek kevésbé masszívak, így nem érdemes 0-0-ra várni.

    WBA-Chelsea
    A forduló zárómeccsén a West Brom fogadja hazai pályán a Chelsea csapatát.
    A West Brom már biztosan bennmarad a szezon végén, míg a Chelsea már bajnok, így tulajdonképpen tét nélküli ez a meccs mindkét csapat számára.
    A Chelsea idén eddig 2 meccsen kapott ki, mindkét alkalommal idegenben, így nem várható az, hogy cask az idegenbeli veretlenség megőrzése miatt hajtana a csapat.
    Az előző körben a Chelsea döntetlent játszott a Liverpoollal, úgy, hogy Terry be tudott találni.
    Várható ebben a körben az, hogy Mourinho nem a legerősebb csapatot küldje majd a pályára, hogy így adjon lehetőséget azoknak is, akik eddig nem nagyon játszottak.
    A West Bromnál is várható ez, , lévén, hogy a Burnley max. 40 pontot hozhat össze, míg a hazaiaknak 41 pontja van.
    Pörgős meccsre van kilátás hétfő este. Mindkét csapat számára tét nélküli ez a mérkőzés, viszont a Chelsea második sora is sokkalta erősebb, így vendég győzelem várható.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, Forduló, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: