• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-36.forduló-Összefoglaló!



    A BL hely és a kiesés szempontjából is nagyon fontos meccsekre kerül sor a hétvégén, mely csak hétfő este fog véget érni.

    Fulham-Reading
    A Fulham szinte biztos bennmaradó, a Reading pedig biztos kieső, így meglehetősen felszabadult meccsre számíthatunk, amelyen viszont az erősebb hazai csapat az esélyesebb.
    Gera Zoltán egykori csapatának viszont még kellene ez a 3 pont, hogy teljesen biztos legyen a bennmaradásában, mivel azért meglehetősen sűrű a hátsó alakzat.

    Norwich City-Aston Villa
    A döntetlenkirálynak és a Villanak is nagy szüksége van a 3 pontra. A jó formában levő egykori BL győztes a meccsről szerintem legalább 1 ponttal fog távozni, mivel az elmúlt heti 6-1es győzelem lelkileg is jelentősen felpörgethette őket, ami azért nagyon sokat jelenthet egy ilyen kiélezett mérkőzés előtt.

    Swansea City-Manchester City
    A két City meccsén a manchesteriek várhatóan behúzzák azt a 3 pontot, ami kell ahhoz, hogy bebiztosítsa a címvédő matematikailag a 2.helyét.
    A Swansea a Ligakupa győzelem után nem túlzottan tűnik motiváltnak, ezt mutatja az utolsó 5 meccsén szerzett 2 pont is.
    A kékek behúzzák ezt a mérkőzést, ezzel pedig teljesen biztossá teszik azt, hogy 2.helyen végeznek a bajnokság végén.

    Tottenham Hotspur-Southampton
    A Spurs meg kell, hogy nyerje ezt a meccsét, mivel még játszani fognak a Chelsea ellen is. Minden egyes elvesztegetett pont nagyon sokat számíthat a szezon végén, amikor meglátjuk, ki hol végez.
    A szentek utolsó 2 meccsükön kikaptak, talán elhitték, hogy nincsenek veszélyben. Meglepetésre képesek lehetnek, de egy egészséges Bale ellen ők se fognak sokra menni.
    A Spurst hazai közönsége hajtja előre, mely így meg is fogja szerezni a 3 pontot, amely nagyon sokat érhet nekik a végelszámolásnál.

    West Bromwich Albion-Wigan Athletic
    Ez az a meccs, ahol semmiképp sem raknák a Wigan ellen.
    Roberto Martinez fiai meglehetősen fel lesznek pörögve a meccsre, mivel minden egyes pontra szükségük lesz, hogy a Premier Leagueben maradjanak.
    A WBA legyőzte a Southamptont a múlt héten, most viszont nem hiszem, hogy minden potntot otthon tudnának tartani. Lukaku meg akarja döteni Odemwingie 15 gólos rekordját, viszont nem hinném azt, hogy most szerezne mesterhármast az amúgy kiváló csatár.

    West Ham United-Newcastle United
    A Wigan elleni győzelem után a WHU kapott a Manchester Citytől. Carroll gólja csak a nagyon végén érkezett, így nem sok vizet zavart már. A West Ham amúgy nem játszott alárendelt szerepet, viszont nem jött össze nekik csak 1 gól a 6 kapuralövésből
    A Newcastle viszont meglepő módon 6 góllal kapott ki a Pooltól, ami azért nincs a két csapat között. Pardew nagyon gyorsan fel kell, hogy rázza a legénységet, mivel vészesen közel van már hozzájuk a kieső Wigan, aki viszont csak 34 meccset játszott.
    Élvezetes meccset várok, ahol a szarkák mindent meg kell, hogy tegyenek a pontszerzésért. Nem lesz könnyű dolguk, viszont a WHU nem éppen megoldhatatlan feladat, főleg úgy, hogy a kalapácsosok már csak matematikailag nem bennmaradók.

    QPR-Arsenal
    A londoniak találkozóján egyértelműen az Arsenal az esélyes, aki jelenleg úgy áll a 4.helyen, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint az őt üldöző, és az amúgy később a Chelseavel is találkozó Tottenham.
    A QPR-nak csak az maradt, hogy a becsületét mentse, valamint az, hogy épp ne az utolsó helyen végezzenek. A QPR-nál változtatások lesznek majd a Championshipben, viszont egy biztos pont lesz a csapatnál: Harry Redknapp, aki maradni fog a csapattal, a kiesés ellenére is.
    Az Arsenal ezeket a meccseket be kell, hogy húzza, ha el akarja érni a Bajnokok Ligája helyet. Az ágyúsoknak elég könnyű meccseik vannak, bár a QPR,Wigan, Newcastle hármas sem lebecsülendő. Ha nem húzzák be a BL helyet, akkor azt csak saját maguknak köszönhetik, mivel a programjuk minden sanszot megad nekik, hogy a pocsék évkezdet után újra célt érjenek.

    Liverpool-Everton
    A Merseyside derbyn most kivételesen a sikertelenebb csapat az esélyes, mivel a vendégek állnak jobb helyen a bajnokságban. Az Everton 3 ponttal van lemaradva az 5.helytől, ami még EL-t ér neki, viszont ahhoz meg kellene ezt a meccset nyernie.
    Ezzel csak az a bökkenő, hogy a Pool nagyon nagy formában van, pl. az elmúlt fordulóban is 6 gólt gurított a Newcastle csapatának.Bár Suarez hiányozni fog most is, de az elmúlt fordulóban sem látszott ez.
    Egy derbyn nem érdemes bármire is fogadni, mivel ilyenkor, legyen bármilyen rossz formában a csapat, felszívja magát mindegyik csapat.

    Manchester United-Chelsea
    A Chelseanek nehéz meccse lesz idegenben, amit a BL hely miatt be kell, hogy húzzon. A MU számára ez presztizs meccs lesz, akkor is, ha már megnyerte a bajnokságot.
    A vendégek jó formában vannak, viszont fáradtabbak lesznek, mint a MU, lévén, hogy csütörtökön még a Basel ellen meccseltek az elődöntőben.
    A MU ezt kihasználhatja, mivel a további meccsek tétje már csak az, hogy eléri e a pontrekordot a csapat vagy sem.

    Sunderland-Stoke City
    A két kiesőjelölt meccsén egy nagy vereséget elszenvedő Sunderland találkozik az utóbbi 2 meccsét megnyerő Stokeal, akik így morálisan is elég jól állnak.
    Di Canio csapata mindent meg fog tenni azért, hogy megnyerje a találkozót, mivel még messze nem biztos az, hogy a csapat bennmarad a szezon végén, mivel a kiesés csak 5 pontra van tőlük.
    A Stoke helye már egy kicsivel biztosabb, köszönhetően az elmúlt 2 meccs 6 pontjának. A Stoke pontjai többségét inkább jó védelmének köszönheti, és nem hiszem, hogy ez most megváltozna a Sunderland ellen
    Egy döntetlen vagy egy kevés gólos meccs simán kinéz ebből a találkozóból, bár a Sunderlandet nagyon fogja hajtani előre hazai közönsége.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: