• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 23.forduló-Beharangozó



    A Premier League meccsei ezen a héten már megkezdődtek a Chelsea szerdai döntetlenjével, viszont a kép csalóka, mivel a szentek elleni meccs a 17. fordulóhoz tartozik, lévén, hogy a kékek akkor a Klub VB-n meccseltek. Az igazi forduló viszont csak szombat délután kezdődik.

    Liverpool-Norwich

    A vörösök a múlt héten kikaptak az örök riválistól, a MU-tól, viszont a 2. félidőnek volt azért olyan ideje, amikor is elég szépen vezették a támadásokat, bár Sturridge csak egyszer rezgette meg a hálót, és a pontszerzés nem sikerült nekik. Most viszont egy olyan csapattal találkoznak, mely messze nem olyan erős, és lehet bőven esélye ellene a hazai alakulatnak. A Norwich az elmúlt fordulóban legalább megtörte a vereség sorozatát, de ez az 1 pont csak szépségtapasz inkább. A Pool még a múlt heti vereségével is bőven jobb helyen van, és úgy látszik, hogy végre van 2 olyan csatára, akik képesek eldönteni a meccseket. Bár Sturridge még nem stabil kezdő, viszont annyira jó állapotban van már, hogy a 2. félidőben behozzák. Ez tehermentesíheti Suarezt is, így Liverpool győzelmet várok itt.

    Manchester City-Fulham

    Elsőre azt mondanám, hogy az a kérdés csak, hogy mennyivel tömi ki a City a londoniakat, viszont a városlakók általában ezeken a meccseken szoktak szenvedni, lásd Reading. Most viszont vannak annyira jó formában, hogy lenyomják a vendégeket, viszont Agüero hiányzása elég érzékenyen érintheti őket, bár Maradona sógora lehet, hogy felgyógyul 19.re.
    Annyira nagy formában nincs a Fulham, és kedden még a Kupában játszottak visszavágót, így valamivel fáradtabbak is lehetnek, főleg úgy, hogy csak hosszabbítás után győzték le a Blackpoolt. Igy viszont egyre inkább úgy látszik, hogy nem sok mindennel mehetnek haza, főleg úgy, hogy többen hiányoznak tőlük.

    Newcastle United-Reading

    A szarkák nincsenek nagy formában, most pedig megkapják azt az ellenfelet, aki ellen most nem éppen a legjobb játszani. A Reading most kezd felpörögni, és már csak 3 pontra van tőle a bennmaradás, bár a szarkák azért nem olyan gyengék, hogy ne ők legyenek az esélyesek.
    Pardew szerint akár ki is eshetnek, ha nem sikerül erősíteni a csapaton,és a mostani helyük is ezt mutatja. Bár érkezett Debuchy a védelembe, de a támadósor Ba nélkül nem az igazi.
    A Reading kezd feléledni, és a West Brom ellen is 2 gólos hátrányról jöttek vissza. Ha most összeszedik magukat, akkor az elég jelentős lépés lehet a bennmaradás felé.

    Swansea City-Stoke City

    Itt a hazai csapat az esélyesebb, látván, hogy mennyire megakadt a Stoke szekere.Elég sokat kaptak az utolsó 2 meccsen, bár a Swansea sincs nagy formában, de mégis azért talán egy fokkal jobb helyzetből várhatják a meccset. Már nem olyan rettegett a vendégek védelme, mint ezelőtt. A Swanseanál játszhat Michu is, ami nem jó hír a vendégek számára. Bár nem csillogott annyira a Stoke védelme, de a Swansea sem rúgta zsákszámra a gólokat, így egy under a legesélyesebb itt.

    West Ham United-Queens Park Rangers

    Jó kis londoni derby, ahol talán a vendégek a sanszosabbak. A West Ham nyert a Norwich ellen, de a múlt körben elég szépet kapott a Sunderlandtől, így nem várható az, hogy túl jó kedvvel várnák a meccset.
    A QPR viszont szinte muszáj nyerjen, mert jelenleg úgy utolsók, hogy 5 pontra van tőlük a bennmaradó hely.Érkezett hozzájuk Remy, aki hozzátehet a támadójátékhoz, amire szükség is van, mivel ezen a téren a legrosszabb a QPR.
    Nagy meccset nem várok, viszont talán a QPR most is pontot szerez.

    Wigan Athletic-Sunderland

    A Sunderland tipikusan az a csapat, akit nem nagyon lehet kiszámítani, hogy éppenséggel mit is akar. A West Ham elleni 3 gólos győzelem azért szivet melengető lehet a vendégek számára. A Citytől hozott Johnson is kezd egyre jobb lenni, ami azért elég fájdalmas lehet, mivel a Wigannek minden pontra szüksége van. Egy X2-t mindenképp meg lehet próbálni erre a meccsre, főleg úgy, hogy a Wigan helye mellett még rossz formában is van, valamint elég sok a sérültje. Egy hazai pontszerzésre van esély, viszont az elég valószínűtlen, hogy a vendégek üres kézzel menjenek haza.

    West Bromwich Albion-Aston Villa

    A West Brom nem örülhetett nagyon annak, hogy egy szinte győztes meccset eresztett ki a kezéből. Innen kell most visszajöjjenek, mivel hasonló szintű csapat jön most hozzájuk. Az Aston már kieső helyen áll, köszönhetően jó formájának, és a WBA ellen sem ők a favoritok. Sok a hiányzó mindkét oldalon, de a hazaiak azért erősebbek, mint a vendégek. A West Brom bármikor képes meglepni mindenkit, de ezt a meccset elég muszáj lenne behúzni.

    Chelsea-Arsenal

    Lesz még egy londoni derby a fordulóban, mégpedig vasárnap. Ez viszont várhatóan sokkal érdekfeszítőbb lesz, mint a QPR meccse. A Chelsea a hét közepén pótolt a Southampton ellen, ahol 2 pontot vesztegetett el, miután 2-0ról nem tudott nyerni. Nem elég, hogy hazai pályán nem megy nekik, most még egy elég kellemetlen ellenfelet is kapnak.
    Az Arsenal ellen sokkal nyitottabb meccsre lehet számítani, viszont itt ők a favoritok. Az ágyúsok a City ellen kaptak ki 0-2re, így most lenne miért odatenni magukat. A BL kezd egyre messzebb kerülni tőlük, akárcsak a Chelseatől a bajnoki cím.
    Nagyon fontos meccs lesz ez, és ismervén az Arsenal nyitott stílusát, nem kell unalomtól félni. Az ágyúsok nem engedhetik meg azt maguknak, hogy két meccsen szenvedjenek vereséget egymás után, mivel már most is 6 pontra van tőlük a Spurs, igaz, hogy még van pótolni valója az ágyús hadnak.

    Tottenham Hotspur-Manchester United

    Van miért visszavágni a MU-nak, amely az ősszel otthon kapott ki a sarkantyúsoktól. Most sem lesz könnyű ellenük, de mindkét csapatnak megvan a konkrét célja, hogy mit akar elérni a szezon végén. Bár a MU van előrébb, de nekik egy rosszabb eredmény még inkább beférne, mint a Spursnek, mivel ott az Everton csak 3 pontra van. Tudja ezt Villas-Boas is, így várhatóan ezt is felhasználja majd, mikor motiválja a játékosait erre a nagyon fontos meccsre.
    A MU támadógépezete ellen viszont nehéz lesz megúszni kapott gól nélkül, de a Spursben is van annyi erő, hogy betaláljon, bár a QPR ellen nem sikerült. A meccs nem tűnik elsőre annyira rossznak, meglátjuk mire mennek egymással.

    Southampton-Everton

    A liverpooliak úgy léphetnek pályára, hogy már minden eredményt tudni fognak, és ez nagyon sokat jelenthet a számukra. A BL egyértelmű cél, ami 3 pontra van, viszont a Spurs a MU ellen nem éppen a legfőbb esélyes. Az Everton viszont egy lelkes Southamptonhoz látogat,amely ponttal tért haza a Stamford Bridgeről.
    Az Everton legnagyobb baja a sok döntetlen, és a kiscsapatok ellen azért nem mindig megy annyira Moyes alakulatának. A Swansea ellen is egy sótlan 0-0t játszottak, de most meg kellene, hogy rázzák magukat, ha nem akarnak leszakadni a Spurstől, vagy akár a Chelseatől.
    Ha az Everton fejben össze tudja rakni ezt a meccset, akkor kellene nyerjen, még akkor is, ha a szentek most nagyon jó morállal, viszont fáradtan készülhetnek a meccsre.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: