• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Ronaldo a legjobb a FIFA-nál is



    A Manchester United portugál sztárja, Cristiano Ronaldo az Aranylabda után a FIFA Év játékosa díjat is besöpörte.

    ronfifa A Manchester United szélsőjét, Cristiano Ronaldót választották meg a 2008-as év legjobb labdarúgójának a világon.

    A luzitán szupersztár a 2007/08-as szezonban mutatott teljesítményéért vehette át a hétfő este megrendezett, zürichi ceremónián a szakág egyik legnagyobb presztízsértékkel bíró díját.

    Korábban már a FIFPro Év Játékosa díjat is besöpörte, ahogyan a híres-neves Aranylabdát is a luzitán klasszisnak szavazták meg.

    Ronaldo tavaly elképesztő teljesítménynek számító 42 találattal járult hozzá Sir Alex Ferguson csapatának mesés szezonjához, a United Premier League-, és Bajnokok Ligája elsőségéhez.

    A díjjal a 24. életévét három hét múlva betöltő portugál lett az első, akinek Anglia legfelsőbb osztályában futballozva ítélték oda az elismerést.

    Ronaldo olyan játékosokat előzött meg a szavazáson, mint a második helyezett Lionel Messi, a harmadik helyen végzett Fernando Torres, Xavi és Kaka.

    “Egy újabb álmom vált valóra ezzel a díjjal, melyet a családomnak szeretnék felajánlani” – mondta Cristiano.

    “Szót kell ejtenem arról is, hogy a menedzsernek [Sir Alex Ferguson] mindvégig fontos szerepe volt ebben. Nagyszerű szezont tudhatunk magunk mögött a klubommal, amiben az edző fontos volt számomra, mert sokat tanultam tőle.”

    “Az évek során megszerzett tapasztalatai hatalmas jelentőségűek. Kivételes helyzetben érzem magamat, amiért ilyen nagyszerű klubmenedzserem van.”

    “Ez most egy fantasztikus éra tetőpontja számomra. Boldog és büszke vagyok arra, amit eddig véghezvittünk és megnyertünk a csapatommal.”

    “Szerencsés vagyok, amiért részese lehetek egy olyan klub történelmének, mint a Manchester United.”

    Forrás: ManUtdFanatics.hu




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: