• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Ronaldo kapta az Aranylabdát



    Az idei Aranylabda-szavazás papírforma eredménnyel zárult: A Manchester Unitedet bajnoki és BL-győzelemig vezető Cristiano Ronaldo nyerte el idén a legjobb labdarúgónak járó díjat.

    A 23 éves portugál szélső tavaly a brazil Kaká mögött a második helyen végzett a France Football szavazásán, idén viszont nem akadt nála jobb – nagy fölénnyel utasította maga mögé Lionel Messit, a harmadik helyen pedig Fernando Torres végzett.

    Egyébként előre borítékolható volt, hogy a díjat alapító francia lap tudósítói az Cristiano Ronaldót hozzák ki győztesnek. Az eredményei ugyanis önmagukért beszélnek, a 2007/2008-as szezonban 42 gólt szerzett az angol Manchester Unitedben, amelyet bajnoki címig és Bajnokok Ligája-győzelemig vezetett.

    “Szerintem aligha vitatható, hogy egyetlen emberen múlik a Manchester United sikere, ha Cristiano Ronaldót valahogy sikerül kiiktatni a játékból, lehet esélyed a győzelemre” – jelentette ki szezon közben a svéd Sven-Göran Eriksson, akit nem lehet elfogultsággal vádolni, hiszen amikor ezt nyilatkozta, akkor éppen a városi ellenlábas Manchester City menedzsere volt.

    “Ez egyike életem legszebb napjainak. A trófea elnyerésével gyermekkori álmom vált valóra” – jelentette ki Cristiano Ronaldo.

    “Erős érzelmek kavarognak bennem, de nem igazán tudom leírni őket. Szeretném megköszönni a rám szavazóknak, az engem ismerőknek és a velem élőknek.”

    “Nem aggódtam, mert tisztában voltam azzal, mit értem el a szezon során. De azoknak, akik végül az én nevemet hozták ki, köszönöm, csakúgy, mint a csapattársaimnak.”

    “Újra meg akarom nyerni ezt a trófeát, mert olyan jó érzés. Így aztán amikor holnap felébredek, azt mondom majd magamnak: ‘Még jobb szeretnék lenni'” – fogalmazott a portugál szélső, aki ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az elismerés azért is különleges a számára, mert nagyszerű ellenfelekkel szemben kapta meg.

    “Még csak 23 éves vagyok és ez pompás, hihetetlen. Más nagy nevek is a köztudatban voltak idén. A második helyezett Lionel Messi, a harmadik Fernando Torres, de még az ötödik Xavi is… közülük bárki győzhetett volna, de végül én nyertem” – örvendezett Cristiano.

    Forrás: ManUtdFanatics.hu




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: