• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-18.forduló-Beharangozó!



    A Karácsonyi fordulóban minden meccset pénteken játszanak le: a Chelsea nyit 13:45kor, 8 meccset játszanak 16 órától, majd az Arsenal-QPR londoni derbit 18:30kor.premier league

    Chelsea-West Ham
    A londoni csapatok meccsén a Chelsea tűnik esélyesnek.
    A kékek listavezetők, nincsenek rossz formában, viszont az idén megtáltosodó West Ham ellen nem lehet biztosra menni.
    A kalapácsosok nagy szezont futnak, jelenleg a 4.helyen állnak.
    A Chelsea csapata bajnok akar lenni a szezon végén, viszont ehhez hoznia kellene ezt a meccset most.
    3 pontra van tőlük a City, viszont egy vereség esetén akár be is érhetik őket.
    Chelsea győzelmet várok, viszont nem vagyok túl biztos benne, még hazai pályán sem. A Sunderland és a Newcastle elleni meccs példa lehet a West Ham számára.

    Burnley-Liverpool
    A Liverpool csapata nem áll valami fényesen a bajnokságban, a tavalyi 2.hely után, a Burnley ellen viszont simán van esélyük a javításra.
    Az újonc nincs annyira borzalmas formában, viszont a Pool ellen nem ők az esélyesek. Ha a vörösök javítanak a helyzet kihasználásukon, akkor ezt a meccset simán kell hozzák a kormoránok.

    Crystal Palace-Southampton
    A szentek nem voltak valami jó formában a nagyok ellen, viszont az Evertont simán le tudták nyomni az elmúlt fordulóban, így mindenképpen őket tartom esélyesnek ezen a mérkőzésen.
    A Palace a City ellen is tartotta magát egy félidőn keresztül, aztán egy megpattanó lövés kifogott rajtuk, azután pedig simán bedarálta őket a címvédő.
    A Soton ellen egy picivel talán könnyebb a dolguk, viszont a szentek nem akarnak újabb pozíciókat veszteni, így mindent megtesznek a győzelemért.
    A szentek idegenben egy pontra mindenképpen jók, viszont simán kinéz a meccsből egy 0-1.

    Everton-Stoke
    Az elmúlt fordulóban az Evertont jónak tartottam a szentek ellen, viszont csúfos vereség lett a meccs vége.
    Most pedig az a Stoke a csapat ellenfele, amelyik a Chelsea ellen veszített az elmúlt körben, most pedig vissza akar rázódni.
    A liverpooliaknak nincsen rossz csapata, idén viszont fele annyira sem jön nekik ki a lépés, mint a tavaly. A hazaiak mellett szólhat viszont még az is, hogy a Stoke tele van sérültekkel. Lukaku eddig csak 6 gólt szerzett idén, a tavalyi 15 mellett ez nem tűnhet feltétlenül soknak, bár tavaly is többször volt sérült. Lukaku még így is a csapat legjobb góllövője, viszont messze nem tűnik olyan jónak most, mint a tavaly.
    Hazai pályán jónak tűnhet az Everton, és győzelmi kényszer alatt van. Ha még el akarnak kapni egy európai kupahelyet a szezon végén, akkor fel kellene pörögjenek, lévén, hogy most csak a 11.helyen állnak, 8 pontra az 5. helyezett Southamptontól.

    Leicester-Tottenham
    Nem nagyon látok okot arra, miért ne nyerjen a Tottenham.
    A Spurs csapata az elmúlt fordulóban nyert,és elég jó formában is vannak. Ezzel ellentétben a Leicester nagyon rég nem nyert, és 10 pontjával megragadt a 20.helyen.
    Valamilyen sokk kellene a csapatnál ahhoz, hogy ki tudjon lendülni ebből az állapotból. A rókák szerencséje az, hogy jön az átigazolási időszak, ekkor pedig erősíteni tudnak a kereten. A rókáknak szüksége is van erre, mivel az év elején még nagyobb célokat szövögettek.
    A Tottenham az elmúlt fordulóban nyert, és most se várok mást a csapattól.
    Nyerni fog a Tottenham, így továbbra is versenyben maradhat az európai kupahelyekért.

    Manchester United-Newcastle United
    A MU hazai pályán fogadja a szarkákat, és érdekes meccsre van kilátás a két csapat között.
    Egyértelmű, hogy a United erősebb, viszont nem biztos, hogy olyan könnyű meccsre van kilátás. A szarkák nagy formában voltak még nemrég, aztán kicsit akadozni kezdett a csapat játéka. A lendület talán megszakadt, ami valamennyire érthető is, ha megnézzük azt, hogy mennyi sérültje van a csapatnak.
    A szarkák most újra meg akarnak indulni fel, bár a csapat tavaly is nagyrészt a 10.hely körül ólálkodott, így idén se lenne túlzottan meglepő az, ha ott fejeznék be a bajnokságot.
    A United akár a bajnoki címre is ráhajthatna, viszont a csapat játéka nem annyira egyenletes, hogy erre túl nagy legyen a sansz.
    A MU jelenleg 11 ponttal áll a Chelsea mögött, ami nagyon soknak tűnik, főleg úgy, hogy a kékektől nem túl sokan mennek el idén az Afrika Kupára, tehát nem várható olyan nagy visszaesés tőlük.
    A United egyszer a saját teljesítményét kellene valahogy stabilizálja, aztán lehetne szó csak a bajnoki címről. Valami hasonló volt a helyzet a Chelseanél is a tavaly, mivel képes volt bárkit legyőzni, de ugyanúgy képes volt bárkitől kikapni, ennek köszönhetően nem nagyon tudott labdába rúgni a bajnoki címért vívott harcba.
    A MU várhatóan elkap egy BL helyet, viszont a bajnoki címért vívott harcba nem fog még beleszólni.
    A szarkák ellen viszont nyerni fognak.

    Sunderland-Hull
    Alsóházi rangadóra kerül sor a Stadium of Lightban, ahol is a 14.Sunderland fogadja a 19. Hullt.
    A meccsen inkább a fekete macskákat látom esélyesnek. Pantilimon nagy formában véd, és egy gól valahogy be tud bármikor akadni.
    A tigrisek viszont 2 pontot szereztek a legutóbbi 5 meccsükön, ami nagyon kevés. Most se hiszem azt, hogy túl jó lenne számukra az 1 pont, mivel jelenleg csak a 19.helyen áll a csapat. A bennmaradás nincs távol tőlük, mivel csak 2 pont a hátrányuk a 17.el szemben, de nincs meg a csapatban az átütő erő.
    A hazai pálya előnye viszont legalább 1 pontot ér majd a hazaiaknak, de a kockázatvállalóbbak sima 1est is próbálhatnak.

    Swansea-Aston Villa
    Kiegyenlített meccsre van kilátás Walesben, ahol is a hattyúk fogadják az elmúlt fordulóban a MU ellen döntetlent játszó Villat.
    A hattyúk nyerni tudtak az elmúlt körben, és hazai pályán bennük van a győzelem esélye megint.
    A Villanál Bentekere érdemes lesz odafigyelni, mivel az elmúlt fordulóban is gólt tudott szerezni, akkor a United ellen.
    A hazaiaknál viszont ott van az a Bony, aki eddig 8 gólt szerzett, és így az 5.helyen áll a góllövőlistán.
    Bony nemsokára megy az Afrika Kupára, így most minden esélyt ki fog használni arra, hogy tovább növelje a renoméját. Bony iránt a City is érdeklődik, mivel sok a sérült csatára, bár ő se lenne túl jó opció a januári hiányzása miatt.
    Leginkább egy undert érzek esélyesnek erre a meccsre, valamint 1est.

    WBA-Manchester City
    Nagy formában várják a vendégek a pénteki meccset, ahol is a gyengécske West Brom lesz a vendéglátó.
    A WBA csapata legyőzte a Villat nemrég, viszont az elmúlt körben a QPR parancsolt megálljt nekik.
    Most a City csapata látogat el hozzájuk, és a győzelmen kívül minden eredmény csalódást keltő lenne.
    Ezzel csak egyetlen gond van: a City nem bővelkedik a támadókban. Dzeko, Joevtic és Agüero is sérült. Ott van az eddig 3 meccsen szerepet kapó Pozo, viszont kérdéses az, hogy a 18 éves spanyol mennyire tud majd megfelelni posztjának.
    Ezért várható az, hogy a múlt meccsen sikeres szerkezettel próbálkozik majd újra Pellegrini, amelyikben nem játszott egyetlen klasszikus csatár sem.
    A City esélyesebb ezen a meccsen, és be is fogja húzni. Nagy formában vannak, viszont a január problémás lehet majd náluk, mivel Yaya Toure az Afrikai Nemzetek Kupájára megy majd, így kicsit megakadhat a csapat szekere.
    Most viszont nyerni fognak.

    Arsenal-Queens Park Rangers
    A forduló zárómeccsén az Arsenal hazai pályán fogadja a Queens Park Rangerst, és mindenképpen nyerni akar.
    A QPR az elmúlt fordulóban nyerni tudott a West Brom ellen, viszont az Arsenal más szintet képvisel.A királynő parkőrei a közvetlen riválisok ellen nyerni tudnak, viszont a nagyok ellen nem nagyon tudnak labdába rúgni normál esetben. A City ellen elcsíptek egy pontot a 2-2-vel, viszont az a City sokkal döcögősebb volt, mint a mostani.
    A QPR számára a bennmaradás az elvárás, viszont egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, lévén, hogy nagyon kiélezettnek tűnik a harc. A Leicester kezd leszakadni a többiektől, viszont a rókákat sem kell még leírni, mert bőven van pénzük egy erősítésre. A QPR-nál sem ez a probléma, lévén, hogy a csapat nem fukarkodik a fizetésekkel, viszont ez egyenlőre nem mutatkozik meg az eredményekben. Austin az, aki viszi előre a csapat szekerét, mivel eddig 11 gólt szerzett, és így a 3.helyen áll a góllövőlistán. Egyértelműen rá van kihegyezve a csapat játéka, amit ő eddig 11 góllal hálált meg. Meglehetősen jó támadóról beszélünk, aki mindössze 25 éves, és eddig is elég szépen termelte a gólokat. A Championshipben 59 gólt rúgott 3 év alatt, és idén is szépen termel, így nem lenne túlságosan meglepő, ha valamelyik nagy csapat meg akarná majd szerezni őt. Az Arsenal ellen van esélye bizonyítani, és egy gól mindenképpen benne van a játékában.
    Az Arsenal célja egyértelműen a BL hely, amitől nincsenek is olyan távol. Az ágyúsok le tudják győzni a QPR-t. A kérdés az, hogy a csapat nem túl stabil védelme mit hoz majd össze. Az elmúlt meccsen a támadósor dicséretes teljesítménnyel rukkolt elő, és most azért valamivel könnyebb dolguk is lesz majd, mint a Pool ellen.
    A meccsre Arsenal győzelmet várok, viszont nem szabad leírni a QPR csapatát, így leginkább egy overt érdemes megpróbálni. A 2-1 jónak tűnik.




    Témakör:
    Átigazolások, Premier Liga (élvonal), Sérülés, The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: