• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 19. forduló beharangozó



    A Boxing Day során kezdődő fordulóban a PL elég nagy prioritást fog élvezni a foci szurkolók számára, mivel jelenleg a top bajnokságok közül éppen egyik sem üzelmel, egyedül csak az angolok rúgják a lasztit.
    A fordulóban csak 9 meccs lesz lejátszva, lévén, hogy sztrájk miatt a londoni derbyt, az Arsenal-West Ham United meccset csak január 23. délután fogják lejátszani.


    Everton-Wigan Athletic


    Az Everton jelenleg nagy sansszal bír, hogy jövőre újra BL-ben lehessen látni őket. A kékek a második legtöbb döntetlent játszó csapat a ligában, a Stoke után. Az Everton most viszont mindenképpen kell, hogy nyerjen, mivel a Wigan elég verhető ellenfélnek tűnik. A vendégek alapvetően a bennmaradásért harcolnak, de az utóbbi időben szinte csak még mélyebbre süllyednek, lévén, hogy az utóbbi 5 meccsükből mindössze 1 alkalommal szereztek pontot.
    1-est próbálnák be a meccsre, mivel hiába nyeri az Everton a derbyket, ha a kicsik ellen szórja el a pontokat. A Wigan a hozzá hasonló kicsik ellen fog majd inkább pontot szerezni. A vendégek nem játszottak rosszul azért az Arsenal ellen, bár az is lehet csak, hogy az ágyúsok átengedték a teret nekik, miután megszerezték a vezetést. Otthon viszont a Toffees nyerni fog.

    Fuham-Southampton

    Tipikusan az a meccs, amire azt mondanám, hogy nem lesz sok gól. A Fulham kapott a QPR-tól, és a Pool ellen sem mutattak túl sokat. A londoniak nem játszottak valami jól, de a Southampton ellen lehet valami esélyük, mert azért a csapat sokkal tapasztaltabb, mint az újonc. A szenteknek otthon sem sikerült pontot elcsípni a Sunderland ellen, de a fekete macskák sem a legerősebbek azért.
    Mindkét csapat szekere megakadt, és itt inkább érdemes arra tippelni, hogy nem lesz sok gól, minthogy ki nyer. Aki az első gólt lövi, az nagyjából megszerzi mind a 3 pontot.

    Manchester United-Newcastle United

    A 2 United meccsén a vörös ördögök az abszolút esélyesek.
    A MU a Swansea ellen szórt el 2 pontot, amit most ki akar javítani, mivel a City már egyre közelebb kerül hozzá. A MU-nál még mindig hiányzik Kagawa valamint Nani is, és a kis japán a szerverzésben azért eléggé hiányzik. Látszott az a walesiek ellen is, mikor pályára lépett Giggs valamint Scholes, hogy mennyire megélénkült a csapat teljesítménye. Kapufákban nem volt a csapat elmaradva, viszont ezeket be kellett volna lőni. A határozottsággal nem is lesz szerintem probléma, mivel a szurkolóknak akarnak most bizonyítani.
    A szarkák legyőzték a QPR-t egy késői góllal, viszont elég nehézkesen jött össze csak nekik a 3 pont. Pardew dícsérte a kapitányt, Coloccinit, hogy nagyon sok mindent tett a győzelemért. A Newcastle védelme azért még mindig nem a legjobb, és ez a legjobb támadósor ellen eléggé fog számítani.
    A MU győzelmére elég kicsi a szorzó, így inkább egy 2,5 gól feletti tippet vennék számításba.

    Norwich City-Chelsea


    Egy kicsit megakadt csapat találkozik egy nagyon megindulóval.
    A kanárik nem kezdtek rosszul a WBA ellen sem, vezettek, de Lukaku kései gólja végül vereséget jelentett számukra. A Norwich még most is elég jó helyen áll, és az utolsó 5 meccsen szerzett 10 pont nem is tűnik rossznak. A csapat utóbbi időben mindig sok gólos meccset játszik, pedig eddig talán csak a Swansea volt az, amelynek erősebb támadósora volt, ha a legutóbbi meccseket vesszük figyelembe.
    Benitez úgy látszik nosztalgiázni akar, mert a Valenciaval sem állt jobban a Primeraban annak idején, a végén pedig bajnok lett. A Chelsea is kezd felpörögni, a Villa ellen is nagyon jól játszottak, és minden labdáért nagyon harcoltak, még akkor is, amikor már rég eldőlt, hogy megnyerték a meccset. A cserepadon is nagyon sok, sikerre és játéklehetőségre éhes játékos van, így nem hinném, hogy a motivációval túlzottan problémák lennének.
    A Chelsea szerintem most megindul, és a Norwich elleni meccset simán behúzza. Elég imponálóan játszottak, és nem hiszem azt, hogy ilyen rövid idő alatt ez ilyen nagyirányú változást szenvedtek volna.

    Q.P.R-West Bromwich Albion


    A West Brom talán megerősödve érkezik Londonba, lévén, hogy meg tudta törni a rossz formát, amiben pár meccse volt. Gera Zoltánék csapata értékes 3 pontot szerzett, amivel még mindig harcban vannak a BL-ért is. A W.B.A. még sosem szerepelt ilyen rangos kupában, ezért várhatóan mindent meg fog tenni azért, hogy minnél tovább megtartsa erre az esélyét. Van egy Lukakujuk, aki kezd egyre jobb lenni, amit a csapat vezetőedzője is tud. Az a kérdés, hogy a Chelsea mit fog tenni januárban, bár most van elég sok csatáruk, de azért nem feltétlenül zárható ki a visszahívási opció sem. Viszont Odemwingie biztos nem megy az Afrika Kupára, így a nigériai is rendelkezésre áll.
    A Q.P.R. helyzete korán sem rózsás, de valószínű, hogy ezen az átigazolások segítenek majd, lévén, hogy Tony Fernandeznek van mit a tejbe aprítani. Redknappel már nem játszanak annyira rosszul, de még azért nem mernék fogadni rájuk. A londoniak alapvetően motiváltan lépnek pályára, mivel tudják, hogy a szezon végén minden pont számíthat. Redknapp tud csapatot építeni, és véleményem szerint a Queens Parkból is jó alakulatot rak majd össze. Időközben Taarabtot a Milannal is szóba hozták, és a támadó középpályás nem is túlzottan zárkózott el ettől, így számára ez is plussz motivációt nyújt majd.
    Erre a meccsre leginkább egy döntetlent néznék ki, de egy W.B.A. sikert talán egy picivel valószínűbbnek érzek, mivel Geráék talán újra felveszik a fordulatot, amit a Q.P.R. eddig nem talált még meg.

    Reading-Swansea City


    A sereghajtó az Etihadban elég jól játszott, bár olyan sok támadó helyzete nem volt a sárgáknak, de sokáig fenn tudták tartani a reményt legalább 1 pontra. Csak a végén sikerült áttörni a védelmen, amikor is megszerezte Barry a 3 pontos gólt. A Readingeseket ez lehet felhúzta annyira, hogy most mindent feltéve rohamozzanak a Swans ellen. Pavlyuchenko nem egy rossz játékos, benne látok valami sanszot arra, hogy felpörgesse az újonc támadóerejét.
    A Swansea érte el az elmúlt forduló meglepetését, amikor is a MU ellen tudtak pontot szerezni. A walesieket segítette a kapufa, valamint az is, hogy nagy napot fogott ki a kapusuk Vorm, aki csak most tért vissza a kapuba. A hattyúknak most minden esélyük megvan a győzelemre, mivel az újonc azért nem fejt ki annyira nagy ellenállást, mint egy MU. Van egy Michu a csapatban, akit a Poolnál emlegettek, és aki már 13 gólnál tart. Nélküle a csapat nem nagyon lenne jó helyen. Tudják a vendégek azt, hogy ha valamit el akarnak érni ebben a szezonban, akkor a kicsiket le kell, hogy győzzék.
    Minden esélyük megvan arra, hogy nyerjenek, és szerintem behúzzák a meccset, és azért a 2es feletti szorzó egész szép profitot hozhat.

    Sunderland-Manchester City


    Két olyan csapat találkozik egymással, amelyek az előző fordulóban mindössze 1-0ra nyertek. A fekete macskák számára viszont ez a siker siker volt, míg a City számára a Reading elleni 1-0 bár 3 pontot ért, nem hiszem, hogy túlzottan boldoggá tette volna a városlakók szurkolóit.
    Ezen a meccsen sem hiszem, hogy túlzottan másra számíthatnak az égszínkékek, mivel a Sunderland olyan lesz, mint egy betonfal. A Readingnél is 9 ember állt be védekezni, talán csak Roman Pavlyuchenko kószált valamivel feljebb, de nem hiszem, hogy másra kellene most számítani, csak épp Fletchernek fogják majd hívni az előretolt embert.
    A City szinte mindig 4-2-3-1ben kezd, és ez változik majd később. A 2 védekező középpályás szerintem sok, főleg ilyen betonvédelmek ellen. Erre Mancini is rájön, de akkor már letelik 45 perc. Akkor jön be Dzeko, de az igazat megvallva, a bosnyákkal próbálkozhatna hamarabb is.
    Normál esetben a City a meccs esélyese, az az egyetlen kérdés, hogy a kékek mikor fognak betalálni. Kicsivel 1,50 felett vannak a szorzók a vendégekre, ami nem túlzottan sok, bár ha a City akar idén kezdeni valamit a MU-val, akkor nyernie kell.

    Aston Villa-Tottenham Hotspur


    Az elmúlt forduló előtt ez nehezebbnek tűnt, viszont a Villa kapott egy 8ast a Chelseatől, és sok értékelhetőt azért nem lehetett látni tőlük. Gőzöm nincs, hogy mit mondjak a Villaról, mivel a hazaiak lelkileg eléggé össze lehetnek törve a nagymértékű vereség miatt.
    A Spurs viszont a Stoke ellen nem tudta áttörni a falat. A Villa védelme azért szellősebb, mint a Stoke-é, így várhatóan élvezetesebb meccsre van kilátás, mint ami a White Hart Lane-en volt. A Spurs a BL-ért megy, és ezt tudja a Villa is, akinek a bennmaradással nem lesznek problémái, viszont európai kupahelyért nem fognak harcolni.
    A meccset 2esre raknám inkább, legfőképpen azért, mert a Villa éppen a sebeit nyalogatja, amit Andre Villas Boas legénysége ki is fog majhd használni.

    Stoke City-Liverpool


    Az a meccs, amikor nem várod azt, hogy jól szórakozz.
    A Stoke betonvédelme ellenállt a Spurs támadásainak is, és azért a Pool egy picivel gyengébb most, mint a Tottenham.
    A Stoke akár egy európai helyre is jó lehet, viszont nem hiszem, hogy ott ezzel a taktikával annyira sokra jutnának. A hazaiak nem éppen a gólszerzésre lesznek kihegyezve, így a Pooltól várhatjuk a gólokat.
    A vörösök kezdek már jobb formát mutatni az elmúlt meccsen, az elmúlt fordulóban pedig Downing és Gerrard mozogtak nagyon jól a pályán. A Stoke ellen azért elég nehéz dolguk lesz, viszont tudják azt a vendégek is, hogy a Fulham védelme sokkalta gyengébb, mint a Stoke.
    A meccsre inkább egy undert raknák, mint valamilyen tippet, mivel elég kiszámítható a Stoke, lévén, hogy a csapat beáll szinte mindenki ellen védekezni.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: