• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-13. forduló-Beharangozó!



    A 13.forduló szombaton 16 órakor kezdődik, és a vasárnap késő délutáni meccsekkel ér véget.premier-league-icon

    Aston Villa-Sunderland
    A Villa a WBA ellen 2 gólos hátrányból jött vissza, míg a Sunderland kikapott a Stoke csapatától.
    A Sunderlandnél picivel több időre van még szükség,hogy minden összeálljon, és a javuló formában levő Villa szerintem otthon fogja tartani a 3 pontot. A tavaly nagyon szoros volt a szezon végén a helyzet a Villa számára, és most ezt el akarják kerülni. Csak Benteke gól nélküli időszaka aggaszthatja őket valamelyest.

    Cardiff-Arsenal
    A Cardiff a múlt héten pontot tudott szerezni a MU ellen, viszont a manchesteri csapat nem feltétlenül a legerősebb csapatát tudhatta a pályán, és a walesiek is csak nagyon későn egyenlítettek ki. Az erős Arsenal ellen viszont szerintem nem fognak sok vizet zavarni, mivel az ágyúsok sokkal erősebb formában vannak, és a lendület is hajta előre őket. Sok a hiányzó a vendégeknél, viszont enne ellenére be fogják húzni a meccset, amelyen Walcott már több lehetőséget kaphat, mint az előző két mérkőzésen.

    Everton-Stoke
    Van egy jó formában levő Everton plussz egy olyan Stoke, amely nem feltétlenül kirobbanó formában van. Nyertek az utolsó meccsükön, viszont az Everton ellen maximum egy szoros vereséget tudnak majd összehozni. Az Evertonnál van egy jó formában levő Lukaku, aki szerintem most is be fog majd találni, ahogyan azt kétszer tette a Liverpool ellen.

    Norwich-Crystal Palace
    A Norwich és a Palace is a kiesés ellen harcol, így nem érdemes túl nagy meccsre számolni a két csapat között, így egy under is valószínű a mérkőzésre. A Norwich csapata a West Ham elleni meccset leszámítva nem valami nagy formában van, így nem várom azt, hogy túl sok mindent mutassanak. A Palace Pulissal változni fog, viszont a Stoke egykori mestere már régebben se arról volt híres, hogy túl sok gólt rúgjon a csapata.
    Kevés gólos meccs várható ide, de talán egy picivel esélyesebb a kanárik csapata a hazai pálya miatt.

    West Ham-Fulham
    Erre a meccsre is ugyanaz a diagnózis, mint az előző, annyi különbséggel, hogy itt mindkét csapat rosszabb formában van. A Fulham 4 meccs óta nem szedett össze pontot sem, míg a West Ham utolsó 5 meccsén csak 2 pontot szedett össze. Mindkét csapatnál elég sok a sérült, viszont a Fulham talán most egy picivel erősebbnek tűnik a kevesebb sérült miatt. Kevés gól és X2 várható ide.

    Newcastle United-WBA
    A szarkákat nem fogta meg a nemzetközi szünet, és a lendületüket tovább tudták vinni. Az elmúlt fordulóban is nyertek a szarkák, míg a West Brom 2 gólos előnyről hozott össze egy X-et.
    A Newcastlenél is egy picivel a támadósor erősebb egy picit, ahogyan talán a WBA-nál is. Nem nagy a különbség a két keret között, viszont a szarkák formája miatt ők tűnnek esélyesebbnek.

    Tottenham-Manchester United
    Rangadóra lenne kilátás vasárnap kora délután, amikor is a Manchester United csapata látogat el Londonba, a White Hart Lanere. A Spurs 6 góllal kapott ki az előző fordulóban a Citytől, most pedig a másik manchesteri csapat látogat el hozzájuk. A Tromso ellen 2 góllal nyertek,és ezzel tovább is jutottak a csoportból az EL-ben. A csapatba visszakerült Chiriches is, akit többen vártak a kezdőbe a City ellen is. A román védő a nyári igazolások közül a legjobban tudott beilleszkedni, és várhatóan kezd majd a MU ellen is. A Spursnél a támadó szekcióba egy rakás pénzt öltek, de ez nem hozta meg eddig az elvárt eredményt, és már AVB alatt is inog a pad.
    A Manchester United csapata kicsit foghíjsabban X-et húzott ki a Cardiff ellen, egy utolsó percben kapott góllal. A csapat viszont megmutatta mit is tud, mivel a Leverkusen ellen 5 góllal tudtak nyerni. Főleg Rooney van nagy formában, aki most gólt nem rúgott, de adott több gólpasszt is. Ez fontos most a csapatnak, mivel Van Persie nem játszhat még, így még nagyobb teher hárul az angolra.
    A meccsre 2est várok, és nem hiszem, hogy feltétlenül 1 góllal fognak nyerni a vörös ördögök. Nagy formában vannak, és pont most kapják meg a rossz formában levő Tottenhamet.

    Hull-Liverpool
    A Pool nagy meccset játszott az Everton ellen, és most egy könnyebb ellenfelet kapnak. A Hull rossz formában van, utóbbi meccsein is csak a Sunderlandet tudta legyőzni.
    A Poolban van egy Suarez-Sturridge páros, amelyet nem várom, hogy pont a tigrisek állítanak majd meg.
    Vendéggyőzelem lesz ebből: a Liverpool csapata a 2.helyen áll, és a forduló után is ott akar maradni. A vörösök jó formája mellé párosul még egy szép gólszám is, így nem látom azt, hogy mi fogná meg őket.

    Chelsea-Southampton
    A szentek az elmúlt héten vereséget szenvedtek az Arsenaltól, de nagyon jól áll még most is a csapat. A szentek viszont most egy olyan csapathoz látogatnak, amely a héten a BL-ben játszott, és meglepetésre kikapott. A Southampton csapatánál a védelem a legjobb, és a gólokkal nem túlzottan boldogítják a szurkolókat. A csapatnak egyetlen esélye lehet most: az, hogy beálljon kontrákra, mivel van annyira masszív a védelem, hogy esetlegesen meg tudja fogni a Chelsea csapatát. Boruc valószínű tudja azt, hogy nem szabad a támadók előtt cseleznie.
    A Chelseanél Mourinho picit fáradtabbnak érzi a csapatát, amely most a Baseltől kapott ki a BL-ben, bár így is már továbbjutott a csoportkörből, bár a teljesítmény nem az igazi. A Chelseanél nem minden van rendben, talán egy kicsit ötlettelenebb a játék is. Ezen Mata tudna valamelyest javítani, viszont a spanyol utóbbi időben nem nagyon kap lehetőséget.
    Van egy olyan megérzésem, hogy ez a meccs nem olyan sima, mint amilyennek látszik. A Southampton szerintem legalább 1 ponttal tér haza.

    Manchester City-Swansea
    A City otthon játszik, ahol nagyon erős, mivel 6 meccséből 18 pontot szedett össze eddig a városlakók csapata. Most pedig egy olyan Swansea látogat el hozzájuk, amelyik most nem valami jó formában van.
    A Swansea csapata a héten a Valenciatól kapott ki, és az EL továbbjutás se biztos még számukra. A csapatnál a védelem tűnik instabilabbnak, mivel nem valami kevés gólt kapott a csapat, bár a 17 rúgott góllal sem állnak túl jól.
    Most pont ahhoz a Cityhez látogatnak, amely kiemelkedően sok gólt rúgott az idei szezonban, és meg akarja mutatni azt, hogy vannak olyan erősek, hogy a bajnoki címért tudjanak harcolni. A City esélyes a bajnoki címre mindenképp, de ehhez egy feltételt teljesíteniük kell: idegenben nem kell ilyen szeszélyesen játsszon, mivel 6 meccs alatt csak 6 pontot tudott eddig összeszedni csak Pellegrini csapata.
    A meccsre a képlet amúgy egyszerű: a Swansea megpróbálja minél kevesebb góllal abszolválni a mérkőzést.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: