• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • A kalapácsosok közel állnak a Tevez ügy lezárásához!



    A West Ham közel áll már ahhoz, hogy az utolsó összeget is kifizesse a Sheffield Unitednak még a nyár előtt, melyet a Carlos Tevez ügy miatt kell fizessen.

    A West Ham közel van ahhoz, hogy lezárja a drága Carlos Tevez ügyet, miután az utolsó részletet is átutalják még a nyár előtt.
    A kalapácsosok 18,1 millió fontos jóvátételt fogadtak el 2009-ben, amit a Sheffieldnek kell fizessenek, miután 2007-ben a csatár segítségével bennmaradtak a pengék kárára.
    A jóvátételt egészen 2013ig kell fizessék-ahogy ezt a pengék kimutatásai is elismerik, mivel a Santander banktól ennek fejében vettek fel 2010ben hitelt.Az elmúlt évben ennek fennmaradó értéke 8,5 millió font volt, de az utolsó 6 millió fontos részletet július előtt kapják meg.
    A West Hamet 5 millió fontra büntették, mivel szabályt szegtek azzal, hogy harmadik féltől vettek játékost, de ezzel ellentétesen nem részesültek pontlevonásban, és Tevez játékjogát sem vették el.
    A csapat kijelentette, hogy egyoldalúan felbontotta a harmadik féllel kötött megállapodást: a játékost birtokló konzorciummal, melyet Kia Joorabchian vezetett.
    Tevez betalált a szezon utolsó meccsén, így ők bennmaradtak, a Sheffield pedig kiesett.
    A pengék független bíróságra viték az ügyet.
    A harmadik fél általi játékos birtoklás tilos az angol labdarúgásban-mivel ha egy személy vagy csoport több játékost is birtokol, az érdekellentéthez vezethet.
    Az UEFA fogadalmat tett arra, hogy ezt a tiltást egész Európában bevezeti, de ellentétbe ütközött, leginkább Olaszországból valamint Portugáliából.
    Az UEFA főtitkára, Gianni Infantino ezt mondta: “Úgy gondoljuk, hogy így kellene legyen mindenütt a világon, de leginkább Európában. Ha a FIFA nem is, de mi aggódunk emiatt, és ezért Európában be fogjuk vezetni.”
    Az utolsó részlet nagyon fontos a Sheffield United számára, mivel jelenleg a League One ban szerepel, és az elmúlt évben 13 millió fontos vesztesége volt.
    A klub kimutatásaiban is megjegyzik azt, hogy ez a pénz segíti őket abban, hogy szinten tartsák a béreket, valamint hogy csökkentsék az adósságot.

    Forrás: www.teamtalk.com




    Témakör:
    League One (harmadosztály) és lejjebb, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: