• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Érik a manchesteri arany, kapaszkodnak a Farkasok



    A Manchester United 2-1-re legyőzte a Chelsea-t, így egy pontra kerültek 19. bajnoki címüktő. Az Arsenal meglepetésre kikapott a Stoke ellen.

    A Premier League 36. fordulójának vasárnapi játéknapja a kiesés ellen menekülő Wolverhampton Wanderers és a West Bromwich Albion összecsapásával kezdődött. Steven Fletcher góljával negyedórányi játék után vezetéshez jutottak a Farkasok, majd Guedioura tette biztosabbá vezetésüket.

    A második félidő elején ismét Fletcher volt eredményes, ezután a West Brom egy büntetőnek köszönhetően szépített, de maradt a 3-1. Győzelmével a Wolves elhagyta a kieső zónát és feljött a 17. helyre.

    Az FA-kupa döntőjére készülő Stoke City hazai pályán fogadta az Arsenalt. Meglepetésre nem az Ágyúsok szerezték meg a vezetést, Kenwyne Jones találatával a Stoke került előnybe, később pedig Jermaine Pennant is eredményes volt. Tíz perccel a lefújás előtt Robin van Persie visszahozta a londoni reményeket, de Walters pillanatokkal később eldöntötte a meccset, a fazekasok 3-1-re győztek. Ha így folytatja az Arsenal, még a harmadik helyük is veszélyben lehet. Öt pont az előnyük a Manchester Cityvel szemben, de a kék mezeseknek még három meccsük van hátra.

    A nap legjobban várt rangadóján a Chelsea egy gyózelemmel megelőzhette volna az éllovas Manchester Unitedet, de a vörös mezesek már az első percben gólt szereztek, Javier Hernández volt eredményes. Félóra sem telt el a meccsből, amikor Nemanja Vidic egy fejessel növelte a manchesteri előnyt. Már minden eldőlni látszott, amikor húsz perccel a vége előtt Frank Lampard szépített. A remek iramú találkozón azonban már nem született újabb gól, így a Manchesternek már csak egy pontra van szüksége, hogy megszerezze 19. bajnoki címét.

    Forrás: Focitipp.hu




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: