• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-13.forduló-Összefoglaló!



    A 13.forduló szombat kora délutántól vasárnap estig tartott. A forduló végén helyet cserélt egymással a 2. és a 3.helyezett.premier-league-icon

    WBA-Arsenal 0-1
    A forduló nyitómeccsén az Arsenal mindenképpen nyerni akart, hogy továbbra is tapadjon a 4.helyezett Unitedra.
    Ez végül Welbeck gólja révén sikerült is nekik, Cazorla passzából.Az Arsenal számára nagyon értékes lehet ez a 3 pont később.
    A csapat így jelenleg 20 pontos, és a 6.helyen áll, 2 pontra a 4. Unitedtól, míg a vereséget szenvedő West Brom 13 pontos, 2 pontra a kiesést jelentő 18.helytől.

    Burnley-Aston Villa 1-1
    Szeptember 13.án nyert utoljára a Villa, és most ezt a rossz sorozatot akarta megszakítani.Jó úton is jártak, mivel a 38.percben Joe Cole gólja révén megszerezték a vezetést. Előnyük meglehetősen sokáig tartott ki, viszont 1 ponttal kellett megelégedjenek végül, mivel a 87.percben Ings büntetőből tudott egyenlíteni.1 pontot szerzett mindkét csapat tehát, és jelenleg mindkét alakulat 3 meccses veretlenségi szériát tudhat magáénak. A Burnley 11 pontos, és a 19.helyen áll,míg a Villa 13 pontjával a 16.helyen áll.

    Liverpool-Stoke 1-0
    A BL-ben a kiesés szélére sodródó Pool a bajnokságban tudott javítani.A Stoke elleni meccs egyetlen gólját Johnson szerezte a 85.percben, ez végül 3 pontot ért a csapatnak.A meccs amúgy meglehetősen kiegyenlített volt, ezt mutatja a 49-51es labdatartási arány is.A Stoke a vereség után a 12.helyre esett vissza, míg a Pool a 11.helyre jött fel, közvetlenül az Everton mögé.

    Manchester United-Hull 3-0
    Nagy formában van a MU, amely egymás utáni harmadik meccsén is nyerni tudott.
    A United a 16,percben nyitott, Smalling gólja révén, majd a 42.percben Van Persie segítségével Rooney talált be, így 2 gólos hazai előnnyel fordultak a csapatok.
    A 2.félidőre is maradt gól: a 66.percben Van Persie talált be Herrera passzából.
    A MU így simán tudott nyerni, és maradt a forduló után is a 4.helyen, míg a egymás utáni 4.vereségét elszenvedő Hull a 17.helyre esett vissza.

    QPR-Leicester 3-2
    Az újoncok meccsén a QPR fogadta a Leicester csapatát.
    A Leicester Cambiasso révén nyitott, a 4.percben.
    Előnyük 33 percig tartott ki, amikor is Morgan öngóljával egyenlített ki a hazai csapat.
    Szünetre már előnnyel fordult a Queens Park, mivel Leroy Fer a 45.percben betalált.
    A 2.félidőben Schlupp révén egyenlíteni tudtak a rókák, viszont 7 perc múlva már újra a hazaiak vezettek: Austin talált be a 73.percben.
    A QPR így feljött a 18.helyre, 2 pontra a bennmaradástól, míg a Leicester 10 pontjával a 20.helyre esett vissza. Nagyon rég nem nyert a Leicester, amely a szezon elején még nagy terveket szőtt, most viszont a legnagyobb gondja az lett, hogy maradjon valahogy benn a szezon végén.

    Swansea-Crystal Palace 1-1
    A meccs előtt a hattyúk tűntek esélyesebbnek, viszont végül csak 1 ponttal kellett megelégedjenek. A hazaiak a 15.percben nyitottak: Sigurdsson adta az asszisztot, Bony pedig betalált. Előnyük viszont nem tartott sokáig, mivel 10 perccel később Jedinak révén, büntetőből, tudott egyenlíteni a Palace. Több gól már nem esett a meccsen, így mindkét csapat 1 ponttal kellett megelégedjen. A Swansea így a 8.helyen áll, míg a Palace a 14.helyezett.

    West Ham-Newcastle United 1-0
    Kiegyenlített meccset játszott egymással a West Ham és a Newcastle, amelyen végül 1 gól esett. A győztes gólt a hazaiak szerezték, Cresswell révén, az 56.percben.
    A győzelem révén a West Ham 21 pontos, és az 5.helyen áll, míg a Newcastle 19 pontos maradt, és a 8.helyre estek vissza.

    Sunderland-Chelsea 0-0
    A listavezető Chelsea volt az esélyes a Sunderland elleni meccsen, viszont nem tudtak kifogni Pantilimonon.
    A meccsen a Chelsea volt az a csapat, amely irányított, viszont 6 kapura tartó lövéséből egy sem akadt be.
    A góltalanságon Mourinho Drogba és Remy becserélésével próbált meg segíteni, de ők sem tudtak betalálni a fennmaradó 14 percben.
    Az X révén a Sunderland a 13., 14 ponttal. A Chelsea továbbra is maradt az 1.helyen, viszont előnye 6 pont a fordulót a 2.helyen záró Manchester City előtt.

    Southampton-Manchester City 0-3
    A 2. és a 3. helyezett meccsén a hazaiak tűntek a kevésbé esélyesnek, de ráakartak erre cáfolni.Helyzet volt mindkét oldalon. A 10.percben vitatható helyzetben nem kap büntetőt a City. A 30.percben nagy helyzete van a Citynek: Jovetic lövésénél a labda már
    Forsteren is átment, viszont a védelem tisztázni tudott a gólvonalról, Agüero lövését pedig blokkolták. A szentek is próbálkoztak, viszont a City talán egy picivel veszélyesebbnek tűnt, és a labda is majd 60%ban volt náluk. A 40.percben a szentek is próbálkoznak, viszont Davis jónak ígérkező beadását Mangala szögletre menti, amit Hart simán kiboxol, hogy aztán Kompany fejeljen jó magasan haza. Szünetre gól nélküli döntetlennel fordulnak a csapatok. A 2.félidőben már korán megszerzi a vezetést a City: az 51.percben Yaya Toure talál be. Próbál egyenlíteni a Soton, viszont a City az, amely nagyobb helyzeteket dolgoz ki. Közben pályára lépett Lampard is Nasri helyére, a 65.percben. Agüero nagy formában játszik, de a 16oson belül blokkolni tudják az argentint.Továbbra is lendületben marad a City, a 72.percben Navas lövése megy kicsivel a kapu mellé.Mangala viszont érdekessé teszi újra a meccset: Long Toure hibája után szerzi meg a labdát, hosszan szökteti magát, viszont a labdát már nem érheti utol,mivel Mangala ökleli fel. A francia ezért megkapja 2.sárgáját:10 emberrel folytatja a City. Kötelező szinte cseréljen Pellegrini, hogy stabilizálja a védelmet, ezért Demichelis érkezik Navas helyére. Emberelőnyben megindul a Southampton ezután, viszont a City is veszélyes lehet kontrákból, lévén, hogy Aguero a pályán maradt. Emberelőnyben viszont a City volt az, amely újra be tudott találni: Milner adja a labdát Lampardnak, és a City 18asa, középről, 16 méterről talált be. Cserél Koeman a gól után: Mayuka jön be Davis helyére. A 83.percen újra veszélyes kontrát vezethet a City: Agüero kap hosszú passzt, viszont nem tudja legyőzni Forstert, így nem tud betalálni az argentin. A Soton is próbálkozik: a 84.percben Shane Long próbálja meg beadni a labdát, viszont Pellé inkább Hartra volt veszélyes, mint a kapura. A meccs záró szakaszában a 2 gólos hátrányban levő Soton megpróbál legalább egy szépítő találatot szerezni, viszont Hart ma túl kemény diónak bizonyul számukra. Ami nem jön össze a szenteknek, összejön a Citynek: egy felszabadítás után Lampardhoz kerül a labda, aki a bal oldalon futó Agüeronak passzol, aki a jobb oldalon üresen szaladó Clichynek passzol, aki bevágja a labdát a bal felsőbe. 0-3. Érdemes megjegyezni azért azt, hogy Agüero nem talált be ma, viszont 2 gólpasszt jegyzett. 5 perces hosszabbítás következik a meccs végén, viszont nem nagyon tud mit
    kezdeni ezzel a Southampton, csak helyzetig, valamint lesekig jut. A győzelem révén a City feljön a 2.helyre, 27 ponttal, és 6 pontra közelíti meg a Chelseat, míg a Southampton visszaesik a 3.helyre, 26 ponttal.

    Tottenham-Everton 2-1
    A forduló zárómeccsén a Spurs a szintén 17 pontos Evertont fogadta. A meccset a vendégek kezdték jobban, mivel Mirallas a 15.percben megszerezte nekik a vezetést. Gyorsan egyenlített viszont a Spurs, mivel a 21.percben Eriksen talált be. Szünetre már előnnyel fordult a hazai csapat, mivel Lennon passzát Soldado váltotta gólra az első félidő hosszabbításában. A 2.félidő elején is az Everton volt az, aki támadott, míg a Tottenham védekezett. Érthető is volt ez, mivel a fekete mezesek mindent megtettek azért,hogy egyenlíteni tudjanak. A Tottenham viszont gyors támadásól próbált veszélyeztetni: az 51.percben Soldado kapja meg a labdát, viszont Coleman megakadályozta a nagyobb veszélyt. A Tottenham átvette az irányítást is ezután, rövid időre, amit Kane lövése jelzett, bár eléggé jelezte az Everton nyomását, hogy a 2.félidő első 10 percében 74%os volt a fekete mezesek labdatartása. Tovább próbálkozik az Everton is, viszont szöglettől tovább nem jutottak ebben az időszakban. (70.perc). Hiába próbálkozott az Everton, újabb gólt nem tudott szerezni. A győzelem által a Tottenham már 20 pontos, és a 7.helyre jött fel, 2 pontra a 4.től, míg az Everton maradt 17 pontos, és a 10.helyen áll, pont a Liverpool előtt.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: