• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-22.forduló-Beharangozó!



    A 22.fordulóban számos érdekes mérkőzésre kerül sor, de ezek közül kiemelkedik a Chelsea-Manchester United találkozó vasárnap.313px-Premiership_trophy

    Sunderland-Southampton
    A szenteknél az utóbbi időben egyre több probléma merül fel, de ez még a játékban nem túlzottan érződik. A csapatnál a nyugtalanság miatt nem feltétlenül a játék tűnik a legfontosabbnak, de a szentek pozíciója elég nyugodt.
    A fekete macskák a MU-t a Ligakupában győzték le, míg az elmúlt fordulóban a Fulhamet győzték le, meglehetősen simán.
    A fekete macskák hazai pályán meglehetősen magabiztosak tudnak lenni, és most szerintem ezt a 3 pontot is be tudják majd húzni. Nincs távol a bennmaradás, és egy győzelemmel akár egy bennmaradó helyre is felléphetnek, így meglehetősen nagy a motivációjuk, és hazai pályán nyerni is fognak.

    Arsenal-Fulham
    Országos 1-es. A listavezető nagy formában van, míg a Fulham elég nagy vereséget szenvedett a Sunderlandtől az elmúlt fordulóban .
    Az ágyúsoknál sok a sérült, viszont ez nem fogja befolyásolni őket abban, hogy nyerjenek. Rossz formában van a Fulham, és a másik londoni riválist gond nélkül le fogja majd győzni, hogy így maradjon az 1.helyen.

    Crystal Palace-Stoke
    A Palace az elmúlt fordulóban kikapott, viszont a jó formában levő Tottenham ellen ez nem volt túl nagy meglepetés. A Palace az utóbbi időben már egyre jobb teljesítményt mutat, és nem lennék túlzottan meglepve akkor se, hogyha most nyerni tudnának.
    A Stoke az utolsó 4 fordulóból 3 alkalommal szenvedett vereséget. Esélyesebbek a Palacenál, viszont a hazai közönség által buzdított Palace nagyon erős lehet.
    A Stokeot viszont egy X-re bőven esélyesnek tartom. A Pool ellen nagyon nagy meccset játszottak, ahol befújtak ellenük egy vitatható 11-est is, ami nagyban befolyásolta az akkor 2-2-re álló mérkőzést.
    Az elmúlt forduló előtt nem túl sok gólos csapatnak ismerhettük meg a Stokeot, viszont azután amit a Pool ellen műveltek, elmondhatjuk, hogy van esélyük most.

    Manchester City-Cardiff
    A City hazai pályán egyértelműen esélyes, még úgy is, hogy a Cardiffnál nemrég érkezett Solskajer a padra.
    A Manchester City a héten könnyű győzelmet aratott a Kupában. Fáradtabbak lehetnek egy picivel, de nem hiszem, hogy ez gondot jelenthet neki, mivel Yaya Toure és David Silva is pihentek a héten, bár az elefántcsontpartinak enyhébb sérülése is volt.
    A Cardiff az utóbbi 5 meccséből 4en szenvedett vereséget, és a már kiesést jelentő 18.helyre csúszott. Az elmúlt fordulóban a szintén nem a legjobb formában levő West Ham mért rájuk ütést, és nem hiszem, hogy most bármi esélyük is lenne a megtáltosodott, és a bajnoki címért harcoló Manchester City ellen.
    Sima meccs lesz ez, és csak egy kérdés van: hány góllal nyer az a Manchester City, amelyikbe visszatérhet idei legjobb gólvágója, Sergio Agüero, aki a Kupában egyből be is talált.

    Norwich-Hull
    Érdekes meccs lesz ez, mivel a Hull nem valami erős idegenben, míg a Norwich alapból nincs rossz formában.
    Kiegyenlített meccs lesz ez, inkább kevesebb, mint több góllal.
    A Norwich és a Hull is elég rossz formában vannak, így ide leginkább egy döntetlent várok. A kanárik hazai pályán mindenképpen a győzelemre hajtanak, de nem lesz könnyű dolguk.

    West Ham-Newcastle United
    A West Ham csapata az elmúlt fordulóban nyerni tudott a Cardiff ellen idegenben, viszont most nehezebb dolguk lesz.
    A hazaiak szerencséje az lehet, hogy a szarkák nagyon rossz formában vannak, és az utolsó 3 meccsükön egyetlen pontot sem tudtak szerezni.Visszatért már a csapatba Andy Carroll is, vele pedig egyértelműen jobb lehet a hazai csapat, még úgy is, hogy a csatár elég sok időt hagyott ki.
    A szarkák 3 bajnoki vereségéből 2 el is viselhető gond nélkül, mivel az Arsenal és a City is erősebb, viszont a West Brom ellen be kellett volna húzza a csapat a győzelmet.
    Kérdéses az, hogy mennyire viselte meg a szarkákat a 3 vereség, mivel normál esetben jobbak, mint a West Ham, és a keretük is erősebb. A West Ham erőt meríthet az előző fordulóbeli győzelemből, és a hazai pálya előnye is őket nyomja, viszont egy X2 látszik a legjobb tippnek ide, lévén, hogy a szarkák kapujában van egy olyan Tim Krul, aki nagyon nagy formában véd idén.

    Liverpool-Aston Villa
    Sturridge és Suarez is a pályán lehetnek a Liverpoolban, így sok jóra nem számíthatnak a birminghamiek.
    A Villa a 11.helyen áll most, nem is rossz formában, viszont a Pool van annyira erős, hogy gond nélkül le tudja győzni őket.
    A Liverpool a BL-t érő, 4.helyért harcol, amire elég nagy esélyük is van, viszont ehhez most nyerniük kell, mivel nagyon szoros az élmezőny, az Everton 1, a Spurs 2 pontra van tőlük, és ha most nem nyernek, akkor valószínű hátrébb is csúsznak.
    A Pool nyerni fog otthon, hogy továbbra is a 4.helyen maradjon, és, hogy esetlegesen közelebb kerüljön a 3.helyen álló Chelseahez, amely csapatnak nehéz meccse lesz a Manchester United ellen, így a Poolnak ez is plusz motivációt jelenthet.

    Swansea-Tottenham
    A Swansea csapata nem éppen úgy szerepel, mint ahogy a tavaly, és az EL szünet óta se túlzottan nagy formában játszik a csapat, mivel az utolsó 5 meccsén mindössze 1 pontot tudott összeszedni és 4 alkalommal kapott ki.
    A vendégeknél kicsit más a képlet, mivel ők utolsó 5 meccsükből 4et nyertek meg, 1 x mellett.
    A Tottenhamnél a keret nagyon erős és nagyon jó formában is van a csapat. Bár elég sok a sérült a csapatnál, de ezen túl tudja tenni magát a csapat, és most is nyerni fog. A Swanseanél a kettős terhelés rosszat tett a csapatnak, de azzal is probléma van, hogy Michu idén nincs valami nagy formában. A spanyol helyére léphet Bony, aki eddig már 6 gólt szerzett, így lassan megszolgálja az árát. Nagy veszélyt jelenthet a Spurs kapujára majd, viszont van annyira erős a Spurs védelme, hogy ki tudja védeni a Bony által jelentett veszélyt.
    Idegenbeli győzelmet várok erre a meccsre, és inkább overt, mivel várhatóan a Swansea is lőni fog egy gólt.

    Chelsea-Manchester United
    A Chelsea és a Manchester United csapata játssza a forduló rangadóját vasárnap 5 órától a Stamford Bridgen.
    A United szezonja Moyessal nem éppen úgy alakul, ahogyan azt várták. A 7.helyen állnak most, és utolsó 5 bajnokijukból csak 1en szenvedtek vereséget, bár fájhatott nekik a Swansea és a Sunderland elleni vereség is, a kupákban. A Unitednál a probléma az lehet, hogy Rooney és Van Persie is hiányzik majd, viszont ott lesz a pályán az a Welbeck, aki az utóbbi időben egyre jobb formában van, köszönhetően annak is, hogy a sérüléseknek köszönhetően egyre több lehetőséget kap. Ha még egy gólt szerez, akkor a csapat legjobb góllövője lesz, lévén, hogy 1 gólra van csak Rooneytól. A United a bajnokságban nagy formában van, és ezzel a lendülettel lehet esélyük a Chelsea ellen is.
    Mourinhoval a padon a Chelsea jelenleg a 3.helyen áll, úgy, hogy csak 2 pontra van tőle a listavezető Arsenal, bár az Arsenalnak könnyű meccse lesz most.
    A MU még mindig bizonytalanabb, mint Fergusonnal a padon, és a védelem se a legstabilabb mostanság. A Chelseanek van annyira nagy a támadóereje, hogy a MU bizonytalanságát ki tudja használni. Jó a hazai csapat, és a MU idén már nem annyira rettegett, mint korábban.
    A megérzésem az, hogy a Chelsea hazai pályán be fogja húzni majd a győzelmet, amely elég szép pénzt hozhat a fogadóknak.

    WBA-Everton
    A forduló zárómeccsén az Everton látogat el a 14.helyen álló West Brom csapatához.
    Gera Zoltán csapata nem a legrosszabb formában van, bár utóbbi 5 meccsén mindössze 1 vereséget szenvedett el csak, bár csak 1szer nyert.
    A meccs esélyese viszont az az Everton, amelyből többen is hiányozni fognak, bár a pályán ott lesz az a Lukaku, aki nagyon nagy formában van, és most is várható az, hogy gólt lő, mivel a West Brom védelme nem feltétlenül a legjobb, és nem is annyira stabil. Az Everton az elmúlt fordulóban simán nyert a Norwich ellen, és most is hasonlóra készül, mivel erősebbek, mint a hazai csapat.
    A West Brom csapatát hazai pályán hajtja majd előre a közönség, viszont az Everton van annyival erősebb, hogy legalább 1 góllal nyerni tudjon.
    A liverpooliak nem éppen gólgazdag meccseket játszanak, és most is leginkább 0-1 az az eredmény, amit erre a meccsre várok.
    Nyerni fog az Everton, bár ha nyer a Pool korábban, akkor valamelyest nagyobb nyomás alatt fognak játszani, de ezt fel tudják majd dolgozni.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Egyéb kupák, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: