• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-18.forduló-Összefoglaló!



    A december 26.án megrendezett fordulóban számos érdekes eredmény született. Lássuk azt, hogy mit hozott ez a forduló.A fordulóról két dolgot lehet kijelenteni: a forduló győztese az az Arsenal, amely vissza tudta venni a vezetést a tabellán, 1 pont előnnyel, valamint az a Palace, amely győzelme révén feljött az utolsó bennmaradó, 17. helyre.A Premier League logója

    Hull-Manchester United 2-3
    A Hull nagyon bekezdett a mérkőzésen, mivel a 4. percben Chester, majd a 13. percben David Meyler talált be. A MU elég hamar szépített, a 19. percben Chris Smalling révén, majd 7 perccel később az első gólpasszt adó Wayne Rooney talált be. Fontos meccs volt ez a támadó számára, mivel 2002 december 26.án debütált a Premier Leagueben, akkor még az Everton színeiben, a Birmingham City elleni meccsen, tehát ma ünnepelte a 11.évfordulóját. Rooney még egy másik fontos fordulót is most ünnepelhetett, mivel a 150. bajnoki gólját szerezte a 26. percben.
    Szünetben tehát 2-2 volt az állás.
    A 2.félidőben viszont a United be tudta húzni a győzelmet, és az ezért járó 3 pontot, mivel a 66.percben az első gólt szerző Chester a saját kapujába lőtte a labdát.
    A MU számára a meccs egyetlen rossz híre csak az lehet, hogy a meccs végén Valenciat kiállították, így valamennyi kihagyás biztosan vár rá.
    A Boxing Daysbeli fordulót tehát egy Manchester United győzelem nyitotta, mellyel a címvédő a 6.helyre jött fel ideiglenesen, bár a Newcastle és a Tottenham is elég nyerhető meccs előtt állt, bár csak a szarkák tudták visszaelőzni a bajnoki címvédőt.

    Aston Villa-Crystal Palace 0-1
    A Villa és a Palace meccse nem éppen a legjobbak közé tartozott ebből a fordulóból.
    A meccs meglehetősen sótlan volt, kapura tartó lövés is alig akadt a meccsen, amelyen a hazaiak egyedül csak a labdatartásban voltak jobbak valamelyest.
    A meccs végén viszont érkezett a hideg zuhany a birminghamiek számára, mivel Gayle révén a 92. percben gólt szerzett a Crystal Palace csapata. A Palace így végre elmozdult a kieső zónából, köszönhetően annak, hogy a West Ham nem szerzett pontot ebben a fordulóban.

    Cardiff-Southampton 0-3
    A forduló egyik legsimább győzelmét aratták a szentek Walesben.
    A vendégek már a 14. percben előnybe kerültek Rodriguez révén, majd ugyanez a játékos volt az, aki duplázott a 20. percben. A 2. gól előkészítője, Lambert szerezte a meccs 3.gólját a 27.percben, ahol Rodriguez adta a gólpasszt.
    A végeredmény már a szünetben kialakult, lévén, hogy a 2.félidőben egyetlen gól sem esett. A győzelem révén a Southampton 27 pontos, és a 9., míg a Cardiff 17 pontjával a 16. helyen áll, úgy, hogy 1 pontra van tőlük csak a kiesés.

    Chelsea-Swansea 1-0
    A Chelseanek szüksége volt a győzelemre, ha jó pozícióban akart maradni a bajnoki címért vívott harcban.
    A Chelsea volt az a csapat, amely irányította a meccset, lévén, hogy a Swanseanek kapura tartó lövése sem volt.
    A hazaiak a meccs első és egyetlen gólját a 29.percben megszerezte: Ashley Cole passzát Hazard váltotta gólra. És ennyi. Helyzet később is volt, viszont találat egyikből sem született már.
    A Chelsea így 37 pontos lett, és 2 pontra van csak a listavezetőtől, míg a Swansea egymás utáni 2. vereségét is elszenvedte, és ezzel a 11.helyen áll.

    Everton-Sunderland 0-1
    A forduló egyik legnagyobb meglepetését ez a meccs adta, lévén, hogy a Sunderland le tudta győzni a sokkal erősebb Everton csapatát.
    A meccs kulcsa a 23.perc volt: ekkor Howard buktatta a hazaiak emberét, Ki-t a 16-oson belül, ennek pedig piros lap és 11-es lett a vége.
    Ki értékesítette a büntetőt, amely végül 3 pontot hozott a fekete macskáknak.
    A hazaiak nagy erőkkel támadtak ezután, viszont kifogott rajtuk Vito Mannone.
    Az Everton így idei első hazai bajnoki vereségét szenvedte el, míg a Sunderland csapata 13 pontos, de még mindig a 20.helyen áll.

    Newcastle United-Stoke 5-1
    A szarkák a forduló legnagyobb arányú győzelmét aratták, miután 4 gólos különbséggel győzték le a Stoke csapatát.
    Nem indult rosszul a meccs amúgy a Stoke számára, mivel Charlie Adam passzából Assaidi megszerezte a vezetést.
    A baj akkor kezdődött, mikor Glenn Whelan összeszedte a 2. sárga lapját is, így 10 emberrel maradtak a vendégek. Később Marc Wilson is piros lapot kapott, miután buktatta Loic Remyt. Remy állt oda a labda mögé, viszont kihagyta a 11-est, de betalált ezután. 9 emberrel nem sok esélyt adtak a Stokenak akárcsak a pontszerzésre is, és ez be is igazolódott a 2.félidőben.
    Gouffran már a 48.percben betalált, majd aztán Remy szerezte meg saját második, csapata harmadik gólját.
    Cabaye talált be a 66. percben még, valamint Cisse 11-esből a 80.percben. A játékvezetést várhatóan nem fogja megdicsérni a Stoke csapata a meccs után, amely jelenleg is 21 pontos, míg a szarkák a győzelemmel 33 pontosak, és a 6.helyen állnak.

    Norwich-Fulham 1-2
    A Norwich és a Fulham csapata alsóházi rangadót vívott egymással ma délután.
    A Norwich már a 13. percben megszerezte a vezetést: Hooper talált be ekkor Elmander passzából.
    A meglehetősen sok emberét nélkülöző Fulham viszont nemsokára ki tudott egyenlíteni: a 33. percben Kasami tudott betalálni.
    Szünetre is így fordultak a csapatok. Helyzetek voltak mindkét oldalon, viszont a Fulham volt az, amely megszerezte a 3. gólt, amelyről végül kiderült, hogy győztes gól lett: Scott Parker talált be a meccs 87.percében.
    A Fulham a győzelme révén már 16 pontos, és feljött a 18.helyre, és ugyanannyi pontja van, mint a már bennmaradó helyen álló Palacenak, míg a Norwich maradt 19 pontos, és a 14.helyen áll.

    Tottenham-WBA 1-1
    A nemrég edzőt váltó csapatok meccsén a meglehetősen sok embert nélkülöző Tottenham volt fölényben, főlényét viszont nem tudta győzelemre váltani.
    A labda sokkal többet volt a hazaiaknál, akik végül a 36.percben szerezték meg a vezetést Eriksen révén. Örömük viszont nem tartott sokáig, mivel a 38.percben Olsson értékesítette Dawson passzát. A meccsen több gól nem is esett, így mindkét alakulat 1 ponttal gazdagodott.
    A Gera Zoltánt a 77.percig pályán tudó West Brom csapata így már 17 pontos, és a 15.helyen áll jelenleg, míg a Tottenham csapata lejjebb csúszott, köszönhetően annak, hogy a MU nyert, és jelenleg csak a 8.helyen áll.

    West Ham-Arsenal 1-3
    A londoni rangadón egyértelműen az Arsenal volt az esélyes, viszont a vártnál nehezebb dolga volt.
    Az első félidőben nem esett gól a találkozón, a másodikban viszont nagyon korán megszerezte a vezetést a hazai csapat: a 46.percben Carlton Cole talált be, és megszerezte a vezetést.
    Az Arsenalt ez a gól felpörgette, és a csapat másik sebességi fokozatba kapcsolt. Walcott a 68.percben megszerezte az egyenlítő gólt, miután a hazai csapat kapusa, Adrian a labda mellé nyúlt a szélső lövésénél.A 71.percben Walcott szerezte meg 2.gólját ezen a meccsen, miután fejjel talált a hálóba. Az angol 44 bajnoki gólt szerzett már, viszont ez volt az első, amelyet fejjel szerzett.
    A 79.percben az egykori kölni játékos, Lukas Podolski biztosította be a vendégcsapata győzelmét, miután Giroud passzát váltotta gólra.
    Az Arsenal így ha kicsit nehezebben is indult meg, de végül megszerezte a győzelmet, és 39 pontjával az élre állt, míg a West Ham csapata maradt 14 pontos, viszont köszönhetően annak, hogy a Palace és a Fulham is nyert, visszaesett a 19.helyre.

    Manchester City-Liverpool 2-1
    A forduló rangadója volt a forduló legutolsó mérkőzése is egyben: az otthon eddig 100%-os City fogadta azt a Liverpoolt, amely a forduló előtt még az 1.helyen állt.
    Érdekes meccsre volt itt kilátás, mivel a City és a Pool is a támadó foci hívei, és ez végül be is igazolódott.
    A meccsen helyzetekben nem volt hiány: Kolarov beadását Navas értékesítette majdnem, viszont kapufa lesz a vége, és még csak az 5.percben járunk.
    A 19.percben Sterling lő gólt, viszont ezt a bíró les címén nem adta meg.
    Ami késik nem múlik: a 24.percben Suarez passzol Sterling elé, akitől a labda Coutinhohoz kerül, aki bevágja a labdát a hálóba,így vezet a Pool.
    A vendégek öröme viszont nem tarthatott sokáig, mivel a 31.percben bal oldali szögletet rúg David Silva, majd Vincent Kompany-hoz kerül a labda, aki Skrtelt nyomja le, amit a belga be is fejel a kapuba. Egyenlített a City még bőven a félidő vége előtt.
    Lendületben maradt a City is, de a 40.percben Hartnak köszönhető az, hogy nem újra a Pool vezet, miután az angol válogatott portás Suarez lövését védte.
    Közeledett a szünet, viszont tett arról a hazai csapat, hogy ne maradjon változatlan az állás: a labdát Navas adja be a jobb oldalról, ami Alvaro Negredo elé kerül, aki 17 méterről a kapuba juttatja ezt, így előnybe kerül a City még a szünet előtt. A gólról fontos viszont tudni azt, hogy Mignolet sem volt a legjobb ebben a helyzetben, így potyaként is elkönyvelhető a találat.
    A szünetre tehát előnnyel fordult a Manchester City csapata, amely ki is tartott számukra a meccs végéig.
    Helyzetek mindkét oldalon voltak, de újabb gól már nem született a találkozón. Pár sárga lapot leszámítva viszont még egy érdekes esemény történt a 2.félidőben:a 72.percben Nasrit cserélik le, akinek a helyére James Milner érkezik, akinek ez a 100. fellépése a Manchester City csapatában.
    A győzelem révén a Manchester City csapata feljött a 2.helyre, 38 pontjával, míg a forduló előtt 1.helyen álló Liverpool maradt 36 pontos, és a 4.helyre csúszott vissza.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Magyar vonatkozású hírek, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: