• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-11.forduló-Összefoglaló!



    A 11.fordulóban számos fordulatos meccset játszottak, és elég sok meglepetés is született a pályákon.premier-league-icon

    Aston Villa-Cardiff 2-0
    A Villa végre megtalálta a helyes utat a győzelem felé, bár legjobbjuk, Benteke most se talált be.
    A szünetbeli 0-0 után a 2.félidő élénkebb volt, mivel a 76. percben Bacuna, a 84.ben pedig Kozak talált be, így a hazaiak végül behúzták a meccset, amivel felkapaszkodtak a 11.helyre, míg a Cardiff a 14.helyen áll.

    Chelsea-WBA 2-2
    A Chelsea egy vitatható 11essel szerzett végül 1 pontot azon a meccsen, amelyen Eto’o 45.percbeli gólja révén még vezettek.
    A 2.félidőben aztán feltámadt a West Brom: a 61.percben Long, a 68.ban Sessegnon talált be. A meccs vendég győzelem felé tartott, viszont ekkor a 16osban ekkor szabálytalankodtak Ramiressel szemben, és a megadott 11est Hazard értékesítette, így 1 pontot otthon tartott a Chelsea csapata,amely a 4. helyen áll így, míg a WBA a 10.helyen áll. A Chelseanek talán most jót tesz majd a nemzetközi szünet, bár a csapat elég sok tagja megy a különböző válogatottakba játszani.

    Crystal Palace-Everton 0-0
    Az Everton Lukakuval a pályán sem tudta legyőzni a Palace csapatát. A vendégeknek volt több helyzete a mérkőzésen, viszont ezeket nem tudta értékesíteni.
    Az 1 pont nagyjából egyik csapatnak sem jó, mivel az Everton így a 6.helyre csúszott vissza, míg a Palace maradt az utolsó helyen, 4 megszerzett pontjával. Az Everton amúgy a bajnokság legjobbja a döntetlenek terén: a West Brom és az Everton eddig 5 döntetlent szedtek össze, ami 11 meccs után elég sok.

    Liverpool-Fulham 4-0
    A Pool csapata meglehetősen simán le tudta győzni a Fulham csapatát.
    A vörösök a 23.percben Amorebieta öngólja révén szerezték meg a vezetést, aztán Skrtel növelte az előnyt. 10 perccel később Suarez biztosította be a győzelmet, és még csak a 36.percben jártunk.
    Az uru az 54.ben is betalált, így alakítva ki a végeredményt. A Pool a győzelem révén feljött a 2.helyre, 23 ponttal, 2 pontra az Arsenaltól, míg a Fulham a 18.helyre esett vissza.
    A Pool csapatának célja a BL hely, és ehhez most elég jó pozícióban állnak. Hosszú a szezon, de elég biztató jeleket mutat a csapat, és van 2 jó formában levő csatáruk.

    Southampton-Hull 4-1
    A szentek folytatták fantasztikus szezonjukat, és hazai pályán legyőzték a Hull csapatát. A vezetést már a 16.percben megszerezték Schneiderlin révén. Ezt a 30.ban Lambert 11esből növelte, majd a 37.ben Lallana tette még biztosabbá.
    Az 55.percben Sagbo visszahozta kicsit a tigriseket a meccsbe, de több gólt már nem tudott szerezni a vendégcsapat. David a 88.percben talált be, így 3 góllal nyert a hazai csapat.

    Norwich-West Ham 3-1
    A kieső helyen tanyázó Norwich otthon győzte le a West Hamet, és kimászott ideiglenesen a gödörből.
    A vendégek nyitottak a 32.percben Morrison révén, és ez ki is tartott a szünetig.
    A 2.félidő 9.percében Hooper 11esből talált be. A 72.ben Snodgrass a vezetést szerezte meg, Leroy Fer gólja pedig csak biztosabbá tette a győzelmet. A kanárik így a 15.helyre jöttek fel, míg a West Ham a 16.helyre esett vissza.

    Tottenham-Newcastle 0-1
    A Newcastle csapata még egy nagy csapatot győzött le rövid időn belül, miután a múlt héten a Chelsea ellen nyertek.
    A szarkák a szerencsés 13.percben lőtték a meccs egyetlen gólját: Gouffran passzát Remy értékesítette.
    A meccs további részében a Spurs irányított, viszont 13 kapura tartó lövésből egyet sem engedett be Krul. A szarkák így idegenben is nyerni tudtak, és felkapaszkodtak a 9.helyre,míg a Tottenham maradt 20 pontos, és lecsúszott a 7.helyre, bár nagyon közel van még így is az élmezőny.

    Sunderland-Manchester City 1-0
    A City a forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatta, mivel kikapott a Sunderland otthonában.
    A City nem nagyon erőltetett az elején, de ennek meg is lett az eredménye. Kicsit agresszívan támadott Bardsley, aki végül betalált Pantilimon kapujába a 21.percben. A fekete macskák ezután visszavettek, és ez végül nyerő stratégiának bizonyult: a City mindenhonnan próbálkozott, gólt viszont nem tudott szerezni a kicsi szerencsével is rendelkező Sunderland ellen.
    A City így a 8.helyre csúszott vissza, és később kiderült az is, hogy a MU is megelőzte őket,így nem a legjobban zárult a városlakók számára ez a hétvége.

    Manchester United-Arsenal 1-0
    A Manchester United csapata a forduló rangadóján győzni tudott az Arsenal ellen, úgy, hogy viszonylag korán, a 27.percben betalált:RvP értékesítette Rooney passzát.
    Ezután próbálkozott az Arsenal is, viszont a gólszerzés nem jött össze Arsene Wenger csapatának. Az Arsenal irányította ezt a mérkőzést, viszont az egykori csillaguk gólja lett a döntő végül.
    A MU kezd kilábalni a szezon eleji hullámvölgyből, és kapaszkodik fel, míg az Arsenal maradt az 1.helyen, viszont előnye jelentősen csökkent az egyre szorosabb élmezőny előtt. A Manchester Unitednál sokan megkérdőjelezték Moyes helyét, viszont most már az 5.helyen állnak, és egyre közelebb van hozzájuk a listavezető is.

    Swansea-Stoke 3-3
    A Swansea és a Stoke meccse nem ígérkezett túlzottan izgalmasnak, viszont jobb lett, mint amit elsőre vártak.
    A Swansea hazai pályán már elég korán hátrányba került:a 8.percben Walters, míg a 25.ben Ireland talált be. Ekkor elég esélyesnek tűnt a győzelemre is a Stoke csapata, viszont a 2.félidő kevésbé sikerült jól számukra. Előbb Bony szépített, majd Dyer egyenlített ki. A 86.percben Bony duplázott, és így a Swansea átvette a vezetést, akkor, amikor már csak kevés volt hátra a meccsből.
    A Stoke viszont a meccs végén még egyszer be tudott találni: a 96.percben Charlie Adam 11esből talált be, így 1 pontot mégis csak meg tudott menteni, miután szünetben még 2 góllal vezettek.
    A Swansea így a 13.helyen zárta a fordulót, míg a Stoke a 17.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: