• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-8.forduló-Összefoglaló



    A 8.fordulóban számos érdekes eredmény született, lássuk azt, hogy miként.313px-Premiership_trophy

    Newcastle-Liverpool 2-2
    A Liverpool döntetlenre végzett a szarkákkal úgy, hogy több, mint 1 félidőt játszott emberelőnyben.
    A hazaiak nyitottak Cabaye góljával nyitottak, hogy aztán a Pool a 42.percben kapjon egy előnyt, mivel Yanga-Mbiwat állították ki, miután 11est harcolt ki a vendég csapat, amit a 100.gólját szerző Gerrard értékesített.
    A 2.félidőben viszont nem a Pool tört feltétlenül előre: Dummett szerzett gólt az 57.percben, hogy aztán Sturridge góljával egyenlítsen a Pool,így a csapat emberelőnyben is csak 1 pontot tudott behúzni.

    Arsenal-Norwich 4-1
    Az Arsenal már a 18.percben megszerezte a vezetést: Giroud gólpasszából szerzett gólt Wilshere, nagyszerű kombináció után.A gól még Arsene Wengernek is nagyon tetszett amúgy.
    A jó formában levő Özil az 58.percben szerzett gólt, Giroud passzából. Howson a 70.percben szépített, de aztán a csereként beálló Ramsey a 83.ban, valamint Özil a 88.ban szerzett gólt,így az ágyúsok simán behúzták a 3 pontot, így véve vissza az 1.helyet.

    Chelsea-Cardiff 4-1
    Meglepetésre a Cardiff nyitott góllal: a 10.percben Mutch talált be, bár ezzel talán csak felmérgesítette a hazai csapatot.
    Hazard a 33.percben betalált, és 1-1el fordultak szünetre a csapatok.
    Eto’o gólpassz után gólt is rúgott, a 66.percben, hogy aztán Oscar a 78.percben nyugtassa meg a szurkolókat, míg Hazard a 82.ben tette kiütésessé a győzelmet. A Chelsea így a 2.helyre jött fel, jobb gólaránnyal előzve be a szintén 17 pontos Liverpoolt.

    Everton-Hull 2-1
    Roberto Martinez csapata már a 8.percben megszerezte a vezetést: Mirallas talált be Osman passzából. A 30.percben viszont egyenlített a szintén nem rossz helyen álló Hull csapata: Aluko passzát váltotta gólra Sagbo.
    A félidőre 1-1el fordultak a csapatok, viszont 12 perc után talált be az Everton Pienaar révén: az 57.ben Mirallas passzát értékesítette az Osman helyére beállt játékos.
    Több gólt már nem esett,így az Everton feljött a 7.helyre, míg a Hull 9.

    Manchester United-Southampton 1-1
    A MU nem a legjobb formában várta a meccset. Volt olyan időszak a meccsen, amikor irányítottak, viszont nem tartott sokáig. A MU Van Persie révén szerezte meg a vezetést a 26.percben, és szünetig tartotta is az előnyt.
    A 2.félidőben is volt helyzet mindkét oldalon, viszont a szentek találtak be: Lovren passzából Lallana talált be. A szentek nem játszottak túlzottan alárendelt szerepet ezen a meccsen, és bátorságukat végül 1 pont koronázta.
    A MU a bajnokságban ezzel 11 pontos és 8., míg a Southampton 15 pontos és a 6.helyen áll.

    Stoke-WBA 0-0
    Kiegyensúlyozott meccset játszott egymással a Stoke és a West Brom. A meccsen gól nem esett, bár a WBA picivel erősebbnek tűnt.
    A meccs végén mindkét csapat 1 ponttal gazdagodott. A Stoke így a 16.helyen áll, míg a West Brom a 12.

    Swansea-Sunderland 4-0
    A Swansea kiütéses győzelmet aratott a szünetbeli 0-0 után.
    Bardsley 57.percbeli öngólja után De Guzman lőtt gólt 1 perccel később. 6 percre rá Bony talált be 11esből, míg 16 perccel később Fletcher öngólja állította be a végeredményt.
    A Sunderland nem nyitott szépen új edzővel sem, és maradt utolsó,míg a hattyúk feljöttek a 11.helyre, 10 pontjukkal.

    West Ham-Manchester City 1-3
    A City már a 16.percben megszerezte a vezetést: Fernandinho passzát Agüero értékesítette. Szünetben is ez volt az állás.
    6 perccel szünet után is Agüero lőtt gólt, ekkor David Silva passzából.
    Vaz Te nyitottabbá tette a meccset gólja révén az 58.percben, viszont a City szerzett újabb gólt: David Silva a 80.percben talált be az eddig 2 gólt szerző Agüero passzából.
    A City a 4.helyre jött így fel, 16 ponttal, míg a West Ham a 15.helyre esett vissza.

    Aston Villa-Tottenham 0-2
    A Villa nem feltétlenül volt esélytelen a meccs előtt, viszont a Spurs végül simán nyert.
    A válogatottban nemrég bemutatkozó Townsend Soldado passzából talált be a 31.percben. Szünetben is ez volt az állás.
    A 2.félidőben is a Tottenham szerzett gólt:ezúttal Soldado volt a befejező, Paulinho az előkészítő.
    A 69.perc után nem esett több gól, így a Spurs 16 pontos lett, és feljött az 5.helyre, míg a Villa a 13.helyre csúszott vissza 10 pontjával.

    Crystal Palace-Fulham 1-4
    A Palace az utolsó előtti helyről várta a meccset, amelyet biztatóan kezdett: Mariappa már a 7.percben betalált.
    A boldogság viszont csak 12 percig tartott, mivel Kasami góljával egyenlített a Fulham.
    Sidwell még a szünet előtt előnyhöz juttatta a Fulhamet. Az 50.percben Ruiz passzából talált be Berbatov, aztán pedig 5 perccel később Ruiz duplázta meg gólpasszai számát, bár ezúttal Senderos volt a gólszerző.
    A Palace számára jól induló meccsből végül kiütéses vereség lett, így a csapat maradt 19., 3 ponttal, míg a Fulham csatlakozott a 10 pontos csoporthoz, és így a 14. (a 8.MU és a 14. Fulham között mindössze 1 pont a különbség)




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Régebbi cikk: