• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Fordulatos mérkőzésen győzte le Anglia a svédeket!



    Botrányosan unalmasra sikeredett az angolok első mérkőzése a franciák ellen, ezért bizakodva várta mindenki a svédek elleni találkozót, nagy javulást várva a szigetországiaktól. Nem is okozott csalódást egyik csapat sem. Nagy elánnal kezdtek a legények, hiszen egy győzelem mindkét csapatnak az életben maradást jelentette volna. 

    Az első gólt az angolok szerezték meg. A 23. percben Steven Gerrard varázsolta klubtársa, Andy Carroll fejére a labdát, és a copfos támadó elemi erejű bólintásával az angolok vezettek. A gól megnyugtatta egy kissé Roy Hodgson tanítványait, akik hatalmas fejlődést mutattak az első mérkőzés után. Ezúttal sikerült elkerülniük a gyors egyenlítést, egygólos vezetéssel vonultak az öltözőbe a legények.

    Igazi harcot hozott a második félidő, még a semleges nézők is örülhettek, hiszen remek párharcot láthattak. A 49. percben talán túl nyugodtak is voltak az angolok, ezt használta ki Olof Mellberg. Visszapattant a sorfalról Zlatan Ibrahimovic szabadrúgása, ám a svéd kapitány még egyszer tüzelhetett. Lövése egy angol védőröl Mellberg elé pattant, aki Glenn Johnson segédletével a hálóba pofozta a labdát. 1 – 1. Tíz perccel később az angolok megint nem figyeltek eléggé egy pontrúgásnál. Sebastian Larsson ívelt a kapu elé, ahol az üresen érkező Mellberg higgadtan a kapuba bólintott. Immáron a svédek vezettek 2 – 1re.

    Cserére szánta el magát Roy Hodgson, és a fiatal Theo Wallcott-ot küldte a pályára, aki három perccel később meghálálta a bizalmat. Középre fejelték a svédek Ashley Young szögletét, ahol érkezett Wallcott és a kapu közepébe zúdította a labdát. Az egyenlítés után felváltva akadt helyzet mindkét oldalon. A 78 percben megint jött az Arsenal fiatal sztárja, elhúzott két védő között, és beadását Danny Wellbeck háttal a kapunak, sarokkal passzolta be Issakson mellett. Kivédekezte az utolsó tíz percet Anglia, bezsebelve ezzel a 3 pontot.
    Így biztossá vált, hogy az utolsó forduló előtt Svédország búcsúzik az Európa Bajnokságtól. A másik találkozón a franciák 2 – 0 ra győzték le az ukránokat.

    A csoport állása:
    1 . Franciaország 4 pont
    2. Anglia 4 pont
    3. Ukrajna 3 pont
    4. Svédország 0 pont

    Utolsó csoportkör:

    Június 19. kedd:

    Ukrajna – Anglia
    Svédország – Franciaország

    Papp Gábor




    Témakör:
    Foci Eb, Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: