• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Manchesteri gála, történelmi Arsenal-vereség



    A forduló rangadóján hatalmas különbséggel küldte haza az Arsenalt a Manchester United: a Vörös Ördögök 8-2-re verték az Ágyúsokat.

    Sokan számítottak rá, hogy a United legyőzi a Cesc Fabregas és Samir Nasri távozása után meggyengült Ágyúsokat, de kevesen fogadtak volna ekkora különbségű hazai sikerre.

    Danny Welbeck szerzett vezetést egy védelmi hibát kihasználva, de a londoniak nem sokkal később büntetőből egyenlíthettek volna. Robin van Persie állt a labda mögé, gyenge próbálkozását David De Gea gond nélkül hárította.

    A 28. percben Ashley Young csavart gyönyörű mozdulattal Wojciech Szczesny fölött a kapuba, majd Wayne Rooney volt eredményes szabadrúgásból, így már három góllal vezettek a manchesteriek. Az első félidő végén egy szélről leadott lövéssel Theo Walcott szépített, ezzel valamelyest visszahozta a vendégek reményeit (3-1).

    A második játékrészben megpróbált visszajönni a meccsbe az Arsenal, Van Persie előtt adódott a legígéretesebb helyzet, de De Gea ismét védett. A 64. minutumban ismét szabadrúgáshoz jutott a United, a lekészített labdát ismét Rooney csavarta a rossz irányba mozduló Szczesny kapujába. Három perccel később az angol csatár már az előkészítésben jeleskedett, Naninak adott remek labdát, aki nem hibázott, és megszerezte a hazaiak ötödik gólját.

    Ezzel még nem volt vége, a csereként beállt Park Dzsi-szung is meglőtte a maga gólját, majd Van Persie próbált ismét faragni a fővárosiak hátrányából, és ezúttal sikerült is neki.

    Ez nem zavarta meg túlságosan a Vörös Ördögöket, nyolc perccel a mérkőzés vége előtt Rooney büntetőből is betalált, ezzel mesterhármast szerezve, a 8-2-es végeredményt pedig Ashley Young állította be. Az Arsenal ezt a mérkőzést is tíz emberrel fejezte be, miután a 77. percben Carl Jenkinson megkapta második sárgáját is.

    Győzelmükkel a manchesteriek jobb gólkülönbségük megelőzték a szintén száz százalékos városi riválisukat, a Manchester Cityt a tabella élén. Az Arsenal még soha nem kapott nyolc gólt az élvonalban, a másodosztályban is csak egyszer, 1896-ban, a Loughborough ellen, akkor 8-0 lett a végeredmény.

    Egyetlen Premier League-mérkőzés maradt még a mai napról, amiről nem számoltunk be. A West Bromwich Albion hazai pályán fogadta a Stoke Cityt, de pontot ezúttal sem tudott szerezni. A vendégek győztes gólját Ryan Shotton szerezte a mérkőzés utolsó pillanataiban.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: