• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • EL: Az összes angol továbbjutott



    A Birmingham City, a Stoke City, a Tottenham Hotspur és a Fulham is kvalifikálta magát az Európa-liga csoportkörére.

    A Fulham a Dnyipro Dnyipropetrovszk otthonában lépett pályára. A hazaiak Sakov góljával ugyan 1-0-ra legyőzték a londoniakat, de 3-1-es összesítéssel az angolok jutottak tovább a főtáblára.

    A Birmingham City kénytelen volt gólt, gólokat szerezni, hiszen az első mérkőzésen 0-0-t játszott a Nacionallal idegenben. Hazai pályán már hozta a kötelezőt a kék mezes csapat és 3-0-s győzelmével kiharcolta a továbbjutást.

    Nathan Redmond és David Murphy góljaival már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, majd a másodikban Chris Wood tette fel az i-re a pontot.

    A leggólgazdagabb mérkőzést a Stoke City játszotta. A piros-fehérek a Thunt fogadták, a svájciak legyőzése nem okozott komoly fejtörést Tony Pulis csapatának.

    Matthew Upson és Kenwyne Joney találataival már félórányi játék után 2-0 volt az eredmény a hazaiak javára. Az első félidőben még Glenn Whelan is betalált, majd a második játékrészben Jones újabb találata örvendeztette meg a Stoke drukkereit. Ekkor az angolok már négygólos előnyben voltak, összesítésben pedig 5-0-ra vezettek, így túlságosan nem rendítette meg őket, hogy a Thun szépíteni tudott. 4-1 lett a találkozó végeredménye.

    A Tottenham Hotspur már az első meccsen eldöntötte a továbbjutás sorsát, mikor idegenben 5-0-ra elkalapálta a Heartsot. A londoniak nem erőltették meg magukat a visszavágón, gól nélküli döntetlennel zártak.




    Témakör:
    Európa-liga

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: