• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Manchester nagy napja: a City kupát, a United bajnokságot nyert



    A Manchester United 1-1-es döntetlent játszott a Blackburn Rovers ellen, így megnyerte 19. bajnoki címét, míg a Manchester City 1-0-ra legyőzte a Stoke Cityt az FA Kupa döntőjében.

    A Vörösök Ördögök azzal a tudattal látogattak Blackburnbe, hogy ha nem kapnak ki, a Chelsea már semmiképpen sem érheti utol őket. Brett Emerton ráijesztett a United drukkereire, amikor gólt szerzett, a vendégek sokáig nem is tudtak válaszolni.

    Végül aztán a 73. percben Wayne Rooney büntetőből egyenlített. Több gól nem esett a meccsen, a manchesteriek így begyűjtötték 12. Premier League-, összességében 19. bajnoki címüket, ezzel egyedüli csúcstartók lettek a szigetországban.

    Ryan Giggs is csúcsot döntött, ő 573. PL-mérkőzését játszotta le, ezzel megelőzte David Jamest az örökranglistán.

    A Uniteden kívül Manchester másik csapatának, a Citynek is volt oka az örömre, ők a Wembleyben győzték le a Stoke-ot, és elhódították az FA Kupát.

    A kék mezeseknek egy gól is elég volt, csakúgy, mint a városi riválisaik elleni elődöntőben, és ezúttal is az elefántcsontparti Yaya Touré döntött.

    Roberto Mancini csapata legutóbb 1969-ben nyert FA Kupát. Ez az első trófeájuk 35 év óta, utoljára a Ligakupa 1976-os kiírását nyerték meg.

    Forrás: NB1.hu




    Témakör:
    F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: