• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Vb-szavazás a FIFA szemszögéből



    Angol részről rengeteg támadás érte a FIFA-t, amiért az övék helyett az oroszok pályázatát fogadták el a 2018-as vb-re. Most a szervezet egyik tagja elmagyarázta, miért voksolt Oroszországra.

    Mióta kiderült, hogy nem Anglia rendezi a 2018-as világbajnokságot, rengetegen vádolták csalással és korrupcióval a FIFA-t a szigetországi menedzserek és sportvezetők közül.

    Most megismerhetjük az amerikai Chuck Blazer álláspontját is, aki részt vett a szavazáson és nem titkolja, az oroszokra tett, mivel tudja, Kelet-Európa egy még igencsak kiaknázatlan piac.

    “Oroszországra szavztam. Az angolok kétségtelenül remek pályázattal álltak elő, de ott már egyszer volt világbajnokság, ezért nem voksoltam rájuk” – mondta Blazer.

    “Azzal, hogy Oroszország nyert, új, nagyon fontos piacok nyílhatnak meg Kelet-Európában. Dél-Afrikában is remekül sikerült a vb, pedig sokan gondolták ,hogy kudarcba fog fulladni.”

    “Azt hiszem, a dél-afrikaiak jó példával járnak elöl mindenki előtt, hiszen így a többi ország is elhiszi, hogy nekik is sikerülhet. Fontos, hogy változatos helyszíneken kerüljenek megrendezésre a világbajnokságok.”

    Forrás: TEAMtalk.com




    Témakör:
    Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: