• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • 39 év után ismét az élvonalban a Blackpool



    A Blackpool kétszer állt fel hátrányból a rájátszás döntőjében és végül 3-2-es győzelmet arattak a Cardiff City ellen, így jövőre már a Premier League-ben gyűjthetik a pontokat.

    A lancashire-i gárda 1971-es kiesése óta egyszer sem jutott vissza az élvonalba, de a mai kitartásukkal és teljesítményükkel megmutatták, hogy megérdemlik, hogy újra a legjobbak között szerepeljenek.

    A Wembleyben rendezett fináléban a Cardiff volt az ellenfelük, akik szintén mindent megtettek azért, hogy kivívják a Premier League-be jutást.

    A walesiek már a 9. percben vezetést szereztek Michael Chopre révén (1-0), de Charlie Adam négy perccel később egyenlített (1-1).

    A 37 minutumban ismét a Cardiff szurkolói örülhettek, amikor Joe Ledley révén újra előnybe került csapatuk (2-1). Az ünneplés azonban megint csak négy percig tartott, ekkor ugyanis Gary Taylor-Fletcher visszahozta a meccsbe a blackpooliakat (2-2).

    Az első játékrész vége még egy gólt tartogatott, a narancssárgák Brett Ormerod találatával a mérkőzés során először előnyhöz jutottak.

    Mint kiderült, már az első 45 percben eldőlt minden, ezután ugyanis egyik csapat sem lőtt újabb gólt, így a Mandarinok nyerték a rájátszást.

    A Pool meccseire a szezon során átlagosan mindössze 8611 néző volt kíváncsi, ami a második legrosszabb adat a Championshipben. Ha ez a következő idényben is így marad, ők lesznek a leggyatrábban támogatott klub a Premier League történetében.

    Forrás: TEAMtalk.com




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: