• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Szép játékkal nyert a United



    A Manchester United remek futballt bemutatva 3-1-re legyőzte az Arsenalt az Emirates Stadiumban, így 4-1-es összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

    Cristiano RonaldoAz Ágyúsok megpróbálták beszorítani a Vörös Ördögöket már az első pillanatoktól kezdve, ahogy azt el is várták tőlük a szurkolók. Gól azonban nem ők, hanem a United szerzett.

    A nyolcadik percben egy laposan középre gurított labdát próbált meg semlegesíteni Kieran Gibbs, az ifjú védő azonban elcsúszott. A nagy lehetőségre Park Ji-sung csapott le, aki estében a kivetődő Manuel Almunia fölött a kapuba lőtt.

    Három perc telt el, amikor a játékvezető 35 méterre a kaputól szabadrúgást ítélt a vendégeknek. Szokás szerint Cristiano Ronaldo állt a labda mögé, aki hatalmas lövést eresztett meg és 2-0-ra módosította az állást. A portugál remekül találta el a labdát, de a gólhoz Almunia hibája is kellett.

    A második félidőben az Arsenal kitámadott és próbálta legalább a becsületgólt megszerezni, de az egyik labdavesztésükért újabb bekapott góllal bűnhődtek. Ronaldo szerzett labdát, majd Parkhoz passzolt, aki a félpályánál helyezkedő Rooney-t indította. Rooney a tizenhatosig robogott, de nem próbálkozott meg a gólszerzéssel, inkább az addigra felzárkózó Ronaldóhoz gurított, aki kapásból pöccintett a londoniak kapujába.

    Az Arsenal a szépítő gólját büntetőből szerezte a 76. percben. Rosetti játékvezető ráadásul ki is állította Darren Fletchert. A skót hátulról próbálta szerelni Fabregast a tizenhatoson belül és a visszajátszás alapján először valóban a labdához ért hozzá, de utána látványosan a spanyol középpályás köré kulcsolta a lábait, aki így nagyot esett. A tizenegyest Robin van Persie értékesítette.

    Ezután már több gól nem esett, a United 4-1-es összesítéssel bejutott a római döntőbe. A másik döntős kiléte holnap, a Chelsea-Barcelona összecsapáson derül ki.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: