• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Rövid összefoglalók a mai meccsekről



    Ma nem kevesebb, mint kilenc meccset rendeztek a Premier Ligában, lássuk, hogyan alakultak ezek!

    Nyolc gólt és pontosztozkodást hozott az észak-londoni derbi, az ArsenalTottenham Hotspur meccs tehát 4-4-gyel zárult.

    A gólzápor a korábbi Ágyús, David Bentley parádés találatával kezdődött, aki 30-35 méterről emelt Manuel Almunia kapujába. A hazaiak a 37. percben egyenlítettek a nyári szerzemény, Mikael Silvestre góljával, aki szöglet után csúsztatott a kapuba.

    Az Arsenal ezután 3-1-re elhúzott, előbb William Gallas, majd Emmanuel Adebayor szerzett gólt, mindkétszer Robin van Persie volt az előkészítő. A 67. percben a Spurs Darren Bent találatával egygólosra csökkentette a hátrányt, de egy perccel később Van Persie ismét megnyugtatóvá tette a hazaiak előnyét.

    Eztuán kezdődött a dráma. Jermaine Jenas csavart a felső sarokba a 89. percben, majd Luka Modric lövése jött ki a kapufáról az utolsó pillanatokban, az eset után Aaron Lennon eszmélt a leggyorsabban és kiegyenlített.

    A Fulham hazai pályán 2-0 arányban győzte le a Wigan Athleticet. Andy Johnson a 11. percben szerzett vezetést a londoniaknak, miután Paul Konchesky lapos beadása tökéletesen találta meg. Ez volt a támadó első gólja a fehérmezeseknél.

    Egy órányi játék után ismét Johnson volt eredményes. A csatár betört a Wigan tizenhatosára, majd Chris Kirkland mellett a kapuba lőtt. Ezzel a korábbi Everton-játékos megszerezte 101. bajnoki találatát.

    A szezon meglepetéscsapatának, a Hull Citynek a Chelsea már túl nagy falatnak bizonyult, a Tigrisek 3-0-ás vereséget szenvedtek a Kékektől.

    Frank Lampard már a harmadik percben vezetést szerzett csapatának egy nagyszerű emeléssel. 50 percnyi játék után Nicolas Anelka húzott hasznot a Boaz Myhill és védői közti katasztrofális kommunikációból, elhalászta a kapus elől a labdát, majd az üres kapuba gurított.

    A 73. minutumban Florent Malouda állította be a végeredményt, miután Ashley Cole kihagyhatatlan helyzetbe hozta.

    A Manchester United magabiztos játékkal hazai pályán 2-0-ra verte a West Ham Unitedet. A Vörös Ördögök az első pillanattól csak a gólszerzésre koncentráltak. A 14. percben előnybe is kerültek, amikor Nani laposan passzolt Cristiano Ronaldo felé, aki nem hibázta el a helyzetet.

    A 30. percben is Ronaldo szerzett gólt, de itt nem ő, hanem Dimitar Berbatov volt a főszereplő, aki hatalmas csellel tartotta meg a labdát az alapvonalnál, majd középre gurított. A portugál szélsőnek csak bele kellett érnie a labdába a gólhoz. Végül a hazaiak kisé kiengedtek, nagyobb teret adva a WHU-nak, de maradt a 2-0-ás eredmény.

    A Liverpool megtartotta három pontos előnyét a tabella élén, miután hazai pályán 1-0-ra verte a Portsmouth-t. Az egyetlen gólt Steven Gerrard szerezte tizenegyesből, miután Papa Bouba Diop kezezett a tizenhatoson belül.

    Az Aston Villa látványos meccsen 3-2 arányban legyőzte a Blackburn Roverst a Villa Parkban. A 29. percben Stephen Warnock szerezte meg a vezetést a Roversnek, de Luke Young az első félidő végén egyenlített.

    A hazaiak aztán megfordítottak a meccset, sőt kétgólos előnybe kerültek, miután Gareth Barry és Gabriel Agbonlahor is betalált. A hosszabbításban Brett Emerton szépített egy nagyszerű szabadrúgással, ezzel beállítva a végeredményt.

    Rory Delap hosszú bedobásai ezúttal is kifizetődőek voltak a Stoke City számára. A Fazekasok 1-0-ra megverték a Sunderlandet. 17 perccel a meccs vége előtt Delap a Fekete Macskák tizenhatosára dobott egy labdát, majd Ricardo Fuller a kapuba fejelt.

    A Middlesbrough hazai pályán 2-0-ra verte az előző fordulóban remeklő Manchester Cityt. Afonso Alves szerezte az első gólt a Roverside Stadiumban rendezett meccs 53. percében. A találkozó végén Gary O’Neill is betalált.

    A Bolton WanderersEverton találkozón talán már mindenki elkönyvelte a gólnélküli döntetlent, amikor Marouane Fellaini az utolsó pillanatokban gólt fejelt, a vendégek tehát 1-0-ra nyertek.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: