• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Új elnök a Plymouth-nál



    Egy kedves olvasónktól, Tabányi Attilától kaptuk a következő hírt, melyben a Plymouth Argyle elnökváltásáról esik szó.

    Új “elnöke” lett a Halmosit és Tímárt foglalkoztató Plymouth Argyle-nek. Ez így önmagában nem is lenne nagy hír. Az viszont, hogy az illetó – erősítendő a klub japán kapcsolatait – egy japán ex-futballista, az azért már érdekesen hangzik.

    Az egész történet még áprilisban keződött K&K Shonan Management Corporation 20%-os részesedést vásárolt a Plymouth Argyle csapatában. A klub edzője nem győzött hálálkodni az ölébe hulló friss pénzmagnak. Úgy néz ki ez a kapcsolat erősödött most azzal, hogy az eddigi elnök (chairman) felajánlott egy elnöki (president) széket az egyébként a Yokohama FC elnöki székét is elfoglaló Okudera Jaszuhikónak (vagy aki az angol átiratott jobban szereti: Yasuhiko Okoderának)

    Na de ki ez az Okudera ? – Anno Japán legismertebb focistája volt, aki 1977-ben első japánként Európába igazolt. Játszott az 1.FC Kölnben, a Herthában és a Werder Bremenben is miközben 32 válogatott meccsen 9 gól szerzett. Játékos pályafutása után a JEF United edzője, majd Pierre Littbarskit követve a Yokohama FC elnöke lett. Alighanem mind neki, mind a mögötte álló befektető csoportnak a csúcsot jelenti ez a poszt ami most betölt.

    Forrás: attilio.freeblog.hu




    Témakör:
    The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: