• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-34.forduló-Beharangozó!



    A 34.fordulóban számos érdekes meccsre van kilátás, és akár bajnokavatásra is sor kerülhet.

    Fulham-Arsenal
    A Fulham számára a bennmaradás már csak matematikailag nincs meg, így talán kicsit motiválatlanabbul fognak játszani.
    Az Arsenalnál viszont nem lesz probléma a motivációval, mivel az ágyúsok rossz esetben a forduló végén akár az 5.helyen is találhatják magukat.
    Az Everton elleni X révén a csapat lecsúszott a 3.helyről, mivel a Chelsea megelőzte. Arsene Wenger legénysége tudja azt, hogy mindent meg kell tegyen a győzelemért, és jelentősen sok sérültjük nincs is, így egyértelműen őket tartom esélyesnek, és a megtáltosodott Ramsey is nagy hasznára lehet kedvenc posztján a csapatnak.

    Norwich-Reading
    Ha van meccs, amire nem lennék kíváncsi az ez. A Reading csak egy kisebb csoda révén lehetne jövőre is PL tag, lévén, hogy 10 pontra van már tőlük a bennmaradás, és a formájuk sem valami fényes. A Pool elleni döntetlennel legalább a vereség sorozatuk megtört, de semmi jót nem lehet elmondani róluk.
    A Norwich egálban van az Evertonnal a döntetlenek számát illetően. A kanárik is elég rég nem nyertek már, viszont a döntetlenek azok nagyon jönnek a csapat számára.
    Bár a Norwichot segíti a jobb hely, valamint a hazai pálya is, mégis inkább egy döntetlent érzek esélyesebbnek, látván azt, hogy mennyire sok X-et játszik a hazai csapat, valamint azt, hogy mit tud összehozni a vendég védelem.

    QPR-Stoke
    Ez se valamilyen nagy meccs, mivel egy már majdnem kiesett csapat játszik egy borzalmas formában levővel.
    A QPR-ra is igaz az, ami a Readingre, a Stoke viszont még a Norwichtól is rosszabb helyzetben van.
    A masszív vendégcsapat is nagyon rég nem nyert, és egykori legjobbjuk, Crouch sem talált be már jó ideje, ezért annyira nem is sok lehetőséget kap mostanság.
    Tony Pullis legénysége viszont pontokat kell elhozzon Londonból, ha a bennmaradását biztosabbá akarja tenni. Nem lesz könnyű dolguk a “felszabadult” QPR ellen, viszont mindent meg kell tegyenek a 3 pontért.

    Sunderland-Everton
    Di Canioval egész jók a fekete macskák, és ez jó hír a szurkolóknak, akik a bennmaradásért szorítanak. Most igazi erőpróba előtt állnak, mert az Everton azért erősebb, mint a Newcastle, és sokkal céltudatosabb is.
    Az Everton az Arsenal elleni X-elt az elmaradt meccsén, és ezzel egyre inkább leszakad a BL-ről, bár a reményt még nem kell feladniuk. Ehhez viszont nyerniük kell.
    Mindkét csapat konkrét céllal vág neki majd a meccsnek, viszont talán most a Sunderlandet érzem ütősebbnek. Az előző heti nagy győzelem után a fekete macskák 1 pontra mindenképpen jók kellene legyenek.

    Swansea-Southampton
    A walesiek a Ligakupa győzelem után túlzottan felszabadultak, és ez az eredményekre nincsen jó hatása ennek. A Swanseanek a szentek ellen nem lesz könnyű dolga, mivel a Southampton bennmaradása még nem annyira biztos.
    A szenteket érzem motiváltabbnak, és ez döntő tényező lehet. A vendégek nem hiszem, hogy vesztesen hagynák el Waleset.
    Megj.:Jövőre Waleset már 2 csapat is fogja képviselni a Premier Leagueben, mivel a Cardiff már behozhatatlan előnyre tett szert a 3.helyezett Watforddal szemben.

    West Bromwich Albion-Newcastle Utd
    A WBA-nak már esélye se nagyon van az EL-re, és ahogy az esély elszállt, úgy a csapat jó szereplése is romlott egy picit. Az elmúlt 2 fordulóban 2 vereséget szenvedtek, viszont így is messze vannak az éves céljuk fölött, mivel a bennmaradás már nagyon régóta biztos a csapat számára.
    Lukaku idei 13 góljával a csapat legjobbja, és a belga akarja bizonyítani azt, hogy helye van jövőre a Chelseaben.
    A szarkáknak viszont nagyon kell most a 3 pont. Nem foghatják már a fáradtságra a játékosok a rossz teljesítményt, és szerintem ez most pont/pontokban fog mutatkozni. Bár a csapat egyik legjobbja, Cabaye meglehetősen fáradt, nem hiszem azt, hogy Pardew kihagyná. A Newcastle a Sunderlandtől kapott 3at, és e miatt akarnak majd visszavágni, és megmutatni azt, hogy nem olyan rosszak ők.
    X2-t érzek legesélyesebbnek erre a mérkőzésre, mivel a Newcastlenek van nagyon nagy szüksége a 3 pontra, és most motiváltabbak is lesznek.

    West Ham United-Wigan
    Ha a WHU nyer, akkor már elég biztosak lehetnek a bennmaradásban, Allardyce szerint.
    Ebben van valami igazság, és lényeges az is, hogy a játékosok is megértsék azt, hogy a Wigan ellen több keresnivalójuk lehet, valamint azt, hogy a MU elleni X után nem kell elbizakodottak legyenek.
    A Wigannél sem könnyű a helyzet azért mostanában, mivel a csapat jelenleg kieső helyen áll, úgy, hogy közben az FA Kupában döntősek, és jövőre az Európa Ligában játszanak. A csapat erősebb, mint amit az eredmények mutatnak, de ezt a pályán nem tudták még megmutatni.
    Érdekes meccsre lesz kilátás, amin bármi történhet, annak ellenére, hogy a West Ham tűnik esélyesebbnek.

    Tottenham-Manchester City
    A hazaiaknak mindenképpen kell a 3 pont, ha a BL-ért vívott harcban életben akarnak maradni, mivel az Arsenal és a Chelsea is jelentős előnyre tehet így szert.
    A Spursnél visszatérhet Bale, ő pedig nagyon sokat jelenthet a csapat számára, akárcsak Defoe vagy Lennon. A walesivel a pályán az ért nehezebb dolga lesz a Citynek is, de még így is erősebbnek érzem az FA Kupa döntőbe jutó Cityt. A kékek a hét közepén győzték le a Wigant, így fáradtabbak lehetnek, mint az a Spurs, amely legutóbb 11.én játszott.
    A Citynél Aguero és Silva is visszatérhet a keretbe, velük pedig sokkal erősebb a csapat.
    A Spursnek lesz nagyon nagy szüksége a 3 pontra, viszont ezt a City nem hagyja annyiban. A City ha kikap viszont, az megnyithatja az utat a MU hétfői bajnoki címe felé. Sok gólt várok erre a mérkőzésre.

    Liverpool-Chelsea
    A Poolnak se nagy sansza van már az EL-re, a Chelseanek viszont még nehéz dolga lesz, ha a BL-ben akar szerepelni.
    A Pool a múlt héten a Reading ellen játszott 0-0át, míg a Chelsea 3 góllal győzte le a Fulhamet. A kékek jó formája ki is tarthat, de az Anfield Roadon nem lesz könnyű dolguk.
    Ahogy a Pool elvesztette minden sanszát Európára, úgy romolhat a csapat teljesítménye is.
    A Chelsea sokkal motiváltabbnak tűnik, és ha mindenképpen BL-t akarnak, akkor nyerniük kell. Az edzőkérdés is még elég lényeges, viszont ott még semmi konkrétat nem lehet tudni.

    Manchester Utd-Aston Villa
    A MU hétfő este úgy léphet pályára, hogy akár a bajnoki címet is jelentheti a győzelem. Ehhez viszont a Spursnek kell nyernie.
    A meccs egyértelmű esélyese a MU, aki hazai közönség előtt szerezheti meg a bajnoki címet.
    A Villa várhatóan mindent megtesz majd a vörös ördögök feltartóztatásáért, de egy elszánt MU ellen ők se mehetnek sokra. A MU-nál a BL kiesés óta picit talán megakadt a szekér, viszont ha a bajnoki címről lesz szó, akkor nem hinném,hogy hibáznak, bár Sir Alex Ferguson szerint ahogy közeledik a bajnoki cím, úgy lesz egyre nehezebb minden mérkőzés.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Sérülés, The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: