• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-30.forduló-Beharangozó



    A 30.fordulóban leginkább a kiesés ellen harcoló csapatok meccsei lesznek érdekese, bár az Everton-City meccse is meglehetősen sok érdeklődőt fog vonzani.

    Everton-Manchester City
    A 7. és a 2. mérkőzik meg egymással, és bár nincs annyira nagy formában egyik csapat sem, mégis jó meccset várok.
    Az Evertonnál Moyes szerződése okozza a legnagyobb bonyodalmakat, mivel az edző még nem hosszabbította meg az év végén lejáró megállapodását. A csapatot ez megviselheti, és ez nem jön jól akkor, amikor a címvédő jön a csapathoz. Már számos játékos fejezte ki, hogy szeretné Moyest a padra jövőre is.
    A City az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, és meg akarja mindenképpen nyerni a meccset, mivel már így is nagyon kicsi esélyük van, és ha most nem nyernek, akkor szinte már semmi esélyük nem marad. A City amúgy jó formában van, a Villat és a Chelseat is legyőzte, ezért most jó morállal várhatják a meccset, és ők is tudják azt, hogy az utolsó esélyeikkel játszanak, főleg úgy, hogy a MU a Readin ellen elég simán kellene nyerjen.
    Nem lesz könnyű meccse Mancini csapatának, viszont őket érzem esélyesebbnek, mivel szinte muszáj nyerjenek és most kell, hogy megmutassák azt, mit is érnek valójában.

    Aston Villa-QPR
    Kiesési rangadó,amelyen mindkét csapatnak égető szüksége van a 3 pontra.
    Mindkét csapat jobb formában várhatja a meccset, lévén, hogy az utolsó fordulóban mindkettejük győzni tudott.
    A Villa jelenleg kinn van a vízből a Reading elleni sikerével, viszont most egy olyan QPR-t fogadnak, mely erősebb kerettel rendelkezik. A Villanál érdemes lesz odafigyelni a jó formában levő Bentekere, akivel jót fogott a birminghami csapat.
    A QPR kapaszkodik,viszont még mindig az utolsó helyen állnak. Az elmúlt 2 fordulóban 2 győzelmet szedett össze, és erre utalt Redknapp akkor, amikor azt mondta, hogy az elkövetkező fordulókban fog eldőlni a bennmaradás, mivel az alsóházzal mérkőznek majd meg.
    A QPR-t érzem esélyesebbnek erre a meccsre. Nagy szükségük van minden pontra, és Redknapp is tudja úgy motiválni szerintem a csapatát, hogy lenyomják a Villat.

    Southampton-Liverpool
    Kiesés vs. Európai kupahely. A szenteket most büntették meg, amiatt mert szidták a bírót, viszont most érdemes lesz odafigyelniük, mivel egyre közelebb van hozzájuk a kiesőzóna, és a csapat Pochettinoval a padon nem szerepel valami szépen, mivel utóbbi 7 meccséből csak 1et húzott be a csapat. Ez nem ad valami nagy nyugalomra okot a csapatnál, és ezt tudják a Poolosok is.
    A Liverpool kiesett az EL-ből, és szinte muszáj európai kupában szerepeljenek, hogy a pénzügyeiket rendbe hozzák, valamint a jó formában levő Suarez számára is fontos lenne az, hogy legalább egy európai kupahelyet megcsípjen a csapat. Az Arsenal elég közel van hozzájuk és látván azt, hogy mit tud a Liverpool, van is esélyük rá, hogy megelőzzék az ágyúsokat.
    Pool győzelmet várok. Sokkal jobb formában vannak, nem is beszélve arról, hogy erősebb a keret is jóval.

    Stoke-WBA
    A Stokenál nagyon megakadt a szekér, mivel utóbbi 5 meccsükön 1 győzelem 4 vereség a mérleg. Bár a bennmaradás nincs még veszélyben, de ha sokáig így folytatja Tony Pullis csapata akkor még baj is lehet a szezon végén. Nincs jó formában a csapat és Crouch sem, és jelenleg ők se nagyon látják a kiutat ebből.
    A WBA tudja mit akar: európai kupahelyet. Nagy harc lesz ezért, viszont ma nyerniük kell, hogyha ezt komolyan is gondolják. Lukaku nagyon nagy formában van, és a belga csatár tudja azt,hogy idén meg kell azt mutassa, hogy mit is tud. A Chelseanél is elég jelentősek a csatárgondok, ezért Lukakunak akár még simán helye is lehet jövőre. Idén viszont mindent megtesz azért, hogy a West Bromot minnél feljebb repítse. A WBA-nál is volt egy elég mély hullámvölgy, amikor is a 3./4. helyről estek vissza, viszont most ők is kapaszkodnak.
    Egy X2 mindenképpen kinéz ebből a meccsből, de nem lennék túlzottan meglepve azon, hogyha a West Brom simán nyerne.

    Swansea-Arsenal
    A Swansea felszabadultan játszhat, mivel az EL helyük már biztosítva van, így nem túlzottan kell stresszeljenek bármi miatt is. A hattyúk a 9.helyen állnak, és 40 pontjukkal biztos, hogy bennmaradnak, tehát a Birmingham történet nem fog megismétlődni. A hattyúknál Michura is érdemes lesz odafigyelni, mivel már számos csapat érdeklődéséről lehetett hallani a spanyollal kapcsolatban. Engem leginkább De Guzman szerződtetése érdekel, mivel a holland játékos csak kölcsönben van a Villarrealtól, de már Laudrup is dicsérte a játékost, bár az öngólja nem segítette az új szerződését túlzottan.
    Az Arsenalnak viszont most nagyon nagy szüksége van a 3 pontra, mivel kezdenek egyre inkább lemaradni a másik két londoni csapattól. Az ágyúsoknak nem lesz könnyű dolga most sem, mivel a Swansea meglehetősen erős, viszont a felszabadultság lehet, hogy átmegy egy kicsivel lazább felfogásba is. Az ágyúsok viszont most fáradtabbak lesznek, mivel a hét közepén még Münchenben győzték le a Bayernt, bár idegenben lőtt góllal a bajorok mentek tovább.
    Az ágyúsok nagyon nagy lendülettel mennek majd neki a meccsnek, viszont a hazai pálya és a több pihenés is a hazaiak mellett szól. Viszont az ágyúsok győzelmét várom inkább most.

    Manchester Utd-Reading
    Országos 1-es. Az az 1,14 amit a MU-ra adnak, hűen mutatja azt, hogy mit vár mindenki a meccstől.
    A vörös ördögök jó formában vannak, és mostmár szinte csak a bajnokságra kell koncentráljanak, bár 2 hét múlva lesz azért még egy Chelsea elleni kupameccsük. A hazai csapat meg akarja mutatni a szurkolóknak azt, hogy mit is tudnak, ezért elég nagy vereséget látok a Reading számára. A Readingnél nagyjából semmi nem megy jól mostanában, és ezt nem a MU ellen fogják kiküszöbölni.
    Sima hazai győzelmet várok, nagyjából minden más eredmény kiszámíthatatlan lenne.

    Sunderland-Norwich
    Na ez az a meccs, amitől semmi jót nem érdemes várni. A 0-0tól a 0-1 és 1-0ig bármi elképzelhető. Nem várok valami jó meccset a két alsóházi csapattól. Nagy formában egyik alakulat sincs, ezért is várok leginkább döntetlent.
    A fekete macskák az elmúlt fordulóban kaptak a QPR-től, és bár erős a QPR, azért ez sok mindent elmond a csapatról.
    A Norwich 11est rontott a Southampton ellen, és így a döntetlenek sorozatát folytatta a csapat.
    Ettől a meccstől mindent várok, csak azt nem, hogy izgalmas legyen. A bátrabbak döntetlent, a kevésbé bátrabbak pedig undert érdemes próbáljanak.

    Tottenham-Fulham
    A Spurs éppen csak hogy továbbment az EL-ben, lévén, hogy a hosszabbításban lőtt gól volt a sorsdöntő a számukra.
    AVB szerint késdöfés volt minden kapott gól, viszont nem hiszem azt, hogy a koncentráció a maximális volt a londoni csapat részéről. Bale is hiányzott tőlük, ez pedig azért elég sokat elmond a csapatról, mivel a walesi nélkül nem nagyon megy nekik. A Spurs egy kipihent Bale révén simán kellene nyerjen a középmezőnybeli Fulham ellen.
    A Fulham annyira nem nagy formában van nekik, viszont vannak annyira jók, hogy a bennmaradás meglegyen nekik. Berbatovval a kezdőben a csapat nagyon erős tud lenni, viszont a Tottenham nem kellene ettől elrettenjen.
    Hazai győzelmet várok, mivel a Spurs ellensúlyozni akarja az elmúlt héten elszenvedett vereséget, és a hazaiak előtt is bizonyítani akarnak.

    Chelsea-West Ham
    A Chelsea ha nehezen is, de továbbment az Európa Ligában, ez pedig valószínű, hogy elfárasztotta Benitez alakulatát. A csapat erős, viszont a formájuk meglehetősen ingadozó tud lenni. Benitezt csak amiatt nem rakták még ki, mert a csapat jelenleg is BL helyen van, viszont ha erről a helyről lecsúsznak, akkor valószínű, hogy még feszültebb lesz a viszony.
    A West Hamnél sok egykori Chelsea játékos van, köztük Joe Cole is, akik majd mindent megtesznek azért, hogy visszavágjanak egykori csapatuknak. A West Ham sem épp bajnokesélyes, viszont egy fáradt Chelsea ellen bármikor lehet esélyük. Az elmúlt fordulóban nyerni tudtak a Stoke ellen.
    Kiegyensúlyozott meccsre számítok, ahol a hazaiak, ha fáradtabban is, de esélyesek. Meglátjuk mire megy majd a WHU ellenük, bár egyértelmű, hogy meglepetés lenne a győzelmük.

    Wigan-Newcastle
    A Wigan az FA Kupa elődöntőjében van, és ha a döntőbe jut, akkor várhatóan az EL hely is meglehet nekik, mivel a másik 3 csapat, akikkel összefuthatnak majd a másik ágról, elég valószínű, hogy a BL-be mennek. A Wigannek viszont elég problémás lehet a bennmaradása, bár a kupasiker várhatóan fel fogja dobni őket most.
    A Newcastle fáradtan érkezik majd meg a DW Stadiumba, és az EL most fontosabbnak tűnik a csapat számára, mint a bajnokság. Nincsenek valami nagy formában, viszont annyira nem rosszak, hogy a szezon végén kiessenek.
    A Wigan pihenten várhatja a meccset, ezért is érzem őket esélyesebbnek. A csapat mindent meg fog tenni azért, hogy 3 értékes pontra tegyen szert, de ezért nagyon meg kell majd harcoljanak a szarkák ellen.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Régebbi cikk: