• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • PL 26.forduló-Összefoglaló



    A 26.fordulóban sem maradtunk meglepetések nélkül, ami által csak szorosabb lett az élmezőny.

    Tottenham-Newcastle
    A Spurs megszerezte ma azt, amit megakart: mégpedig a 3 pontot. Szünetben még X-re álltak, Bale, valamint Gouffran góljai révén, viszont a 78.percben a walesi eldöntötte a meccset. Bale ezzel pedig már egyre feljebb kapaszkodik a góllövőlistán, a Spurs pedig egyre inkább közeledik év végi céljához, a Bajnokok Ligája szerepléshez.
    A szarkák 2 győzelmét egy elég szoros vereség követtte, de annyira nem voltak rosszak ma. Bár a Spurs irányította a meccset, de annyira nem volt nagy a fölénye. A NUFC csapatát a kiesés réme nem nagyon fenyegeti, és most már arra fordíthatja az időt Pardew, hogy a szarkákból a következő szezonra egy értelmes csapatot faragjon, mivel európai kupahely csak akkor jöhet össze nekik, ha megnyerik az EL-t. Ez nem éppen utópisztikus elmélet, meglátjuk csütörtökön majd azt, hogy mennyire komolyan veszi az EL-t a Newcastle csapata. A Harkov ellen azért nem lesz majd könnyű dolguk.

    Chelsea-Wigan
    A Chelsea hazai pályán bizonyította, hogy mennyire jók is. A Wigan csak megnehezíteni tudta a hazaiak dolgát, viszont 2-1től többet nem nagyon tudott elérni a vendégcsapat.
    Hazard elég nagy formában mozgott, gól és gólpassz is szerepel a neve mellett. Ramires nyitotta a bált, amit a belga folytatott. A 2. félidőben Maloney csillantotta fel újra a vendégreményeket. A meccs vége viszont nem hozott meglepetést, lévén, hogy Lampard újra betalált, hogy aztán a 92.percben megszerezze első Chelsea-s gólját a nyáron hozott Marko Marin is. Marin azért nem kis dolgot hajtott végre, lévén, hogy Hazard helyére hozták be a 91.percben, aztán egyből utána be is talált.

    Norwich-Fulham
    Akik kevés gólt vártak a kanárik meccsére, azok nem is csalódtak ebben a meccsben. A Norwich 0-0t játszott a Fulham csapatával. Kapurarúgások azért voltak, de nem vitték túlzásba ezen a téren sem a csapatok. Az erőviszonyok elég kiegyensúlyozottak voltak, és ezt mutatja az eredményjelző is. Túl sok szót nem is nagyon érdemes pazarolni erre a találkozóra.

    Stoke-Reading
    Két sorozat is megtört ezen a meccsen: a Stoke győzelem nélküli sorozata, valamint a Reading veretlenségi sorozata.
    A Stoke a 2. félidőben fordította a maga javára a meccset, Huth, valamint Jerome révén. A 2.gólra elég hamar válaszolt Mariappa, de ez csak arra volt elég, hogy szorosabbnak tűnjön a meccs. A Reading sorozata meg is szakadt ezzel. A vendégek szerencséje az, hogy a Wigan kikapott a Chelseatől, így a szombatot még mindenképpen bennmaradó helyen fogják tölteni.
    A hazaiaknál ideje volt már, hogy megszakadjon a rossz széria, de ezzel sem mennek nagyon sokra, mivel az európai helyek már nagyon messze van a Stoke alakulatától.
    A Readingnél most Le Fondre sem tudott csodát tenni azalatt a 34 perc alatt, amíg a pályán volt, lévén, hogy most is csak csereként számolt vele McDermott. A Reading fel kell álljon a vereség után, mivel még messze nincs biztonságban. Erre minden esélyük megvan, mivel a Wigan jön hozzájuk a következő fordulóban, közben pedig még kupameccset játszanak a MU-val.

    Sunderland-Arsenal
    Nem volt túl könnyű dolga Arsene Wenger csapatának a Sunderland ellen, de végül meglett a 3 pont.
    Walcott passzából Cazorla a 36.percben szerezte meg a vezetést, ami végül 3 pontot jelentett az ágyúsok számára.
    A második félidőben viszont a saját dolgát nehezítette meg a vendégcsapat, mivel Jenkinson összeszedte a 2. sárgáját is, így a vendégek 10 emberrel kellett megtartsák a megszerzett előnyüket.
    Próbálkozott is azért szépen a Sunderland, amit mutat a 11 szöglet is, ami szépen mutat az Arsenal 2 szöglete mellett. Helyzetekben viszont alulmaradt a hazai csapat, és mint tudjuk, a focit gólokra játszák, ebből pedig csak 1 esett, amivel is a vendégek nyertek. Az Arsenal 4 pontra van a Tottenhamtől, 5re a Chelseatől, viszont a 3 londoni csapatból mindössze csak 2 indulhat a következő szezonban a Bajnokok Ligájában. Lesz tehát bőven miért izgulni a következő 12 fordulóban, lévén,hogy a Manchester United előnye kezd egyre biztosabb lenni az 1. helyen.

    Swansea-QPR
    Na ez az a meccs, ami teljesen ellent mondott az elvárásoknak. A Swansea elég szépen felébredt, köszönhetően leginkább a spanyol játékosainak, ezt pedig Redknapp legénysége bánhatja a legjobban.
    Már félidőben 2 gól volt a hazaiak előnye, amiből rögtön visszahozott egyet Zamora a 48. percben. Erre viszont válaszolni tudott Pablo Hernandez is, és a meccs nagyjából már el is dőlt ezen a ponton. Michu 67.percben szerzett gólja csak azt mutatta meg még plusszban, hogy még talán beleszólhat ő is a gólkirályi címért szóló harcba. A csapat a bajnokságból is még sanszos, hogy Európába kerüljön, viszont a Ligakupából egyszerűbb dolguk lesz.
    A hazaiak időlegesen visszaelőzték a Poolt, aki csak vasárnap játszik. Michu duplája is igazolja azt, hogy jó játékos ő, csak éppen picit megakadt a gólcsap nála.
    A QPR helyzete viszont kezd egyre siralmasabb lenni, mivel pontot most nem szereztek, ezzel pedig csöppet sem kerültek közelebb a bennmaradáshoz, de ha az Aston nyer vasárnap, akkor még nehezebb dolguk is lehet. Nem irigylésre méltó a helyzete tehát Redknappnek, mivel elég nagy a probléma. Van ő annyira jó edző, hogy ilyen helyzetből is talpra tudja állítani a csapatot, viszont azt senki ne gondolja, hogy könnyű dolga lesz.

    Southampton-Manchester City
    A szombati nap legnagyobb meglepetése: A Southampton 3-1 arányban győzte le a Manchester City alakulatát, Puncheon, Davis, valamint Barry öngólja lévén, ezekre pedig csak Dzeko tudott válaszolni.
    A szentek már korán megszerezték a vezetést Puncheon révén, amit aztán a 22.percben Davis növelt. Fontos volt a Manchester City számára az, hogy a félidő vége előtt szerezzen egy gólt, hogy ne túl kilátástalan helyzetből várják a 2. játákrészt. Ez sikerült is a bosnyák Dzeko 39.percbeli gólja lévén.
    A 2. játékrészben viszont nem az történt, hogy a City kiegyenlített, hanem az, hogy a szentek még egy gólt lőttek. A nagy kavarodásban Gareth Barry sikerült a saját kapujába találjon. Ez pedig megpecsételte a Manchester City sorsát, amely 0 ponttal távozott a St. Mary’s Stadiumból.
    Érdekes így a helyzete a Citynek is, mivel ha a United nyer az Everton ellen, akkor 12 pontos előnye lesz 12 meccsel a szezon vége előtt. Ez azt jelenti, hogy 4 meccset veszíthet el a MU akkor ha a City ezután minden meccsét megnyeri, ami egyáltalán nem biztos. Az lesz még kérdéses, hogy mennyire marad meg a türelem Mancinivel szemben. Gary Neville nyilatkozta még decemberben azt, hogy az olaszt várhatóan elbocsátják akkor, ha nem nyeri meg a Premier League-t, lévén, hogy a Bajnokok Ligájából már kiesett a csapat, mégpedig úgy, hogy a városlakók még az Európa Ligára feljogosító 3.helyet sem fogták meg. A forduló előtt még 7 pontot volt a City előnye a Chelsea előtt, viszont a vereséggel ez 4re olvadt, ami azért nem túl sok, és kettős nyomás alatt lesznek, mivel a Tottenham meg csak 5re van tőlük. Nem irigylem valahogy Roberto Mancini munkáját.

    Aston Villa-West Ham United
    Gólok szempontjából nem történt jelentős esemény az első félidőben. A hazai csapat a 74.percben szerezte meg a vezetést Benteke révén, büntetőből. 5 percre rá N’Zogbia növelte a csapat előnyét, amelyet a 88.percben csökkentett Westwood egy öngól révén.
    A Villa otthon tartotta a 3 pontot, ezzel pedig legalább kilépett a kieső zónából, és jelenlegi 24 pontjával a 17.helyen áll. A West Ham utóbbi 4 meccséből 3on kapott ki, de egyenlőre még messze van tőlük a kiesés réme.
    Az Aston Villa ezzel a győzelemmel egy kis levegőhöz jutott, viszont messze van még az, hogy biztosítva legyen számukra a bennmaradás, de legalább a gólok miatt nem panaszkodhatunk.

    Manchester United-Everton
    Az elsőre elég nehéznek ígérkező meccset a MU 1 félidő alatt eldöntötte, így vágva vissza az ősszel elszenvedett vereség miatt.
    A veterán Giggs a 13.percben szerezte meg a vezetést, RvP passzából. A veterán játékos gólja nagyon fontos volt, és megfelelően hamar esett a gól ahhoz, hogy megadja a meccs alaphangját.
    A gólkirály Van Persie az első félidő végén szerezte meg a 2. gólt, és ezzel egyre biztosabbnak tűnt az, hogy a MU 12 pontos előnnyel várja az elkövetkező fordulót. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a MU a tavalyi 2.hely után visszaszerzi a bajnoki címet. SAF fiai ilyen nagy előnyről azért nem túl valószínű, hogy elbukják a bajnokságot, főleg ha megnézzük azt, hogy a City utóbbi időben milyen formát mutat.

    Liverpool-West Bromwich Albion
    A vörösök hazai pályán folytatni akarták az elmúlt idők jó sorozatát, és erre a WBA ellen minden esélyük meg is volt, mivel a vendégek nem valami nagy formában várhatták a meccset. Aztán a sors másképp rendezte.
    Az első félidőben nem tört meg a gólcsend, így a csapatok a 2. félidőre fordulva még 0-0ra álltak. A 2. játékrészben a hazaiak fölénye még inkább érződött, és a 77.percben meglett minden esélyük a gólszerzése: büntetőhöz jutottak. A csapatkapitány, Steven Gerrard állt oda, viszont nem lett gól belőle. A WBA-nak egész meccsen csak 3 kapura tartó lövése volt, viszont ebből 2 gól is született: McAuley, majd Lukaku is betalált, így némi meglepetésre a West Brom vihette haza a 3 pontot, ezzel még inkább csökkent a Pool esélye a Bajnokok Ligájára, lévén, hogy 12 pontra van már tőle a 4.hely, és a WBA is visszaelőzte most.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: