• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 21.forduló-Összefoglaló



    Lássuk, mi is történt a PL idei első fordulójában, mely számos bomba meglepetést tartogatott számunkra.

    West Bromwich Albion-Fulham


    Meglepetéssel nyitott a forduló, mivel a Fulham legyőzte az előrébb jegyzett és jobb formában levő WBA-t.
    A vendégek Berbatov révén nyitottak, aztán Lukaku gólja lévén javult a hazaiak helyzete. Nem sokáig tartott viszont a döntetlen állás, köszönhetően Kacaniklicnek, aki Ruiz passzából sikerült megszerezze a londoniak győzelmét.
    A Fulhamnek ki is járt már egy győzelem, mert az utóbbi időben nincs valami nagy formában, de ez lehet akár a fordulat is. A WBA jelenleg már csak a 7., viszont még nincs semmi sem veszve, bár a szekér most megint megakadt.

    Manchester City-Stoke

    Könnyebb lett ez a meccs, mint amilyenre számítani lehetett. A Stoke egymás utáni 3. meccsén kapott 3 gólt, ami nem túl szép a PL egyik legjobb védelmétől.
    Zabaleta révén a hazaiak már az első félidőben megszerezték a vezetést, amit aztán két másik gól követett a 2. játékrészben, amikor már kicsit jobban ki kellett nyíljon a vendég csapat. Dzeko 3. góljánál tart az utóbbi 2 meccsén, ami azért elég szépen mutatja, mit is tud a bosnyák, ha lehetőséget kap.
    A City hátránya maradt 7 pont, a Stoke viszont távolodik már az EL-től is. Tavaly volt már nagyobb hátrányban is Mancini csapata, de onnan is visszajött. Ebben reménykedhetnek még a városlakók, viszont a csapatnál azért nincs túl nagy nyugalom, amit az is mutat, hogy a csütörtöki edzésen összekapott egymással Mancini valamint Balotelli.

    Swansea-Aston Villa

    A hattyúk vezettek, aztán a végén az egy pontnak is örülhettek.
    A Villa kicsit jobban működött már ezen a meccsen, amire nem nagyon lehetett számítani. Michu hiánya rosszul érinti a hazai csapatot, amely már a 9.percben megszerezte a vezetést, amelyet Weimann törölt el még a szünet előtt.
    A meccs a végén indult be. Benteke 11esből talált be a 84.percben, hogy aztán a sípszó előtt azért otthon tartson egy pontot a Swansea, Graham 95. percbeli góljával.

    Tottenham Hotspur-Reading

    A kiesőjelölt nem vette félősen ezt a meccset, és Pogrebnyak 4. percbeli gólja lévén hamar vezetést szerzett. Dawson 6 percre rá egyenlített, aztán a szünetig nem jött változás.
    Fölényben volt a Tottenham, ami Adebayor lévén mutatkozott meg, aki Lennon passzát váltotta gólra az 51. percben.
    Dempsey zárta le a meccset a 79. percben, amikor csereként szerzett gólt, Sandro passzából.
    A Spurs jelenleg a legjobb londoni csapat, miután a Chelsea kikapott a QPR-tól, viszont a kékek egy meccsel kevesebbet játszottak csak.

    West Ham United-Norwich

    A WHU megszakította rossz sorozatát. Sokat számított az, hogy Noble már az elején értékesítette 11esét, amire később rálicitált O’Brien is a 26. percben, így elég simának tűnt a meccs. A Norwich sem volt valami nagy formában, és a West Ham fölény ellen nem nagyon tudott mit tenni.
    A kanárik becsületgólját végül Martin szerezte a 90.percben, de ez csak szépségtapasz volt a végén.

    Wigan Athletic-Manchester United

    A kiesés ellen küzdő Wigan hazai pályán elég simán kikapott a vörös ördögöktől.
    A hazaiak 36 percig álltak ellen, viszont Hernandez jó lesipuskásként betalált. Van Persie sem akart lemaradni, és a 43. percben a holland is betalált.
    A 2. félidőben is ugyanez volt a minta, annyi kivéetellel, hogy most Welbeck is ki tudott osztani egy gólpasszt RvP számára.
    A MU előnye nagyon szép, és elég jó formában is mozognak a pályán Ferguson fiai. Még sok van a végéig, de a MU esélyesei azért elég jelentősek már, bár tavaly 8 pontos is volt az előny az elbukás előtt.

    Southampton-Arsenal

    A másik meglepetés, de maradt még a tarsolyban. 3 győzelem után csak döntetlenre volt képes az Arsenal a kiesőjelölt Southampton ellen.
    A szentek rúgtak csak gólt. 15 millióba került a Bolognatól hozott Gaston Ramirez, aki most is betalált. Találatával csak kevés ideig vezettek a szentek, miután Guilherme öngólja révén kiegyenlítettek az ágyúsok. Később viszont nem esett gól a meccsen, ami nagyjából senki számára sem volt jó, mivel az Arsenal még messzebbre került a BL-től, a szentek pedig most sincsenek sokkalta jobb helyen, bár visszaelőzték a Wigan gárdáját, így jelenleg pont a kiesőzóna felett vannak.
    A szentek védelmén kellene javítani azért, mert utóbbi 3 meccsükön mind lőttek gólt, de összesen csak 3 pontot tudtak összehozni, lévén, hogy a védelem is kapitulált elég szépen.
    Az Arsenalnak az előző meccs 7 gólja után erre a meccsre csak 1 gól jutott, pedig annyira meghatározó emberük nem hiányzott a támadó részből. Walcott szerződése továbbra is téma, és addig nem is fog mindig maximumon pörögni a csapat, amíg ez a probléma nem fog megoldódni. Hosszú még a transzfer időszak.

    Chelsea-Queens Park Rangers

    Saját kardjába dőlt a Chelsea, aki egykori játékosa miatt veszítette el otthoni meccsét.
    Wright-Phillips csak csereként jutott szóhoz, viszont ő lett a meccs főszereplője.
    A Chelsea minden téren nyerő volt, sokkal többet próbálkozott, viszont ezzel pont nem ment semmire, lévén, hogy a QPR hősiesen helytállt. SWP a 78.percben megtörte a csendet, és gólt szerzett egykori csapata ellen. A középpályás idei első gólja 3 pontot ért, mellyel csapata megduplázta győzelmei számát.
    A Chelseat most előzte meg a Tottenham, viszont a kékek visszaelőzhetik a szomszédot, ha behúzzák az elmaradt meccsüket. Nem annyira megy még biztosan Benitez gépezete, amit ez a vereség is mutat.
    A QPR 13 ponttal rendelkezik, ami 5 ponttal kevesebb, mint a bennmaradó helyen levő Southampton pontjainak száma. Elég sok embert hoztak szóba a QPR-ral, akikre szüksége is lesz a csapatnak, ha benn akar maradni.

    Liverpool-Sunderland

    Megtört a Pool fenn-lenn sorozata, mivel 2. meccsét is megnyerte egyhuzamban. A vörösök már hamar meglőtték az első góljukat, Sterling lévén, amihez Suarez asszisztált. Az uruguayi 7 perccel később be is talált a kapitány passzából, ezzel pedig kezdett eldőlni a meccs.
    A második félidő elején újra betalált Suarez, ugyancsak Gerrard passzából, ezáltal vált biztossá a hazaiak győzelme. A Sunderland erejéből végül még egy becsületgólra sem futotta, így a Pool magabiztosan kezdi meg az évet, amelytől szurkolói legalább egy európai kupahelyet remélnek. Ez nem elérhetetlen, főleg úgy nem, hogy megérkezett a csapathoz az új csatár, Sturridge, aki tehermentesítheti kicsit a hazaik gólzsákját, Suarezt.

    Newcastle United-Everton

    Demba Ba nélkül kezdték a szarkák a meccset, mivel támadójuk épp a Chelseavel tárgyalt. A másik Dembat, Cissét ez viszont nem zavarta, és már a 2. percben megszerezte a vezetést. Ezzel semmi meglepő nem történt, mivel a NUFC utóbbi időben inkább a védelem, mint a támadások terén szenved. Ez sajnos kiütközött az első félidőben is, mivel a 43. percben egyenlítetni tudtak a vendégek, Baines gólja révén.
    Ez azért elég erőt adhatott nekik,így a szünetről valamivel frissebben jöttek is ki. Anichebe tett arról, hogy a hazai szurkolók kevésbé legyenek boldogok, mivel idei 4. góljával vezetéshez juttatta a vendég csapatot.
    A szarkák ezután is próbálkoztak, de csak annyival lett jobb a helyzet, hogy több lövés volt a nevük mellett, viszont gólt nem sikerült szerezniük végül. Demba Ba távozása meglátjuk milyen hatással lesz a csapatra, bár az ő árából jöhet Debuchy, akivel viszont egyértelműen izmosodna a védelem, ami a csapat Achilles sarka ebben a bajnokságban. Ha a védelmet ráncba tudja szedni Pardew, akkor a csapat nem a kiesésért kellene harcoljon, mivel feljebb nincs már semmi baj sem velük, de legyen bármennyire is jó a támadószekció, a védelem hibáit ők sem tudják mindig ellensúlyozni.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: