• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Gólözön a 20.fordulóban!



    A PL 20. fordulójában nem fukarkodtak a csapatok a gólokkal, így hálálvan meg szurkolóik számára, azt, hogy az ünnepek alatt is időt szakítottak kedvenc csapatukra.

    Sunderland-Tottenham Hotspur

    A fekete macskák azt gondolhatták a meccs előtt, hogy esetlegesen most is meglephetik az esélyest. Ez jól is ment nekik addig, amíg el nem érkezett a 2. félidő.
    A hazaiak O’Shea révén szerezték meg a vezetést, amely ki is tartott egészen a félideig.
    A második félidőben aztán a Tottenham megmutatta miért van ott ahol. A sarkantyúsok átvették a vezetést, miután Cuellar a saját kapuját találta meg, valamint Lennon szép játéka után.
    Helyzetek voltak később is, viszont később is voltak, de az eredmény maradt változatlan. 2013-ra BL helyen fordul a Spurs.

    Aston Villa-Wigan Athletic

    0-15-re módosult a Villa utolsó 3 meccses mérlege, ami semmi jóval nem kecsegtet. A Villa csak annak köszönheti a bennmaradó helyet jelenleg, hogy a Stoke kiegyenlített a Southampton ellen.
    Paul Lambert csapatának nagyon nem megy, de a Wigan elleni 3 gól azért már kezd picit sok lenni. Ramos, Boyce, valamint Kone is betalált nekik.
    A Wigan ki is kell használja az ilyen esélyeket, hogy bennmaradjon, viszont most sikerült ezt maximálisan kihasználják. Ezzel előrébb léptek, de még annyira biztonságosan ők sem állnak. A Villaról nem nagyon tudom már mit mondjak a siralmas teljesítmények után.

    Fulham-Swansea City

    A londoniak úgy is kikaptak a Swanseatól, hogy legjobbjuk jelenleg sérült.
    A Fulham egyetlen jó pontja az lehet a meccs után, hogy Ruiz újra betalált, viszont ezzel csak szépíteni tudtak, pontra már nem volt ez jó nekik.
    A Swansea 2 döntetlen után végre 3 pontot tudott szerezni. Kellett is nekik ez a siker, mert utóbbi időben egyre lejjebb csúsztak, most viszont újra a legjobb 10ben kell keresni őket. Jelenleg 6 pontra van tőlük egy EL hely, viszont a Ligakupában talán picivel nagyobb a sansz, bár nem lesz majd könnyű dolguk a Chelsea ellen 9.én és 23.án.
    A Fulhamnek sem ártana egy vérfrissítés, mert utóbbi időben egyre rosszabbak, és csak a jó start miatt érezhetik egy fokkal nagyobb biztonságban magukat a londoniak.

    Manchester United-West Bromwich Albion

    Pár embernél kilőtte a biztosítékot a WBA, mivel elég tartalékos csapattal utaztak idegenbe. Az első félidőben látszott is ez rendesen, amikor a 9. percben megszerezte SAF csapata a vezetést, McAuley szerencsétlen helyzete után. Az első félidőben irányított is tovább a MU, viszont helyzeteken kívül más nem jött össze.
    A második félidőben Clarke eléggé rászólhatott a fiúkra, mert totálisan más mentalitással mentek ki. Nagyon támadtak, viszont a gól nem jött össze nekik. Bejött Lukaku, de a Chelsea csatár a padról most nem tudott sok mindent mutatni. Aki viszont a padról is lezárta a meccset, az Robin van Persie volt. RvP a végén összehozta a 2. gólt, és így biztos lett csapata győzelme, mindezt úgy, hogy csak a 2. félidőben lépett pályára.
    Semmi sem biztos, lásd a tavalyi 8 pontos előny, de a MU elég jónak tűnik idén is, főleg akkor, ha azt is megnézzük, hogy milyen meccseken szenved a City.

    Norwich-Manchester City

    Simának indult, majd végül saját hülyeségből lett nehéz a meccs a vendégek számára.
    Dzeko végre kezdett, a bosnyák pedig már az 5. percben két góllal dicsekedhetett. Pilkington hamar válaszolt, viszont a City tudott válaszolni erre később.
    A hazaiak esélyeit növelte Samir Nasri piros lapja. A francia lefejelte Tetteyt, ez pedig a bírónál kiállítást ért.
    Agüero gólja után érkezett a hazaiak szépítése, Martin révén, hogy aztán Dzeko megpattanó lövése után Bunnon pattanjon meg a labda. Dzeko másik oldali párja Martin is betalált, izgalmassá téve a meccs végét, de az utóbbi 15 percben már nem történt semmi, így a City hátránya mindössze 7 pont maradt.
    Számomra kérdés az, hogy Mancini miért kritizálja állandóan a játékosait nyilvánosan. Ez is közrejátszhat abban, hogy az égszínkékek nem éppen gondtalanul nyerik a meccseket, de valószínű, hogy az olasz marad addig, amíg a meccset hozzák legalább. Viszont ha a nyugalom nem lesz meg a csapatnál, akkor idővel elég nagy lehet majd a balhé.

    Reading-West Ham United

    Már pontszámban is megelőzte a Reading a QPR-t, miután a West Hamet sikerült legyőzzék. Pogrebnyak idei 3. gólja pont 3 pontot ért a csapat számára, mely az utóbbi időben elég bíztató játékot mutat. A Readingnek szüksége is van az ilyen pontokra, mert 5 pontra van tőlük már csak a bennmaradó hely, ami azért nem sok, főleg úgy, hogy 18 forduló van még hátra.
    A West Ham sem ficánkol éppen mostanság, bár Carroll felépülése azért segíthet majd rajtuk, bár ez csak január végére várható. Akad sérültjük elég szépen, viszont ezek felépülése elősegítheti majd a csapatot.
    A hazaiak örülhetnek a szezonbeli 2. győzelemnek, meglátjuk, hogy mennyire javítja majd őket ez a morális segítség, főleg akkor, ha megérkezik hozzájuk a csapatnál emlegetett Arshavin.

    Stoke City-Southampton

    Ez az a meccs, amely számomra a legnagyobb meglepetés volt. A Stoke átlagban sótlan meccseket játszik, most meg összejött nekik egy hat gólos találkozó.
    A vendégek számára nagyon fontos lett volna a 3 pont, amivel bennmaradó helyre repültek volna. Sokáig jól is álltak, 1-0 után 3-1re is vezettek, és reményeik még inkább emelkedtek akkor, mikor N’Zonzi is összeszedett egy pirosat 3-2nél. A vendégek végül csak 1 pontnak örülhettek, mivel Jerome a végén még sikeresen betalált, pontot mentve így a hazaiaknak, még inkább kitolva a Britannia Stadium béli veretlenségi sorozatot.
    Nem egy elveszett csapat a Southampton, bennük jelenleg nagyobb a potenciál és az akarás, mint az Aston Villaban.

    Arsenal-Newcastle United

    A forduló, de lehet, hogy az év meccsét játszották az Emiratesben az ágyúsok a szarkákkal.
    A MU elleni meccshez képest a szarkák most mindig csak szaladtak az eredmény után.Egész 3-3ig nem is volt probléma, mert Walcott góljára Ba, Oxlade-Chamberlain góljára Marveaux, Podolskiéra pedig megint Ba válaszolt. És ezután elszállt a szarkahad. Walcott először duplázott, hogy aztán a végén elérje a mesterhármast. Közben pedig Giroud is duplázott. Összeesett a vendégcsapat, és csak potyogtak a gólok, szinte számolatlanul.
    Az Arsenalnál eddig úgy tűnt, hogy a támadásokkal van a baj, ezért is hozták őket szóba Demba Ba-val. Viszont ezután a meccs után úgy tűnik, hogy a támadósorban az egyetlen probléma az Walcott szerződése. Ha ezt meg tudnák oldani, akkor azért nyugodtabban mehetnének neki a szezon elkövetkező részének. A NUFC a támadásra helyezte a hangsúlyt, ami az eredményen is látszik, viszont motiváció szempontjából sem rossz egy ilyen győzelem.
    A Newcastle meg kellene, hogy oldja a védelmi gondjait, mivel az utóbbi 2 meccsen 6 gólt lőtt a csapat, viszont kapott 11et, ami azért nem egy bíztató szám. A védelem még nem teljes, viszont jelenleg egyértelműen ez a csapat leggyengébb pontja.

    Everton-Chelsea

    A forduló legnagyobb meccse, már ami a helyezést illeti.
    Az Everton az első félidőben már hamar megszerezte a vezetést, Pienaar révén. Aztán is lendületben maradt a liverpooli csapat, de csak kapufát tudott összehozni.Az Everton amúgy listavezető ilyen téren, 16 alkalommal tudta ezt összehozni eddig a szezon során. A félidő végén pedig érkezett az a Frank Lampard, aki fejjel egyenlített ki, így egyértelműen a Chelsea kezdhette jobb hangulatban a meccset a második félidőben.
    A szünetben Beniteznek azért könnyebb dolga volt, mert legalább az egyenlítés meglett már előtte. Lampard a 2. félidőben tett arról, hogy megint téma legyen a szerződésének hosszabbítása. Frankienek összejött a duplázás, ami végül a győzelmet is jelentette a csapat számára. Benitez csapata így visszaszerezte a dobogót, ami a forduló előtt megvolt nekik, de egyes pontokon úgy tűnt, hogy az Everton kezdi meg a dobogón 2013-at.
    Benitez utolsó 8 meccséből 7et megnyert, és azért voltak nem könnyű ellenfelek is. A kékek még nem kell, hogy feladják a bajnoki reményeiket, de jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a manchesteriek hibája nélkül nincs esélye a csapatnak a bajnoki címre, főleg úgy nem ,hogy ők is képesek elég nagy gödörbe esni, akár szezon közben is. Elég nagy kérdés viszont Frank Lampard sorsa: a 34 éves ikon egyértelműen maradni akar, viszont legszivesebben elküldenék őt. A szurkolók kiállnak mellette, de a vezetőségnek egyre nehezebb dolga van, mivel Lampard már elég szépen termelte a gólokat idén, főleg az ünnepi időszakban.

    Queens Park Rangers-Liverpool

    A Pool nagyon hamar eldöntötte a 3 pont sorsát, köszönhetően leginkább uruguayi légiósának, Luis Suareznek. Suarez volt az, aki eldöntötte a mai meccset is, miután a 10. és a 16. percben is gólt tudott szerezni. Aztán jött Agger a 28.ban, amivel szinte nem is nagyon volt értelme lejátszani a fennmaradó 62 percet, lévén, hogy a QPR azért nincs olyan erős, hogy egy 4est gurítson a szeszélyes, de alapvetően nem gyenge Liverpoolnak.
    A Pool úgy látszik, komolyan veszi az egy sima, egy fordított elvet, mivel utóbbi 4 meccsén felváltva nyer vagy kap. Eszerint érdemes lenne ellenük fogadni akkor, amikor a Liverpool az Anfielden fogadja az Újévi fordulóban a Sunderlandet, január 2.án.
    Lássuk a QPR helyzetét. A QPR-nak szinte muszáj erősíteni, mivel a csapat helyzete cseppet sem rózsás. Jelenleg már 3 ponttal van lemaradva a Readingtől is . Redknapp képes rá, hogy megmentse a csapatot, viszont morálisan a padlón van a londoni kék-fehér csapat. Jó hír, hogy Julio Cesar visszatért a kapuba, viszont a kapus nem nagyon tud mit tenni, ha a csapat pont nem játszik semmit, ezt megmutatta a mai 4-2-3-1es rendszer is. Sok probléma van a csapatnál, viszont ha Redknapp továbbra is ezt erőlteti, akkor kellene találni egy épkézláb befejező csatárt. Cissével amúgy semmi bajom nincs, de a Lazio sem kergeti el éppenséggel a jó játékosait, főleg nem szezon közben,úgy, hogy csak fél éve hozta.Cissé tavaly 6 találatot szerzett, idén pedig 3nál tart. A francia 31 éves, tehát még lenne esélye, ha éppenséggel nagyon jól játszana. Viszont úgy látszik, hogy a csapat vezetősége is ilyen téren keresget, mert elég sok a csatár, akit el tudnak hozni, ezért is hallani egy rakás csatárról náluk. Sok embert hoztak már szóba a QPR csapatával, ezek között viszont elég sokszor feltűnik egy csatár. Meglátjuk, hogy mit fog mutatni Redknappel egy megerősített QPR. A pénzzel alapvetően nincs probléma a csapatnál, viszont az a kérdés, hogy ki az a játékos, aki szivesen jönne egy kiesés szélén álló csapathoz. Alapvetően olyanok jönnek majd a csapathoz, akik a kiesés esetén szinte biztos, hogy elhagyják London ezen részét. Érdekes fél év elég néz majd a QPR, valamint a csapat szurkolótábora, az egyik legfontosabbnak a 2007-es átvétel óta.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Egyéb kupák, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Régebbi cikk: