• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 18.forduló beharangozó!



    A Karácsony előtti utolsó forduló ma kezdődik, és a holnapi Chelsea-Aston Villa meccsel fog véget érni. Mélyedjünk el kicsit jobban, és lássuk melyik csapat milyen helyzetből várja a 18. fordulót.

    Wigan Athletic-Arsenal

    Két ellentétes helyzetben levő csapat találkozik egymással a forduló nyitányán. A Wigan a kiesés ellen harcol, és az utóbbi 4 meccséből 3 alkalommal kapott ki. Annyira nagyon nehéz csapatokat nem fogtak ki az utóbbi 3 meccsen, lévén, hogy a Newcastle sem éppen a bajnoki címért harcol, valamint a Norwich sem verhetetlen,a QPR pedig még utolsó helyen állt akkor, amikor X-eltek. A Wigannek még van elég sok ideje arra, hogy bennmaradjon, lévén, hogy még van 21 forduló a bajnokságból. Bár a hazai pálya mindig előnyt ad, de nem hiszem azt, hogy a kapaszkodás pont most indulna meg.
    Az Arsenal csapata nem éppen hasított eddig, de az utóbbi időben azért fel tudott pörögni, és most arra készül, hogy a harmadik győzelmét is megszerezze sorozatban. Az ágyúsok a WBA valamint a Reading ellen is nyertek, egyik csapat sem volt éppen a legnehezebb kategória. A Reading ellen idegenben végig irányították a meccset, és volt erejük váltani 4-2nél is, hogy eldöntsék a meccset. Ezt várom tőlük ma is, mivel elég közel vannak már a BL helyhez, és ha az ünnepi fordulókat is jól teljesítik, várhatóan teljesíteni fogják a kitűzött célt, a BL-t, bár még sok van hára. A meccset a Digisport1 is adja 13.40től, így élőben is láthatjuk azt, mit mutatnak Walcotték.

    Manchester City-Reading


    A forduló egyik legsimább meccsének néz ki ez elsőre. A City bajnok akar lenni, a Reading benn akar maradni, de nincs jó formában sem. A City alapvetően az egyik legerősebb kerettel rendelkezik, ami nagyon messze van a Reading által képviselt szinttől. A városlakók valószínű, hogy felmossák a pályát a vendégekkel, nagyon nem lennék meglepve egy 3 vagy 4-0ás eredménnyel sem. A Citytől lehet, hogy hiányozni fog Nasri, viszont vannak annyira jók, hogy a francia hiányát is el tudják felejtetni a nézőkkel. A védelem sem épp a legteljesebb, ez még talán gondot okozhat. Az az igazság, hogy a Readingről nem nagyon van minek írni, mivel az Arsenal ellen is simán kaptak, bár 2 gólt szereztek, de az ágyúsok tudtak válaszolni, mikor arra szükség volt.
    Ma alapvetően nem várok semmilyen nehézséget a Citynél, simán legyőzik a Readinget.

    Newcastle United-Queens Park Rangers

    Fura ezt mondani 2 ilyen erős csapatról, de ez klasszikus kiesési rangadó lesz.
    A szarkák védelme még mindig foghíjas, de a támadósor erőssége ezt ellensúlyozza. A csapat legjobbját, Demba Ba-t már elég sok helyen szóba hozták, így nem lennék meglepve egy igazoláson. Pardew szerint mindenképpen nyerniük kell, és ez nem is lehetetlen, mivel a QPR sem épp a legjobb
    A QPR megkezdte a kapaszkodást Harry Redknapp irányítása alatt, és múlt héten, a Fulham ellen végre nyerniük is sikerült. Ez átszakíthatja a gátat náluk,és megindulhatnak föl. A csapat erős, mindenféle téren, és nem annyira a kiesés ellen kellene harcoljanak.
    Igazi ki-ki meccs lesz, aki nyer, az jobb morállal várhatja majd a Karácsonyt. A Newcastle egy kicsit elhúzna a kieső zónától, míg a QPR közeledne a bennmaradáshoz. Bár erős a QPR, hajszállal azért mégis a Newcastle érzem esélyesebbnek, főleg, hogy otthon is játszanak.

    Southampton-Sunderland

    A szentek kipihenten várják a Sunderland elleni meccset, lévén, hogy a Chelsea elleni meccsük el lett halasztva. Nem épp a legjobb helyen állnak jelenleg ők sem, viszont a formájuk nem olyan borzasztó. Az újoncnak sokat számíthat a hazai pálya előnye, és van esély arra, hogy ezzel élni is fog.Utóbbi 5 meccsén össszeszedett 10 pontot a csapat, bár az is igaz, hogy inkább alsóházi csapatok ellen. Ezek a győzelmek szükségesek voltak, hogy a csapat felkapaszkodjon, így az újonc most már nincs a kiesőzónában, amit azért novemberben kevesen hittünk volna. A védelem nem gyenge náluk, lévén, hogy az utóbbi 5 meccsen mindössze 3 gólt kapott a Southamtpon, viszont rúgott 7et. A vendégek védelme nem túl fényes, így lesz esélyük ma akár egy győzelemre, de egy pontszerzésre mindenképpen.
    A Sunderland a múlt héten elég simán kapott a listavezetőtől, és most ég benne a bizonyítási vágy. A fekete macskák sem valami fényesek idén, a bennmaradás lehet a fő céljuk nekik is. A csapat annyira nem gyenge éppenséggel, de a fonalat ők sem tudták túlzottan elkapni még. Fletcherre vagy Sessegnonra érdemes lesz odafigyelni ma, mivel mindketten egész jó formában várják még a meccset. Az eddig 2 gólos Johnson sem volt rossz vétel, mivel góljai mellett még 3 gólpasszt is kiosztott.
    A tabellán egymás mögött elhelyezkedő csapatok meccsén a hazai pálya előnye számíthat, de nem lennék nagyon meglepve egy döntetlenen sem, de talán a Southampton egy kicsivel esélyesebb ma.

    Tottenham Hotspur-Stoke City

    Érdekes meccs ez is, mivel a 4. Spurs és a 9. Stoke között mindössze 5 pont van, viszont ha a Spurs ma veszít, akkor várhatóan visszaesik, lévén, az Arsenal elég könnyű meccs előtt áll.
    A Spurs formája szinte tökéletes az utóbbi 5 meccsen, mindössze az Everton győzte le őket. Otthon teltház előtt játszanak, viszont a PL legjobb védelmével fogják magukat szembe találni. Ha a Britannia Stadiumban meccselnének, gondolkodás nélkül raknám az undert, így viszont egy kicsit árnyaltabb a kép, bár a Stoke formája elég közel van a Tottenhaméhez. A Tottenham oda kell nagyon figyeljen a támadásokra, lévén, hogy a PL legerősebb védelme, de a leggyengébb támadósora fog látogatni hozzájuk. Ha 2 gólt szerez a csapat, akkor nem hinném, hogy probléma lenne.
    A Stoke nem találkozott éppen a legerősebb ellenfelekkel az Evertont kivéve, de azért így is szép teljesítmény az elért 11 pont. Az Everton elleni otthon X megsüvegelendő teljesítmény, pl. a Spurs kikapott ugyanettől a csapattól. A Stokenál a védelemmel nincs baj, viszont a 15 szerzett gól azért nem éppen a legtöbb, ennyit lőtt a QPR is, ettől kevesebbet pedig senki. A Stoke ha bekap egy gólt akkor is tud válaszolni, lásd az elmúlt meccset, de azért a Spurs ellen nem lesz könnyű dolguk.
    A Spurs egy fokkal esélyesebb. Minden a hazaiak támadósorán fog múlni, mert a Stoke védelme nem túl izgalmas meccset ígér.

    West Bromwich Albion-Norwich City

    Egy jobb formában levő csapat látogat el egy hullámvölgyben levőhöz.
    A WBA az elmúlt fordulóban a West Ham ellen egy sovány 0-0át ügyeskedett össze. Megakadt a szekér Geráéknál, és nem éppen a legideálisabb ellenfélhez látogatnak. A WBA-nak a góllövéssel van prbolémájuk, nagyon rég nem találtak már be. A vendégek védelme nem éppen a legerősebb, viszont a támadósora elég erősnek mutatkozik, így, nagyon oda kell figyelnie a hazaiaknak, ha valamit otthon akarnak tartan.
    A Norwich csapata jó formában van, a bajnokságban megnyerték az utóbbi 3 meccsüket a Wigan, Swansea, Norwich trio ellen. Ez elég szép eredménysor, és a WBA sem tűnik sokkalta erősebbnek, mint például a Swansea. Van tartása a csapatnak, ezt mutatja a Swansea elleni meccs is, mivel a végére eléggé feléledt a hazai csapat, viszont a Norwich így is be tudta vinni a döntő ütést. A Norwich moráljával nincs tehát semmilyen probléma, és ez a magabiztosság ma nagyon sokat fog számítani, mivel a hazaiak eléggé a padlón vannak, lévén, hogy utolsó 4 meccsükön csak 1 pontot tudtak összeszedni.
    Személy szerint erre a meccsre már tettem egy X2-t, ami azért egész jól fizet, és elég biztosnak is tűnik, látván, milyen impotensek a hazai támadások.

    West Ham United-Everton

    A West Hamről is hasonló dolgok mondhatók el, mint a fentebb említett WBA-ról.
    A londoniak meglepő módon legyőzték a Chelseat, viszont azóta nem megy annyira nekik, előtte sem túlzottan. A West Ham a kieséstől nincsen fenyegetve, de azért a mostani formája miatt nem lehet túlzottan nyugodt, mert még nagyon sok van a bajnokságból.A védelem nem éppen a legjobb, bár azt is el lehet mondani, hogy az utóbbi időben nem annyira gyenge csapatokkal találkozott (Spurs, MU).
    Az Everton jó csapat, viszont elég sok döntetlent hoz össze. A Tottenham elleni siker nagyon fontos volt, viszont ezt is csak egy döntetlent követte, akárcsak az ezt megelőző 3 meccsen. A Stoke elleni X azért nem olyan rossz eredmény, lévén, hogy a hazaiak védelme nagyon erős. Az Everton számára azért a döntetlen nem éppen a legjobb eredmény, lévén, hogy a csapat azért folyamatosan esik vissza, és jelenleg a 6., ami simán lehetne 3. hely is, ha a csapat kicsit jobban koncentrál.
    Az Everton van olyan erős, hogy legyőzze a kicsit megakadt WHU-t, viszont látván az utóbbi idők formáját, egy döntetlen miatt sem lennék meglepve. Annyira nagy meccset azért nem várok ma. Az Everton védelme nem annyira jó, így ha nyerni akar, akkor inkább a támadásokra kellene nagyobb hangsúlyt fektessen.

    Liverpool-Fulham

    Két vesztes csapat találkozik ma késő délután egymással az Anfielden.
    A Fulham volt a QPR idei első áldozata, lévén, hogy a londoniak 2-1re tudták legyőzni a másik londoni csapatot. Érett már a siker a QPR számára, viszont ezt nem gondolták volna a Fulhamesek, hogy pont ellenük. Taarabt 2 góljára csak 1el tudtak válaszolni. Gera Zoltán egykori csapata amúgy sincs nagy formában, lévén, hogy a szarkák legyőzésén kívül mindössze egy X-re voltak képesek, bár a kissé megakadt Chelsea ellen. A Fulham védelme inkább a ludas a vereségeké,rt mivel a 28 rúgott gól abszolút nem kevés, bár az utóbbi időben azért a támadók sem remekelnek.
    A Pool már úgy látszott, hogy betör az élmezőnybe, viszont a Villa lehűtötte őket egy 3-1es vereséggel. A csapat ma egyértelműen győzelemre készül, mivel a Fulham sincs valami nagy formában. A Poolban van annyi erő, hogy be tudja húzni a meccset, bár a Fulham is mindent meg fog tenni azért, hogy kilábaljon a gödörből.
    Alapvetően nem várok nagy meccset, amin a hazaiakat fogja vinni előre a buzdítás. Egy kicsit megakadt a szekér mindkét helyen, inkább underes, mint overes lessz a meccs.

    Swansea City-Manchester United

    A Swansea startja az egyik legjobb volt, de mostanság már nekik sem megy annyira a szekér. A MU szezonkezdete gyengébb volt, viszont november közepe óta nem szenvedett vereséget a PL-ben.
    A MU 6 pontos előnnyel akar majd Karácsonyozni, így mindenképpen le kell, hogy győzze a Swansea csapatát. Sir Alex Ferguson szerint van olyan erős a csapat, hogy nem kell a télen erősíteni, és szavait igazolja az is, hogy az utóbbi időben száguld a csapat, és nagyon rég nem kaptak már ki. A Sunderland elleni győzelem is alátámasztotta ezt a tényt. A MU-nál is van sérült elég rendesen, pl. Nani vagy Kagawa, viszont a csapat a hiányukat elég jól tudta eddig ellensúlyozni, így ma sem hinném, hogy gondot okozna nekik. Robin van Persie ma is kezdeni fog, így megláthatjuk mire megy majd a góllövőlista első helyezettje.
    Aki a MU győzelmi reményeit eltiporhatja, az Michu. A spanyol a góllövőlistán követi Van Persiet. Ma lesz esélye arra, hogy megmutathassa, hogy mit is tud valójában. A Swansea jó játékosait azért eléggé szeretik a nagycsapatok is, így Michu esetleges eligazolásán sem lennék meglepve. Még nem lehet hallani, hogy konkrétan ki érdeklődik iránta, viszont még elég sok meccs van az Új Évig, így van még ideje bizonyítani. A hazaik formája nem éppen ideális, viszont mikor is mutassák meg, hogy mit érnek, ha nem pont a listavezető ellen.
    Vendéggyőzelmet várok erre a meccsre, viszont a hazaiak vannak annyira jók, hogy bármikor meglepetést okozzanak.

    Chelsea-Aston Villa

    Elérkeztünk a forduló zárómeccséhez, ahol is a Chelsea fogadja az Aston Villat.
    A kékek az elvesztett Klub VB döntő után egy Leeds elleni győzelemmel vígasztalódtak. Nem ment annyira nekik, lévén, hogy a Leeds a félidőben még vezetett, hogy aztán kiüssék. Ehhez szükség volt a nagyágyúkra is, lásd Hazardot csak a 2. félidőben hozták be. A Chelsea nagyon messze van a MU-tól, így most már nem férhet be egyetlen vereség sem. Ezt ők is jól tudják, így ma mindent meg kell, hogy tegyenek a győzelemért. Benitez még nem adta fel a harcot a bajnoki címért, és a heti nyilatkozatai is ezt sugallják. A hétközi győzelem is segített a csapat morálján, így nem hiszem azt, hogy rossz meccsre számíthatnánk.
    Az Aston Villa Bent nélkül is nagyon jól megy, ennek a Norwich után a Liverpool látta karat. Benteke valamint Weimann voltak a főkolomposok a Pool legyőzésében. A birminghamiek jobbak attól, hogy a kiesés ellen harcoljanak, amit egyenlőre nem mutat a tabellán elfoglalt helyük. Nagyon sok van a bajnokságból még, és bár nagyon lenn van jelenleg a csapat, de soha sem kell kizárni azt, hogy esetlegesen egy európai helyért harcoljanak. A Villa még benn van a Ligakupában, ahol simán van esélye a továbbjutásra is. A Villanál elég sok a sérült, de az utóbbi idők eredményei mutatják, hogy ezen túl tudtak lépni.
    Izgalmas meccset várok vasárnap délutánra, amin alapvetően csak azt tudom megmondani, hogy sok gól lesz.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: