• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Benitez feltérképezi a siker útját!  Rafael Benitez elmondta, hogyan fogja a Japánban a klub VB-n szerzett dicsőséget használni ahhoz, hogy a Chelseat visszavezesse a Premier League esélyesei közé.

   

  Rafael Benitez elmondta, hogyan fogja a Japánban a klub VB-n szerzett dicsőséget használni ahhoz, hogy a Chelseat visszavezesse a Premier League esélyesei közé.

  A BL győztes 13 pontra lehet a Manchester Unitedtől, és 7 pontra a Citytől, amíg a Corinthianssal találkozik Yokohamaban vasárnap a klub világbajnokságban.

  Az évközben hozott vezetőedző viszont egyesítheti a sikereket.Arra készül, hogy elmondja játékosainak azt a beszédet, amelyet annak idején a Valencia játékosainak mondott, ami után azok bajnokok lettek a 2003-04-es szezon végén.

  “ Az emberek azt kérdik tőlem, hogy ez egy két lovas lóverseny e. Ha reálisan gondolkodsz, 3 pontot szerezhetsz egy meccsen. De ha nyersz két vagy három meccset sorozatban, akkor magabiztos leszel. A csapat képes sorozatban nyerni a meccseit. Hogy mennyit? Azt nem tudom. Ha három vagy négy meccset nyerünk egymás után, akkor magabiztosak leszünk. És miért is ne?

  Hozzátette: “A Valenciaval a lemaradásunk januárban 7 vagy 8 pont volt. Egy hotel folyosóján voltunk, és akkor beszéltem Roberto Ayalaval, Santiago Canizaressel, Mauricio Pellegrinoval, valamint talán Pablo Aimarral is. Elmondtam nekik, hogy meg tudjuk még nyerni a bajnokságot, de ők csak őrültnek néztek.”
  “Megmondtam nekik, hogy nyerhetünk. Emlékszem még arra, hogy később Canizares is mondta, miután 7 ponttal végeztünk a Real Madrid előtt, hogy Benitez már januárban megmondta”
  “Az edzésmódszer volt a kulcs a siker felé. Ezen módszer által biztos voltam abban, hogy jobbak és jobbak leszünk minden héten.”
  Megkérdezték, hogy hasonló beszédet intéz majd a Chelsea játékosaihoz is? Erre Benitez azt válaszolta, hogy a következő Premier League meccs előtt ezt meg is fogja tenni.
  “Igen. Meg fogom tenni a következő, Aston Villa, elleni bajnoki meccsünk előtt”.
  “ Ha ugyanezt a szintet tudjuk hozni a következő meccsen is, azt hiszem, hogy elkezdhetünk magabiztosabbak lenni. Ha a játékosokkal beszélek, látom azt az arcukon, hogy reménykednek.”
  Benitez nem kételkedik abban sem, hogy ő volt az, aki ezt a reményt inspirálta.
  A spanyol közel volt ahhoz, hogy megnyerje a PL-t, viszont a Liverpoolnál 6 próbálkozás után sem sikerült.
  “ Nem kételkedek azokban a dolgokban, amiket meg tudok tenni.”
  “Hasonlítsák össze az önéletrajzom olyan vezetőedzők önéletrajzával, akiket az emberek sikeresnek hisznek, és azt fogják gondolni,’ Mi is folyik itt?’”

  Forrás: www.teamtalk.com
  Témakör:
  Egyéb kupák, Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek:

  Újabb cikk: