• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Benitez feltérképezi a siker útját!



    Rafael Benitez elmondta, hogyan fogja a Japánban a klub VB-n szerzett dicsőséget használni ahhoz, hogy a Chelseat visszavezesse a Premier League esélyesei közé.

     

    Rafael Benitez elmondta, hogyan fogja a Japánban a klub VB-n szerzett dicsőséget használni ahhoz, hogy a Chelseat visszavezesse a Premier League esélyesei közé.

    A BL győztes 13 pontra lehet a Manchester Unitedtől, és 7 pontra a Citytől, amíg a Corinthianssal találkozik Yokohamaban vasárnap a klub világbajnokságban.

    Az évközben hozott vezetőedző viszont egyesítheti a sikereket.Arra készül, hogy elmondja játékosainak azt a beszédet, amelyet annak idején a Valencia játékosainak mondott, ami után azok bajnokok lettek a 2003-04-es szezon végén.

    “ Az emberek azt kérdik tőlem, hogy ez egy két lovas lóverseny e. Ha reálisan gondolkodsz, 3 pontot szerezhetsz egy meccsen. De ha nyersz két vagy három meccset sorozatban, akkor magabiztos leszel. A csapat képes sorozatban nyerni a meccseit. Hogy mennyit? Azt nem tudom. Ha három vagy négy meccset nyerünk egymás után, akkor magabiztosak leszünk. És miért is ne?

    Hozzátette: “A Valenciaval a lemaradásunk januárban 7 vagy 8 pont volt. Egy hotel folyosóján voltunk, és akkor beszéltem Roberto Ayalaval, Santiago Canizaressel, Mauricio Pellegrinoval, valamint talán Pablo Aimarral is. Elmondtam nekik, hogy meg tudjuk még nyerni a bajnokságot, de ők csak őrültnek néztek.”
    “Megmondtam nekik, hogy nyerhetünk. Emlékszem még arra, hogy később Canizares is mondta, miután 7 ponttal végeztünk a Real Madrid előtt, hogy Benitez már januárban megmondta”
    “Az edzésmódszer volt a kulcs a siker felé. Ezen módszer által biztos voltam abban, hogy jobbak és jobbak leszünk minden héten.”
    Megkérdezték, hogy hasonló beszédet intéz majd a Chelsea játékosaihoz is? Erre Benitez azt válaszolta, hogy a következő Premier League meccs előtt ezt meg is fogja tenni.
    “Igen. Meg fogom tenni a következő, Aston Villa, elleni bajnoki meccsünk előtt”.
    “ Ha ugyanezt a szintet tudjuk hozni a következő meccsen is, azt hiszem, hogy elkezdhetünk magabiztosabbak lenni. Ha a játékosokkal beszélek, látom azt az arcukon, hogy reménykednek.”
    Benitez nem kételkedik abban sem, hogy ő volt az, aki ezt a reményt inspirálta.
    A spanyol közel volt ahhoz, hogy megnyerje a PL-t, viszont a Liverpoolnál 6 próbálkozás után sem sikerült.
    “ Nem kételkedek azokban a dolgokban, amiket meg tudok tenni.”
    “Hasonlítsák össze az önéletrajzom olyan vezetőedzők önéletrajzával, akiket az emberek sikeresnek hisznek, és azt fogják gondolni,’ Mi is folyik itt?’”

    Forrás: www.teamtalk.com




    Témakör:
    Egyéb kupák, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Újabb cikk: