• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Megdőlhet a Premier League gólrekordja  Ma délután rendezik az angol Premier League idei kiírásának utolsó fordulóját. Elképzelhető, hogy új gólrekord születik.

  A 2010/11-es szezon eddigi 370 meccsén 1031 találat született, ami kis híján háromgólos átlagot jelent mérkőzésenként. Amióta húsz csapatból áll a Premier League mezőnye, az 1999/00-es volt a leggólgazdagabb szezon, akkor 1060 alkalommal zördült meg a háló.

  A háromgólos átlag tehát éppen elég lenne a mai meccseken, hogy új rekord szülessen az angol élvonalban. A csapatok közül a bajnok Manchester United csatársora volt a legtermékenyebb, a vörösmezesek 74 gólnál járnak, őket követi az Arsenal 70-nel és a Chelsea 69-cel.

  A gólkirályi címért folyó harcban jelenleg a Manchester United csatára, Dimitar Berbatov és a Manchester City sztárja, Carlos Tévez áll az élen húsz-húsz találattal. A legjobb kapus kiléte már nem kérdéses, a City kapuját örző Joe Hart a Stoke City ellen már 17. alkalommal nem kapott gólt a szezonban, így már biztosan övé lesz az angol Aranykesztyű díj.

  Forrás: Focitipp.hu
  Témakör:
  Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: