• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Welbeck 25 éves átkot törhet meg



    Danny Welbeck lehet körülbelül 25 évnyi szünet után a Manchester United első olyan saját nevelésű csatára, aki nagy karriert fut be az Old Traffrdon.

    A manchesterieknek utoljára az 1980-as években voltak olyan sztártámadói Mark Hughes és Norman Whiteside személyében, akik a csapat ifiakadémiájáról kerültek be. Azóta egy gólzsák sem tudott igazán betörni az első csapatba az akadémiáról.

    Most a jelenleg a Sunderlandnél kölcsönben lévő Welbeck törheti meg ezt a nem túl dicső sorozatot. Az afrikai gyökerekkel rendelkező tehetséget még különlegesebbé teszi, hogy Manchesterben is született. Legutóbb 1977-ben fordult elő, hogy egy manchesteri születésű ék, Andy Ritchie beverekedte magát az első csapatba.

    “Dannynek már tavaly is voltak briliáns megmozdulásai és lőtt pár gyönyörű gólt, de nem volt állandóan játékban, így nem tudott egyenletesen jól teljesíteni” – nyilatkozta Ritchie.

    “Az Old Trafford igényes közönsége előtt amúgy sem könnyű jól játszani. Most a Sunderlandnél játszik, ahol szintén nagy az átlagnézőszám, ráadásul hétről hétre bizonyíthat, így van lehetősége bizonyítani.”

    “Remekül játszik, gyönyörű gólokat lő, semmi akadálya, hogy a későbbiekben a Manchester Unitednél is nagy nevet szerezzen magának.”

    Forrás: TribalFootball.com




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: