• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Capello: “Nehéz lesz közölni a rossz hírt”



    Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello egyáltalán nem várja a pillanatot, amikor meg kell mondani hét játékosának, hogy nem számít rájuk a világbajnokságon.

    Capello tegnap nevezte meg 30 fős bő keretét, ebből kell majd kiválasztania azt a 23-at, akiket kivisz a dél-afrikai világbajnokságra.

    Az olasznak több nehéz döntést is meg kell hoznia, például, hogy bizalmat szavazzon-e a válogatott szinten még tapasztalatlan Michael Dawsonnak és Adam Johnsonnak vagy megkockáztassa-e az állandó térdproblémákkal küzdő Ledley King bevetését.

    Egy biztos: hét játékosnak nem jut majd hely a végső keretben és mindannyiukkal a 63 éves sikeredzőnek kell közölnie a rossz hírt.

    Capello elmondta, egyáltalán nem várja ezt a pillanatot, de még nem tudja, kit visz ki és kit hagy itthon, ezt csak a Mexikó és Japán elleni barátságos meccsek, valamint az egyhónapos ausztriai edzőtábor után dönti el.

    “A játékosoknak tisztában kell lenniük a stílusommal, tudniuk kell, hogy dolgozom, mit várok tőlük és mit miért teszek. Ausztriában lesz időm mindenkivel egyenként foglalkozni” – nyilatkozta a Milant, a Real Madridot, a Romát és a Juventust is megjárt edző.

    “Mindenki tiszta lappal indul nálam, a fejemben még nem állt össze a 23 fős végső keret. Néhány játékossal kapcsolatban kérdéseim vannak, melyekre remélhetőleg választ kapok június 1-jéig.”

    “Miután meghoztam a döntésemet, mindenkivel szemtől szemben fogok beszélni. Nehéz lesz közölni a rossz hírt, mert minden játékos szeretne ott lenni a világbajnokságon.”

    A 30 fős keret:

    Kapusok: David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham United), Joe Hart (Manchester City)

    Hátvédek: Ashley Cole (Chelsea), John Terry (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Liverpool), Ledley King (Tottenham Hotspur), Jamie Carragher (Liverpool), Matthew Upson (West Ham United), Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Leighton Baines (Everton), Stephen Warnock (Aston Villa)

    Középpályások: Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Michael Carrick (Manchester United), James Milner (Aston Villa), Theo Walcott (Arsenal), Gareth Barry (Manchester City), Joe Cole (Chelsea), Tom Huddlestone (Tottenham Hotspur), Scott Parker (West Ham United), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), Adam Johnson (Manchester City), Shaun Wright-Phillips (Manchester City)

    Csatárok: Wayne Rooney (Manchester United), Peter Crouch (Tottenham Hotspur), Emile Heskey (Aston Villa), Darren Bent (Sunderland), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur).

    Forrás: STOP.hu/SkySports




    Témakör:
    Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: