• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • A Pompey nem léphet az európai porondra



    Sem az Angol Labdarúgó-szövetség (FA), sem a Premier League nem hajlandó megtenni a megfelelő lépéseket, hogy a Portsmouth jövőre szerepelhessen az Európa-ligában.

    A nemrég saját maga ellen csődeljárást kérő dél-angol klub bejutott az FA Kupa döntőjébe. Mivel ellenfelük a biztos BL-résztvevő Chelsea lesz, a szabályok szerint egy esetleges vereség ellenére is indulhatnának az Európa-ligában.

    A Pompey vezetősége nem gondolta, hogy idáig jut a csapat, ezért nem kértek időben UEFA klublicencet, a határidő pedig mostanra lejárt. A klub elöljárói ezután megkérték az FA-t és a Premier League-et, hogy kérjenek nekik soron kívül engedélyt az európai részvételhez, de ők ezt nem hajlandóak megtenni egy 120 millió fontos adóssággal küzdő gárdáért.

    „Az FA és a Premier League is világossá tette a Portsmouth számára, hogy nem fog UEFA klublicencet igényelni csapatuknak a 2010-2011-es szezonra” – olvasható a két szervezet közös közleményében.

    A döntés azt jelenti, hogy a kék mezesek helyett a bajnokság hetedik helyén záró csapat szerepelhet jövőre Európa második számú kupasorozatában. Jelenleg a Liverpool foglalja el ezt a pozíciót.

    Forrás: SkySports




    Témakör:
    Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: