• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • A Pompey nem léphet az európai porondra



  Sem az Angol Labdarúgó-szövetség (FA), sem a Premier League nem hajlandó megtenni a megfelelő lépéseket, hogy a Portsmouth jövőre szerepelhessen az Európa-ligában.

  A nemrég saját maga ellen csődeljárást kérő dél-angol klub bejutott az FA Kupa döntőjébe. Mivel ellenfelük a biztos BL-résztvevő Chelsea lesz, a szabályok szerint egy esetleges vereség ellenére is indulhatnának az Európa-ligában.

  A Pompey vezetősége nem gondolta, hogy idáig jut a csapat, ezért nem kértek időben UEFA klublicencet, a határidő pedig mostanra lejárt. A klub elöljárói ezután megkérték az FA-t és a Premier League-et, hogy kérjenek nekik soron kívül engedélyt az európai részvételhez, de ők ezt nem hajlandóak megtenni egy 120 millió fontos adóssággal küzdő gárdáért.

  „Az FA és a Premier League is világossá tette a Portsmouth számára, hogy nem fog UEFA klublicencet igényelni csapatuknak a 2010-2011-es szezonra” – olvasható a két szervezet közös közleményében.

  A döntés azt jelenti, hogy a kék mezesek helyett a bajnokság hetedik helyén záró csapat szerepelhet jövőre Európa második számú kupasorozatában. Jelenleg a Liverpool foglalja el ezt a pozíciót.

  Forrás: SkySports




  Témakör:
  Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások



  További cikkek: