• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Ferguson: “A jobb csapat győzött”  A Manchester United mestere, Sir Alex Ferguson sportszerűen beismerte, a Barcelona megérdemelten nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

  Sir Alex FergusonA katalánok Samuel Eto’o és Lionel Messi góljaival szertefoszlatták azt az álmot, hogy skót edzőlegenda legyen az első, aki megvédi a címét a Bajnokok Ligájában.

  Saját bevallása szerint a jobban játszó együttes vihette haza a trófeát.

  “Jól és lendületesen kezdtünk, irányíthattuk volna a játékot” – mondta Sir Alex az ITV Sportnak.

  “Eto’o gólja demoralizáló volt számunkra. Innentől kezdve nehéz volt megszereznünk és megtartanunk a labdát, jobbak voltak.”

  A mester szerint a védelmi hibák döntötték el a mérkőzést a másik csapat javára.

  “Mindkét gól előtt hibázott a védelmünk és ez végzetesnek számít ilyen szinten. A hátsó alakzat az egész szezonban szinte kifogástalanul teljesített, most viszont a kihagyások miatt két abszolút elkerülhető gólt kaptunk.”

  “Nem nyújtottuk azt a játékot, amire képesek vagyunk” – folytatta Fergie. Viszont az ellenfél is nagyon jó volt, el kell ismerni.”

  A United a legutóbbi BL-vereségét 2007-ben az elődöntőben szenvedte el, ennek ellenére Ferguson dicsérte csapatát a szezonban nyújtott teljesítményéért.

  “Nem vallottunk kudarcot. Hosszú szezonon vagyunk túl. A játékosaink tiszteletet érdemelnek az erőfeszítéseikért, amit a csapatért tettek az egész szezon alatt.”

  “Erőt kell merítenünk a történtekből. Jellemző a klubra, hogy fel tud állni a kudarcok után is. Most az ellenfél jobban teljesített, mint mi. A következő szezonra még ennél is erősebbek leszünk.”

  Forrás: ManUtdFanatics.hu
  Témakör:
  Bajnokok Ligája

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: