• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • A Birmingham is feljutott  A Championship záró fordulójában kiderült, hogy a Wolverhampton Wanderers után a Birmingham City lesz a második automatikus feljutó.

  Alex McLeishA Kékek a Readinggel csaptak össze és Keith Fahey, valamint Kevin Phillips góljaival 2-0-s előnyre tettek szert. Marek Matejovsky később 2-1-re módosította az állást, de egyenlítenie már nem sikerült Steve Coppell csapatának, így a City végzett a második helyen a bajnok Wolves mögött.

  A Birmingham már az előző fordulóban bebiztosíthatta volna második helyét, de akkor 2-1-re kikaptak a Preston North Endtől.

  “Mindenkire nagyon büszke vagyok a klubnál. Múlt héten nem örültünk, hogy elszórakoztok a lehetőséget” – mondta a csapat mestere, Alex McLeish.

  “A legtöbb játékosunk elég fáradt volt, de azt kértem tőlük a meccs előtt, hogy az idei legjobb formájukat nyújtsák.”

  “Még nincs itt az ideje arról beszélni, hogy mi lesz a Premier League-ben, egyelőre szeretnénk kiélvezni a pillanatot.”

  A harmadik feljutó kiléte az osztályozók során derül majd ki. Az osztályozós helyeken a Sheffield United, a Reading, a Burnley és a Preston végzett.

  A Southampton és a Charlton kiesése már hetek óta biztos volt, most viszont az is kiderült, hogy jövőre a Norwich City is a harmadosztályban folytatja.

  Forrás: TEAMtalk.com
  Témakör:
  League One (harmadosztály) és lejjebb, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: