• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • A Celtic szívesen játszana Angliában



    A Celtic pénzügyi igazgatója, Peter Lawwell elárulta, csapata számára nagyon csábító lenne, ha meghívót kapna egy megreformált angol Premier League-be.

    Celtic-gólörömÚgy tudni, a Bolton elnöke, Phil Gartside örülne, ha a két glasgow-i óriásklub, a Celtic és a Rangers Angliában futballozná tovább.

    Gartside szeretné, azt is, ha a Premier League kétszintessé alakulna (EPL1 és EPL2) és a skót csapatok a másodosztályban kezdenék angliai pályafutásukat.

    Lowwell elmondta, csapata nagyon büszke skót mivoltára, de gondolkodóba esnének, ha érkezdne egy ajánlat a Premier League-ből.

    “Skót klub vagyunk, jelenleg Skóciában futballozzunk és a legnagyobb örömmel tesszük ezt” – mondta a pénzügyi szakember.

    “Érdekes lehetőség lenne, de még semmi sem biztos, valószínűleg nem egyedül a Boltonon és Phil Gartside-on fog múlni a bajnokság átszervezése. Korábban is voltak már ilyen törekvések, aztán nem lett belőlük semmi. Várnunk kell és előbb-utóbb majd kiderül minden.”

    “Azt hiszem, egyre többen szeretnék, ha a Premier League-nek alakulna egy másodosztálya. Az angol élvonal nagyon szoros, főleg a kieső helyek körül és egyre többször halljuk, hogy túl nagy a színvonalbeli különbség a Championship és a Premier League között.”

    “A kisebb csapatok szeretnék, ha nem zuhannának túl nagyot egy gyengébb szezon után, az elit klubok pedig örülnének, ha csökkenne az első osztály létszáma és kevesebb meccset kellene játszaniuk. Ezeket figyelembe véve akár sikerre is vihetők a tervek.”

    “Az idő majd eldönti, milyen hatással lesz mindez a Celticre és a Rangersre.”

    Forrás: TEAMtalk.com




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: