• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Az Everton lesz a Chelsea ellenfele



    Az Everton 0-0-s mérkőzés után büntetőkkel 4-2 arányban legyőzte a Manchester United, így a kék mezesek jutottak az FA Kupa döntőjébe.

    Az Everton-játékosok örömeA tartalékos csapattal fellépő United támadósorában Federico Macheda és Danny Welbeck nagyon jól megértették egymást, több helyzetet is kialakítottak, de gólt nem sikerült szerezniük.

    A Stolverkosok talán legnagyobb lehetősége az volt, mikor Ben Foster elrontott tisztázási kísérletére lecsapott Louis Saha, de a kapus végül javította saját hibáját.

    A második játékrészt látszólag a liverpooliak kezdték motiváltabban, de a Vörös Ördögök előtt adódott több lehetőség, Park, Anderson és Gibson is betalálhatott volna.

    A hosszabbítás már inkább az Evertoné volt, de gól itt sem született, így jöttek a büntetők. Tim Cahill kezdésként kapu fölé vágta a labdát a United-szurkolók nagy örömére, de Dimitar Berbatov is rontott, így nem sikerült előnyhöz jutnia a manchesterieknek.

    Egy körrel később pedig már a kék mezesek vezettek, mivel Leighton Baines értékesítette a maga büntetőjét, Rio Ferdinand próbálkozását viszont Tim Howard kivédte. Ettől kezdve egyik csapat sem hibázott, így az Everton megtartotta előnyét és bejutott a döntőbe, ahol a Chelsea lesz az ellenfelük.




    Témakör:
    F.A. Kupa

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: