• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Wenger megreformálná a pontrendszert  Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger szeretne változtatni a Premier League pontrendszerén, hogy több támadásra sarkallja a csapatokat.

  Arsene WengerA kieséssel rengeteg pénztől esnének el a csapatok, ami a gazdaság mostani helyzetébe súlyos következményekkel járhatna. Ezért a kisebb gárdák az óvatosságra helyezik a hangsúlyt és megpróbálnak döntetlent elérni a nagyok ellen.

  Az idei szezon eddigi 30 fordulójában meccsenként átlagosan 2,45 gól esett. Tavaly ilyenkor ez a mutató 2,64 volt, egyértelműen látni tehát a visszaesést.

  Wenger szerint sokat lendítene az angol élvonal amúgy is jó színvonalán, ha a csapatok plusz pontokat kapnának a nagyarányú győzelmekért.

  “Örülnék, ha bevezetnének egy olyan rendszert, ahol több pontot kap az a csapat, amelyik sok gólt lő” – mondta a francia mester.

  “Franciaországban egyszer már kísérleteztek valami hasonlóval. Ha három gól lőttél, kaptál egy plusz pontot, de ennek nem volt nagy sikere, mert nem számított, hányat kapsz.”

  “Jobb lenne egy olyan rendszer, melyben három pont járna a győzelemért, ugyanúgy, mint most, plusz pontok pedig a gólkülönbségért járnának.”

  “Például ha egy csapat 6-3-ra nyerne, az kapna három pontot a győzelemért és még hármat a gólkülönbségért, míg a vesztes csapat ugyanúgy pont nélkül maradna, mint eddig.”

  Forrás: TEAMtalk.com
  Témakör:
  Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: