• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Egy győzelem, egy döntetlen



    Tegnap már nem remekeltek úgy az angol csapatok a BL-ben, mint szerdán, a Liverpool és a Chelsea is egy-egy gólt szerzett, ez előbbinek egy, utóbbinak három pontot ért.

    A Liverpool az Atletico Madrid otthonába utazott és jól kezdődött számukra a meccs. A hazaiak nem igazán találták a ritmust, bár volt egy jó szabadrúgásuk. A Vörösök rögtön ezután gólt szereztek, Robbie Keane lesgyanús szituációban ugrott ki a védők közül, majd a kapus mellett a kapuba gurított (14. perc).

    Alig tíz perccel később a Pool megduplázhatta volna előnyét, de Steven Gerrard beadása után Keane túl szép megoldást akart választani és elszórakozta a helyzetet. Innentől a partjelzőké volt a főszerep.

    Az Atletico feltámadott a második félidőre, bár a játékrész elején az angolok szereztek gólt Yossi Benayoun révén, de les címén érvénytelenítették a találatot, mint kiderült, rossz döntés volt. Az 56. percben a Vicente Calderon közönsége szinte tombolt, mikor Maniche gólt szerzett, de ezt is elvették les miatt, ezesetben is nagyon rossz döntést hozott a partjelző.

    A 83. percben végül siker koronázta a madridiak erőfeszítéseit és Simao betalált, Három perccel később akár fordíthattak is volna, de Reina kivédte Miguel kapáslövését. A végeredmény: 1-1.

    Londonban a Chelsea 1-0 arányban legyőzte a bukdácsoló AS Romát. Az első félidőben a labda leragadt a középpályán, nem volt igazán szép a játék, de Frank Lampardnak sikerült eltalálnia a felsőlécet egy szabadrúgás-kombináció után.

    A Kékek aktívabban próbáltak támadásokat építeni, de a rómaiak fegyelmezettek voltak és veszélyes kontrákat vezettek, ha labdát szereztek, ennek érdekében gyakran Francesco Totti is hátra ment.

    A második félidőben is Scolari csapata tett többet azért, hogy feltörje az ellenfél védekezését. A 62. percben Salomon Kalou fejelhetett volna gólt, de a labda pont Doni kapus kezében landolt. A jeget John Terry törte meg 12 perccel a találkozó vége előtt, aki egy szöglet után a hosszú sarokba csúsztatott fejjel.

    Több gól nem esett a meccsen, ez a három pont azt jelenti a Chelsea számára, hogy már a következő fordulóban továbbjutónak mondhatják magukat, ha otthon is legyőzik a Romát.

    További eredmények:

    PSV Eindhoven 2-0 Olympique Marseille

    Bordeaux 1-0 Kolozsvár

    Internazionale 1-0 Anorthosis Famagusta

    Panathinaikosz 2-2 Werder Bremen

    Shakhtar Donetsk 0-1 Sporting Lisszabon

    FC Basel 0-5 Barcelona




    Témakör:
    Bajnokok Ligája

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Régebbi cikk: