• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Fergie Angliát is irányíthatná  Az FA korábbi pénzügyi igazgatója, David Davies elmondta, háromszor próbálta meg Sir Alex Fergusont az angol válogatotthoz csábítani.

  Davies, aki több, mint egy évtizedet töltöt el az Angol Labdarúgó-szövetségnél, elmondta, hogy először 1996-ban, Terry Venables távozása után szerette volna a válogatott élére állítani Fergusont.

  A skót mester azonban nemet mondot, csakúgy, mint 1999-ben és 2000-ben, Glenn Hoddle és Kevin Keegan távozásakor.

  “Terry Venables után Fergie-t akartam a válogatott élén látni. Teljesen biztos voltam benne, hogy ő a legjobb erre a feladatra. Jó barátok voltunk a Manchester United akkori elnökével, Sir Roland Smith-szel. Ő nem is tartota bolondságnak az ötletet. Nagyon örültem, de, hogy őszinte legyek, szerintem Ferguson sosem állt közel ahhoz, hogy igent mondjon.” – mondta Davies.

  “Az ötlet, hogy Sir Alex vezesse ki az angolokat a Hampdenben, kissé őrült volt. Ő egy nagyon, nagyon büszke skót, bár szerintem eljátszott a gondolattal.”

  “Amikor kineveztem Keegant, valójában Fergusont szerette mvolna a csapat élére, de a szövetség nagyon hamar meghozta a döntést.”

  Forrás: TEAMtalk.com
  Témakör:
  Válogatott

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: