• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Hasselbaink visszavonult



    A Premier League történetének egyik leggólerősebb csatára, Jimmy Floyd Hasselbaink úgy döntött, befejezi pályafutását.

    A 36 éves csatárt, aki az angol élvonal góllövő-örökranglistájának hetedik helyén áll, a tavalyi szezon után küldte el a Cardiff City és azóta képtelen volt új csapatot találni, bár a Norwich Cityvel edzett.

    A surinamei születésű holland 1990-ben, az AZ Alkmaarban kezdte pályafutását, a következő 18 évben kilenc további csapatnál fordult meg.

    Angliában először 1997-ben fordult meg, amikor a Leeds United leigazolta. A gárda színeiben két szezon alatt majdnem 40 bajnoki gólt szerzett.

    Amikor a fehérmezesek nem voltak hajlandók megemelni a fizetését, 12 millió font ellenében a spanyol Atletico Madridhoz igazolt.

    2000-ben tért vissza a Premier Ligába, miután a Chelsea 15 millió fontért leigazolta. A fővárosiaknál négy sikeres évet töltött el.

    2004-ben a Middlesbrough-hoz került, három évvel később a Charlton Athletic játékosa lett, majd 2007 nyarán igazolt utolsó csapatához, a Cardiffhoz.

    A walesiekkel töltött egyetlen szezonját sérülések árnyékolták be, de a Portsmouth ellen elvesztett FA Kupa-döntőn szerephez jutott.

    A holland válogatottban 23 alkalommal hívták be és kilenc gólt szerzett. Az 1998-as Vb-n is képviselte hazáját.

    Forrás: TEAMtalk.com




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: