• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Eto’o: Manchester vagy maradás



    Az idő fogy, a piac pedig nem mozdul. Mindez nem örömteli azok számára, akik szeretnék Barcelonán kívül látni Samuel Eto’ót, hiszen amíg egy nagy klub nem változtat jelentősen a keretén, addig nem engedheti meg magának a kameruni eltartását.

    A legtöbb nagy csapat nagyjából már lezárta az átigazolási tevékenységét, ellenben Angliában még a Manchester United adott esetben érdeklődhet Eto’o iránt.

    Érdemes mindenekelőtt körülnézni a többi európai elitklub háza táján, hogy lehessen látni: nem sok csapatnak áll érdekében Eto’o leigazolása. Az olasz csapatok közül az Inter még nem igazolt csatárt, de nem is fog, mivel Adriano kölcsönből való visszatérésével már hatan vannak az alakzatban, és ezeket a játékosokat meg is kívánja tartani José Mourinho. A Milan Ronaldinhóval és Borriellóval erősítette meg a támadósorát, tehát már nem tart igényt Eto’óra, míg a Roma és a Juventus nincs abban a helyzetben, hogy ilyen befektetésre képes legyen anyagilag, de a Juventusnál eleve több remek csatár van a keretben.

    Az olasz csapatok tehát kizárhatók Eto’o leigazolása kapcsán, de nem sokkal jobb a helyzet Angliában sem. A hagyományosan alacsony fizetésű játékosokkal operáló Arsenal aligha fog 35-40 millió eurót adni Eto’óért, és ugyanez igaz a Chelsea-re, ha Didier Drogba valóban marad Londonban. Ha Drogba megy, úgy nem elképzelhetetlen egy Eto’o – Drogba csere sem, de erre egyelőre rendkívül kicsi az esély…

    Az egyetlen igazi lehetőség a Barca számára, hogy eladja Eto’ót az, ha Cristiano Ronaldo elhagyja Manchestert és a Real Madridhoz igazol, mert ebben az esetben a United vezetői megpróbálhatják helyettesíteni egy klasszis játékossal a portugál által hátrahagyott űrt az együttesben. Az üzlet ellen szól, hogy a két játékos posztja közel sem ugyanaz, ám mellette, hogy a Manchester az egyetlen klub talán, amely különösebb gond nélkül megengedheti magának Eto’o magas fizetését, illetve maga Eto’o is szívesen igazolna talán a „Vörös Ördögökhöz”.

    Az persze már egy másik történet lenne, hogy ezek után kit tudna leigazolni a kameruni pótlására a Barca, mert az is egyértelmű, hogy olyan klasszis csatárok nem nagyon akadnak jelen pillanatban, akiket szívesen eladna a klubjuk…

    Forrás: ManUtdFanatics.hu




    Témakör:
    Átigazolások, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: