• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Van der Sar érezte, hova lövi Anelka a büntetőt



    Edwin van der Sar vált a szerdai Bajnokok Ligája döntő hősévé, miután a tizenegyespárbajban remekül megérezve Nicolas Anelka lövésének irányát, hárítani tudott, a mennybe emelve ezzel a “Vörös Ördögöket”.

    A kapus már rutinos a büntetőpárbajokban. A holland válogatott tagjaként, négy nagy tornán is részt vett 11-es párbajban. Az 1996-os Európa-bajnokságon a franciák, az 1998-as világbajnokságon a brazilok, a 2000-es Eb-én pedig az olaszok ellen bukott büntetőpárbajban, de 2004-ben Svédország ellen megtört az átok.

    “Úgy éreztem, tudom, hogy merre fogja Anelka lőni a büntetőt” – kezdte nyilatkozatát a portás azt követően, hogy sorsdöntő védésével története harmadik BEK/BL-sikeréhez juttatta a Manchester United együttesét.

    1995-ben Van der Sar még az Ajax színeiben nyerte meg a Bajnokok Ligáját, 1–0-ra legyőzve a Milant, majd egy évre rá, 1996-ban, későbbi csapata, a Juventus ellen szintén büntetőpárbajban alul maradt csapata.

    “Tizenhárom évvel ezelőtt megnyertük, tizenkét éve elbuktuk a döntőt, szóval megjártam már a mennyet és a poklot is” – emlékezett vissza a hálóőr.

    “Hihetetlen érzés volt ennyi idő után újra a magasba emelni a trófeát” – tette hozzá Van der Sar.

    A kapussal ellentétben, a manchesteriek csapatkapitánya, Rio Ferdinand még nem tapasztalhatta korábban, hogy milyen érzés lehet a csúcsra érni a BL-ben, hiszen neki a szerdai volt az első diadala a kupasorozatban.

    “Hihetetlen idegtépő volt a tizenegyespárbaj, de végül szerencsére nyertünk, ez az amiről egy futballista mindig is álmodik, az ilyen sikerekért érdemes ezt a sportot űzni” – értékelt boldogan Ferdinand.

    Forrás: manutdfanatics.hu




    Témakör:
    Bajnokok Ligája

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: