• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Ferdinand öt évre hosszabbított  Rio Ferdinand egy új, öt évre szóló szerződést írt alá az angol bajnok Manchester Uniteddel, tehát 2013-ig marad az Old Traffordon.

  A 29 éves bekk már a múlt hónapban megegyezett a legfontosabb részleteket illetően a Vörös Ördögökkel, de csak most írta alá a heti 130 000 fontot jelentő szerződést.

  A jó hír lökést adhat a Unitednek a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-döntő előtt.

  Ferdinand remek formában játszott egész szezonban és Sir Alex Ferguson utalásokat tett rá, hogy esetleg csapatkapitány is lehet belőle.

  “Nagyon örülök, hogy Rio hosszabbított, az ő teljesítménye egész szezonban meghatározta a védekezésünket.” – mondta Ferguson.

  “Megérett arra a pozícióra, amit a klubnál neki szántunk. Amikor szükség volt rá megmutatta, hogy milyen nagyszerű vezető és kapitány tud lenni.”

  Az ügyben Ferdinand is megszólalt: “A Manchester United egy nagyszerű csapat, ezért örülök az új kontraktusnak. Remek dolog egy bajnok csapat tagjának lenni és együtt ünnepelni a többiekkel a sikereket, amikben szerintem még bőven lesz részünk.”

  “Szeretném megköszönni a menedzsernek, az egész szakmai stábnak, a csapattársaknak és a szurkolóknak azt a támogatást, ami azóta kaptam, hogy ide kerültem.”

  Az angol válogatott védő 2002-ben igazolt a manchesteriekhez a Leeds Unitedtől brit rekordnak számító 29 millió fontért. Kezdetben nem tudta bebizonyítani, hogy megérte az árát, mivel nyolc hónapra eltiltották, miután nem jelent meg egy doppingvizsgálaton.

  Az eset óta azonban a United, sőt egész Anglia egyik legjobb hátvédje. Ebben a szezonban szinte végig pályán volt és a csapat nem is kapott csak 22 gólt 38 meccs alatt.

  Forrás: eurosport.com
  Témakör:
  Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: