• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • A Boro elengedte Rochembackot



    A Middlesbrough szerződést bontott Fabio Rochemback-kal, aki így visszatérhet a Sporting Lisszabonhoz. Mellette Gaizka Mendieta és Lee Dong-Gook távozott.

    Rochemback már el is utazott Portugáliába, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon a Sportingnál. A 26 éves brazil két évet töltött a zöld-fehéreknél a Barcelonától kölcsönben, mielőtt 2005-ben a Boróhoz került.

    Első szezonjában pályára léphetett az UEFA-Kupa döntőjében is, Angliában töltött ideje alatt hol bekerült Gareth Southgate keretébe, hol kitették onnan.

    “Optimista vagyok, örülök, hogy lehetőségem van visszatérni Lisszabonba. Mindig szerettem volna a Sportingban játszani, úgy érzem, ott van az otthonom.” – mondta a középpályás a Lisszaboni repülőtéren.

    Rochemback nagyszerű gólt szerzett szabadrúgásból a hétvégén, a Manchester City 8-1-es legyőzése során.

    A koreai válogatott Lee 2007 januárjában került a Middlesbrough csapatához, 23 bajnoki meccsen kapott lehetőséget, de csatár létére egyetlen gólt sem szerzett.

    Kupameccseken kétszer betalált, de alacsonyabb osztályú ellenfelek, a Northampton és a Mansfield ellen.

    Mendieta 2004-ben került végleg a Teesside-i gárdához, miután jó teljesítményt nyújtott a Lazio kölcsönjátékosaként. Sérülései és formahanyatlása azonban megnehezítette angliai karrierjét és 2006 karácsonya óta nem lépett pályára a profik között.

    Forrás: eurosport.com




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: